香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: evertonian95
打印 上一主題 下一主題

[英超]主場对西布朗, 1/20号11.00PM

1萬

拖肥球星

你地班野可唔可以生性啊人地好返冇耐都去到禁盡,你地呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

NIASSE又救世界!!!!!!!!!!!!!!邊個仲要話賣佢!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

施古臣打番中間,勁好多LO...EVEN今日已經唔係BEST FORM...駁腳做足哂功夫,係前面班人走位配合唔生性...
一早都話防中同左閘係問題...保拿斯始終唔係BEST FIT係左邊都帶得起成條左邊。馬天拿真係進攻黑洞...
下半場人地見到哂就即刻封死我地右邊,搞到我地KENNY個D唔敢太上前。
要買ZONZI就買啦...反正你都唔用BESIC...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

aeroplane602 發表於 2018-1-21 00:58
我正式宣佈尼亞斯係非賣品

根本就係我地的基奧特...今年救左我地禁多次,13M買佢? 你出30M先講啦,唔該!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2018-1-21 01:04
我覺得施古臣踢得好差喎,我睇唔到佢做到啲咩,啲動作又唔firm,用朗尼打攻中我覺得仲好。 ...

起碼比起打邊好先啦...打邊可以隱約大半場。
我係唔明中場運轉點解禁差...d短傳禁差,成日可以冇壓力下傳失
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-1-21 21:04
中型班一隊波而家傷在12件呀,球會又冇比錢入貨,咁点唔同意呀

根本原因就係我地搵silva教個陣,屈仔同佢的關係搞到好差...
屈仔唔想個陣俾佢走,驚成績一落千丈,結果佢唔走一樣都係差。於是乎咪索性求仁得仁,自己炒左佢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-1-22 20:51
我地球會好似越多錢越廢咁,當年老莫同馬仔都算莫財,尤其老莫添。但現時成績就越踢越差,錢就越使越多,表 ...

你望番隔離街、曼城同埋熱刺洗冤枉錢呢條路可以話係必經。作為球迷只能希望呢個混鈍的時期盡早完結係啦...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-1-23 10:59
幾位兄都講到問題.....現在情況係︰
1) 錢用左...但表現不穩定同缺乏隊型....鬥志....呢點同早十年無錢但有 ...

所以我先話你中場冇人識用波,索性搵兩個跑動夠的人同你係中場截波,分俾翼跑上去算數...d短傳禁廢又冇人擔大旗帶波谷上去,傳下傳下傳返後跟手就交失。
睇見都扯火,索性控少d有波就上希波就守仲實際
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-1-23 14:16
呢個就可以解釋點解我地對住隊隊波都無優勢。

你比我係對家領隊.....你個陣容 ( 早幾場)

或者簡單D講,我地班波從來都冇一個大佬好似謝拉特呢D精神領袖。之前大家都叫夾左禁多年,都仲叫識幾下自動波。
家下大家都係做左隊友冇耐,冇一個人係背後推呢班人,結果就打到一PAT屎禁。
THATS WHY,我成日叫佢地打番4-4-2算...簡簡單單落底出波,出地波搵位涉前撞入又好出高波去頂都好。
反正呢季都冇咩好唔輸得。起碼打番D正正常常的波出黎先...到夏天再搵新領隊黎執算啦...
大SAM個層次只可以去到禁...我唔怪佢,但好好睇睇完左呢季再打算,要執番齊隊波仲有一段好長的路。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-1-23 21:52
中場用gana當工兵做截擊唔係問題,但唔該另一個唔好用防中,用傳送出色的中場做波才是。兩閘固然唔掂,拜 ...

又唔可以禁講GE...現有班水貨番唔番得身都要睇下手係咩人黎GE...
我覺得老細今季完點都要換另一個...靠大SAM根本改變唔到D乜,呢一個月已經證明左呢點。
而下一手只要開季唔係衰到貼地,我都會俾一季時間佢再講。
回復 支持 反對