請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

(朗奴高文再見)下任領隊人選和後遺症

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2017-10-24 10:56
我最想係Marco Silva

唔想季中挖人角,而且對方都唔想季中跳槽掛,凡事留一線,日後好相見
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Arteta 發表於 2017-10-24 10:56
反而我覺得無問題,現在找個好領隊唔容易,而且安斯禾夫肯定較其他領隊熟悉愛華頓球員,而且u23 成績不錯 ...

RK 唔係今日的問題,諗住佢地會先期對其他教頭有初步的接觸先,估唔到係好似無,依家先來臨急臨忙搵,係咁的話就應該國際賽時做野,起碼有2個星期時間,依家未來幾日就有2場比賽,始終未落實亂局對球員心態也有可能有影響。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 11:02
杜曹都係買大細,有好多未來過英超的教頭都要時間適應,杜曹唔會例外,轉變執教聯賽係一件大事,我覺得佢 ...

但有D人真係可能反而鍾意有挑戰都唔奇
奧士文都講:睇老細想要即時成績定睇長遠
如果即時既,Rhino/DM/大Sam呢D真係好大機會
但如果長遠既我估老細會寧願比多少少錢試下搏D真係有經驗同成績文過出黎既好似工程師/安歷基,唔得就退後半步揀有潛質既少帥好似Marco Silva/戴治呢D
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-10-24 11:08
但有D人真係可能反而鍾意有挑戰都唔奇
奧士文都講:睇老細想要即時成績定睇長遠
如果即時既,Rhino/DM/大Sa ...

我覺得現時的情形係對方唔肯來多過老闆唔科水......

季尾的機會就大得多
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 11:02
杜曹都係買大細,有好多未來過英超的教頭都要時間適應,杜曹唔會例外,轉變執教聯賽係一件大事,我覺得佢 ...

而家球隊咁既情況, 開左季先換教頭, 請邊個都係買大細架啦, 包括老莫在內都係買大細.

我唔會話杜曹一定可以護到級甚至入番前7, 但係FAN兄現實黎睇:

1) 安斯一定只係頂幾場, 成績好得到長約係有可能
2) FREE AGENT教頭只有老莫同杜曹最似樣

只不過, 老莫同杜曹之間, 我揀杜曹而已....

同埋, JURGEN KLOPP接手利狗都係10月接手, 對教頭黎講, 要接爛攤子既話, 越早越好....否則咪同賓尼迪斯一樣一齊係英冠見.....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-10-24 11:11
而家球隊咁既情況, 開左季先換教頭, 請邊個都係買大細架啦, 包括老莫在內都係買大細.

我唔會話杜曹一定 ...

我都唔係話杜曹唔得,而係對方肯唔肯來,就算老莫你叫佢季中返來執爛攤子,佢都未必肯,可能要打人情牌才有機會,杜曹同我地無人情可言,佢唔來的機會絕對大過肯來,我諗8成機會唔來。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 11:10
我覺得現時的情形係對方唔肯來多過老闆唔科水......

季尾的機會就大得多 ...

老細有冇去傾都係好重要
分分鐘大名個D係吹水料
賠比條粉腸都用左錢
預1月要買一兩個又要用錢
所以傾大名個D真係要肯再比錢挖
咁就要睇下老細有冇咁多比出黎多過人地唔肯黎
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

其實睇返杜曹係多蒙特個篇的分析,杜曹衰的野都好似朗奴高文,其實佢係咪另一個 koeman 2.0來架?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 11:16
我都唔係話杜曹唔得,而係對方肯唔肯來,就算老莫你叫佢季中返來執爛攤子,佢都未必肯,可能要打人情牌才 ...

咁我都同意既FAN兄, 唔好話杜曹, 老莫肯唔肯接都係問題...

又向好方面諗, 我地人腳真係唔弱...教得好有長約既話雖則未至於無限金錢, 但又唔係冇錢.  球會上下同老細有野心, 目標清晰, 對於教頭呢講條件算唔錯架喇, 我地未話叫筍盤, 但都叫好盤啦下話

LET'S SEE老細會搞成點

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-10-24 11:30
咁我都同意既FAN兄, 唔好話杜曹, 老莫肯唔肯接都係問題...

又向好方面諗, 我地人腳真係唔弱...教得好 ...

加上杜曹描緊拜仁個教練位,拜仁個領隊都係頂埋今季的代領隊,成72歲,下季點都會搵新領隊,杜曹點肯降 grade 過來,點都確認自己下季無拜仁教先走去第二隊啦。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對