請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

(朗奴高文再見)下任領隊人選和後遺症

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 12:52
其實我唔想只係用錢丢到個領隊肯來為止,而係真係有心來,有報導話朗奴高文就係純粹為錢而來,一直無法融入 ...

針冇兩頭利
有幾多個價隊係熱血先?
除非係自己個隊出身啦
你咁講暫時Rhino係最好選擇
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 13:15
其實我唔認為只因為前鋒造成我隊戰績變成咁,我反而想問我地的最佳陣式係乜? 最佳陣容又係乜? 我唸都係無 ...

佢自己臨尾都仲試緊陣同人腳個度先恐怖
回復 支持 反對

拖肥領隊

evertonarteta10 發表於 2017-10-24 13:00
我覺得RK最失敗係未買到基奧特就放盧卡古..........賣盧生唔緊要, 買左基奧特返黎先.

RK係有心既其實,  ...

你講既只係前鋒問題
一早可以有plan B自己唔用係佢ON9
另外咁後防呢?
左閘問題呢?
點解明知3中堅唔work仲要用?
呢D問題唔比前朝留落黎既少
回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-10-24 13:23
你講既只係前鋒問題
另外咁後防呢?

JAMES你呢個問題好深奧, 哈哈......總結一句: 我地識條鐵咩

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 13:15
其實我唔認為只因為前鋒造成我隊戰績變成咁,我反而想問我地的最佳陣式係乜? 最佳陣容又係乜? 我唸都係無 ...

呢個正正係現在以至新任領隊要第一時間解決的問題!

你問我.....朗奴高文究竟教隊波踢緊咩足球?...我真係答你唔到
枉佢係荷蘭體系名將.....又係巴塞踢過....但教隊波出黎風格完全係九唔搭八

摩連奴雖然泊大巴....但話晒一個穩字
高普雖然防守弱....但以往多蒙特中場全面升級....呢兩屆利記高速壓迫....至少好睇
哥迪奧拿....COPY 巴塞控球在腳
施蒙尼....團體戰....
風格....即係至少知道自己想要做D 乜

我真係唔係話要愛華頓踢到全季不敗....場場贏....我只係希望見到隊波踢D 好睇少少O既足球比我地睇下。唔係話我踩愛隊.....如果我唔係自細愛上呢隊波....今屆睇到呢隊愛華頓...我劈頭話我唔會鐘意呢隊波。
唔客氣D 講句.....唔少日職聯...甚至中超聯....都有踢得醒神過愛華頓

至於是否搵莫耶斯返黎教...我係有保留O既....
我唔批評佢教曼聯是否合格....
但單睇佢教愛華頓.....佢係有佢自己風格O既....之不過以往都有唔少批評佢戰術保守
或者我地真係要好似熱刺遇著普哲天奴呢D 如魚得水O既大改革至得.......莫耶斯如果接手....大家又要預1-2年調教....跟手踢D 相對穩守又攻不銳O既足球....對前六輸多和少....整季排位就取決對下游係贏波多定和波多的歲月。既然有心變....點解唔徹底D?

回復 支持 反對

拖肥隊長

其實宜家反而簡單
唔好諗什麼爭前四甚至下屆歐霸果d 啦

今季季初投入咁大其實係有期望.....但之後一連對4輪強隊.....跟手已話比我地知今屆夢己發完。事實上宜家投資.....想今季即刻有收成又係無可能.....原本我都諗住要2,3 季,..宜家大家最心怯O既只係.....人地扔大錢....買黃金.....可能都唔啱用......但至少保值;我地扔大錢....買缸瓦.....保值就唔使旨意架啦....希望同人對撞都仲撞得下啦

以隊波O既球員質素....宜家實實際際去打聯賽....我唔認為我地要降班O既.....中中地九九十十應該都仲OK
回復 支持 反對

拖肥球星

所以我咪話佢舉棋不定囉

前鋒梗係影響大啦, 冇左條柱躉RK邊識入到波啊.....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥領隊

愛華戰士 發表於 2017-10-24 14:10
呢個正正係現在以至新任領隊要第一時間解決的問題!

你問我.....朗奴高文究竟教隊波踢緊咩足球?...我真 ...

同意
難得係馬仔時已經轉左踢法
第一季好睇又實際
你可以講我地班球員暫時未必可以去到巴塞咁既LEVEL去猜波
但起碼證明過呢種踢法我地都啱先
我自己唔係咁想返返去主守再突擊既踢法
回復 支持 反對

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2017-10-24 13:23
你講既只係前鋒問題
另外咁後防呢?

條木契最廢係根本唔清楚自己有乜野牌去打乜野GAME

防守上三個中堅都唔係上腳用波型...( 唔同史東斯)....你只能考慮出2個....盡情破壞....

#之後要防中立即現身幫中堅#

防中兩個....GANA 係體力迫搶型.....舒拉達連 ( 期望係派路果類控制比賽節奏)....但事實上佢缺乏舒造力同長傳遠射.....講得簡單D----> 另一個曼聯棄將......佢連已有老態O既卡域克都FIGHT 唔贏.....過黎就做永遠正選!
其他唔爭氣O既麥卡菲, 比錫....傷多過踢......;巴利無正選要走....仲可以點?---> 其實上屆巴利現身拎波係最快O既
湯戴維斯係屬於有進攻力....但防守力唔突出.....可以依賴O既係佢活力夠

當你又遇到防中唔給力.......咁你又可能只考慮出1 個防中。

咁綜合睇......4 人防線係較合理.....外加1個正綜防中

4141 .....或者41311......呢2個係最合乎到我地提高防守力的戰陣
無錯....如果我地要攻....4123........2個攻中....將就D 就係朗尼/ 施格臣/ 古莊臣/ 華錫............左右三箭頭就米拉, LOOKMAN, 連儂, SANDRA.....同之後復出的保拿斯........正中鋒只能係NIASSE 或CLS

呢D 已經係最簡單不過的.....我睇呢隊波咁多年....唔明點解管理層連呢D 都唔識睇!
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
莫耶斯系可以,但未必系短時間內將愛記有所提。要穩個要快速將球隊重新打番起來的領隊!
重新執番好隊波。
下季穩老莫都未遲吧!
不鸣则已!
回復 支持 反對