香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#13 作客對修咸頓 (26/11/2017 09:30pm)

拖肥主席

而家無野可做,只等回收球員同傷兵復出,呢刻要做係止血,
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對

拖肥隊長

一月,叫杜維回來,夾返戴維斯、Baningime等老拍檔,再配以施格臣、或華錫、基爾,以及復出的保亞斯,中場我們仍有點希望,但後防中堅問題…真係惡搞,就算富里斯神奇復出,講真佢未傷前都唔係太穩定…

前線,望拉美利斯入局,配合卡雲、朗尼。都應有點睇頭…
回復 支持 反對

拖肥主席

sandro有速度腳法射術,但要正中鋒掩護先有用,但無正中鋒下,一係借走,一係正前miralles線,佢後面
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對

拖肥隊長

註冊Funes 都比加拔踢真係痴L線
回復 支持 反對

拖肥青年軍

作為球迷唯有默默支持,等球疋重回正軌
回復 支持 反對

拖肥隊長

今場最失望係鬥志都冇,係得施格臣叫做有心睇,師奶例牌行行企企,失望在卡華利雲咁後生都唔跑多D隱型人咁款,失第三球成班波冇人去追企定定,究竟對唔對得住fans
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2017-11-26 23:26
我覺得最大問題係我地太耐冇打順境波...一係前面谷唔起,一係就谷到一半後面派膠。 ...

宜家我地O既情況....可能除左意甲果隊長敗之師外,無一隊歐洲一線聯賽隊會差得過我地
其實無得諗順唔順境了,宜家問題係成個防守體系出左好嚴重O既漏洞。

我睇唔到4人防線有任何默契.....從右到左....左到右都係.....
有波友話KENNY 打得好....但老老實實我睇唔到佢有幾好,位置上佢完全堵塞唔到....以一球對方左翼爆入黎...我地GANA 同KENNY 一齊退到禁區....GANA 出腳差D 輸12碼果球....睇到晒.....KENNY 1 對1 無論身型...速度....技術...都做唔到清波作用....;輸第1球.....正正係佢上左去助攻....做左一下我認為完全無需要O既假插花(果下其實佢乜都唔諗尻斬埋去返去回防係最好O既) 後比人打反擊而輸O既.....

左閘拜恩斯再一次講....捱到殘左了.....宜家傷埋

2個中堅宜家究竟邊個做標波...邊個去包波守最尾都一直睇唔到.....平排自己追自己.....

GANA 呢幾場我見佢無錯係好努力....不斷追住個波....但真係完全無左位置感.....

舒拉達連真係再批評都無用.....形同虛設....無活力...無火....

施格臣入左球世界波....呢球無疑可以比我地球迷一點安慰....但仍然係踢到唔知自己想點....

米拉拿斯今場兩三下機會處理得好差.....唉....

DCL------佢完全無將自己踢法上O既長處顯露出黎.....無用自己速度去尋找空間...反而下下同人鬥跳鬥頂 (但明顯搶點唔係佢強項)

連儂....同KENNY 完全無配合....結果得個走前走後......到KENNY 轉左埋閘....佢變左翼衛後...更加連影都無埋

回復 支持 反對

拖肥隊長

ginger 發表於 2017-11-27 09:30
今場最失望係鬥志都冇,係得施格臣叫做有心睇,師奶例牌行行企企,失望在卡華利雲咁後生都唔跑多D隱型人咁 ...

我係諗極都唔明點解安斯禾夫同其他教練層睇唔到自己問題O係邊。

你硬要出雙防中....我可以接受....即係代表你中場得返施格臣一個有創造力中場.....O係呢個時候你需要諗下施格臣究竟係咪一個司令塔型球員....事實上佢係偏向少少小型球踢法型....即係推波借隊友做短傳拿空間或者急停遠射型.......咁O既話....其實只要多考慮左右前2個輔鋒多D 現身比佢做策應至得....

但我地呢場433....米拉拿斯同連儂個企位係好古怪.....連儂企位根本上係442 的右中場.....米拉企位就直頭係正箭頭黎.....結果O係組織上D 波完全撥唔到去左右2邊底線傳中比卡拉雲攻門.....
## 每日佢地究竟訓練左D 乜出黎?.....做前鋒....好應該睇到波到中場前就自然找空位去接應或挑戰對方後衛....但我地D 球員...第二, 第三, 第四時間都只係個波O係邊就走去個波度.....

守不穩時....攻又無章法.....守轉攻時大家睇下舒拉達連....推住個波向前帶15碼....左望..右望...前望...最終回傳....呢個至係死症....中場缺乏一個可以準確傳送30碼過外O既球員.....(傳送唔到...除左怪比波果個...仲要怪下究竟前邊有無人走位).....

回復 支持 反對

拖肥隊長

ginger 發表於 2017-11-27 09:30
今場最失望係鬥志都冇,係得施格臣叫做有心睇,師奶例牌行行企企,失望在卡華利雲咁後生都唔跑多D隱型人咁 ...

我係諗極都唔明點解安斯禾夫同其他教練層睇唔到自己問題O係邊。

你硬要出雙防中....我可以接受....即係代表你中場得返施格臣一個有創造力中場.....O係呢個時候你需要諗下施格臣究竟係咪一個司令塔型球員....事實上佢係偏向少少小型球踢法型....即係推波借隊友做短傳拿空間或者急停遠射型.......咁O既話....其實只要多考慮左右前2個輔鋒多D 現身比佢做策應至得....

但我地呢場433....米拉拿斯同連儂個企位係好古怪.....連儂企位根本上係442 的右中場.....米拉企位就直頭係正箭頭黎.....結果O係組織上D 波完全撥唔到去左右2邊底線傳中比卡拉雲攻門.....
## 每日佢地究竟訓練左D 乜出黎?.....做前鋒....好應該睇到波到中場前就自然找空位去接應或挑戰對方後衛....但我地D 球員...第二, 第三, 第四時間都只係個波O係邊就走去個波度.....

守不穩時....攻又無章法.....守轉攻時大家睇下舒拉達連....推住個波向前帶15碼....左望..右望...前望...最終回傳....呢個至係死症....中場缺乏一個可以準確傳送30碼過外O既球員.....(傳送唔到...除左怪比波果個...仲要怪下究竟前邊有無人走位).....
回復 支持 反對

拖肥球星

LEE刻感覺很冇力......
回復 支持 反對