香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#13 作客對修咸頓 (26/11/2017 09:30pm)

拖肥領隊

呢場我唔想講D咩
上場14個配得起著件愛華頓波衫既得Kenny, Pickford, Siggy, Vlasic同Lennon
其他9個自己反省下做緊乜踢緊邊隊波
一球咁輸我當你廢
兩球一樣咁輸就垃L圾
仲講話一個係威爾斯隊長一個係英格蘭新中堅
你地第一年踢中堅呀 邊個教你地咁L樣mark人
之前我一直都唔擔心隊波會降班
但如果個心能個態度係同尋晚一樣既話
基本上係死梗 唔好講話希望1月買到d咩人返黎
安斯頭幾場仲肯企下場邊鬧下到尋晚成場坐係度其實都開始唔多對路
呢兩場係安斯最後機會對住呢班友講真我都櫈佢慘

回復 支持 反對

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-11-27 10:05
我係諗極都唔明點解安斯禾夫同其他教練層睇唔到自己問題O係邊。

你硬要出雙防中....我可以接受....即係 ...

極度同意, 我完全諗唔到反對你既理由.......................................

點解仲要打雙防中, 點解仲要出LENNON.  當我每次質疑點解收起KLASSEN收起SANDRO收起BESIC收起DAVIES而每次都會被人恥笑既心情, 我諗應該得寶寶兄你先明白

我諗係呢度只有寶寶兄先體會到我為何堅持要打倒三角+2隻INSIDE FORWARD既原因

PS: 打倒三角其中一個條件係中堅要用BESIC HOLGATE KEANE三選二.  一日有隊長同大威出現, 冇一日會贏波.

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

保亞斯會不會好過奧尼爾 ?
回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-11-27 11:25
呢場我唔想講D咩
上場14個配得起著件愛華頓波衫既得Kenny, Pickford, Siggy, Vlasic同Lennon
其他9個自己反 ...

JAMES, 我成日都話熱血唔可以當飯食.  有熱血冇戰術一樣係死.

可唔可以唔好再FF打熱血波就可以護級?  唔好再以為係十幾二十年前個境況, 護級都要有板斧去護級, 光靠熱血總會有熱情減退既一日

PS: JAMES唔係針對你

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-11-27 09:47
宜家我地O既情況....可能除左意甲果隊長敗之師外,無一隊歐洲一線聯賽隊會差得過我地
其實無得諗順唔順境 ...

我覺得唔可以全怪球員, 2個教頭先係問題.

同你另一篇分析一樣, 我始終認為人係買岩, 但係RK同安斯都冇發揮出黎, 亦都冇去練.  球員踢得差係教頭安排, 我一向都唔多插球員, 我都先插教頭

回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2017-11-27 11:32
JAMES, 我成日都話熱血唔可以當飯食.  有熱血冇戰術一樣係死.

可唔可以唔好再FF打熱血波就可以護級?  唔 ...

兩野樣相輔相成
你有熱血就算冇戰術都可以偷到雞
你有戰術冇心踢一樣死
所以我會好強調你有冇心去踢
冇既要即刻放後備
同時積仔其實已經唔應該再做隊長
佢完全發揮唔到隊長應該有既表現(我講激勵隊波鬧醒隊友)佢冇一樣野做到
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2017-11-27 11:26
極度同意, 我完全諗唔到反對你既理由.......................................

點解仲要打雙防中, 點解 ...

Lennon我唔反對
起碼佢勤力仲肯走上走落
反而Mirallas你都係走吧啦
中場我唔明點解Rhino仲要出C9
我寧願你一係用盡D牛奶仔比哂機會佢地出Beni拍Gana
Besic我唯一諗到係佢個人有問題
冇理由踢得中場同後防既後生會連後備都冇(我自己每場都好想出佢)
回復 支持 反對

拖肥領隊

如果Big Dunc做領隊佢分分鐘一腳波ban 9邊個唔想踢既球員
輸第3球個心態真係好差好差
愈諗愈嬲
回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-11-27 11:39
兩野樣相輔相成
你有熱血就算冇戰術都可以偷到雞
你有戰術冇心踢一樣死

唉, 講真, 現今英超, 偷到幾多場呢又.  冇咩高雲地利城, 巴拉福特呢D野架喇.

我只有寄望有領隊識贏波, 贏返2-3場先叫真正提升士氣軍心同熱血.  

淨係話打熱血, 喂同我衝啊, 湧啊, 跑啊, 十上十落啊, 而屢戰屢敗, 冇用.

回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-11-27 11:43
Lennon我唔反對
起碼佢勤力仲肯走上走落
反而Mirallas你都係走吧啦

唉, 米拉我上季都話要賣.  一早冇貨交, 上次對史雲斯2分鐘領紅我已經想踢走佢.  LUXURY PLAYER根本唔適合我地.

回復 支持 反對