請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 135082|回復: 622

(朗奴高文再見)下任領隊人選和後遺症

1萬

拖肥球星

終於可以同呢個人講88! 上季尾都已經話佢冇FORM冇料到GA LA。
俾埋成億你,仲衰過之前,冇得話唔抵炒啦下話。

下任領隊剩係要解決過多10號仔已經有排煩...加埋賠俾高文又唔見左筆錢,仲要幫隊波重新建立自信。
禁所以真係唔建議呢個位亂搵人,如果隊波更衣室問題解決左之後就唔需要驚降班的話,呢刻你叫安斯禾夫帶到季尾就夠。
要好領隊點都係夏天搵係最易最適合。

萬一冇起色,你莫耶斯番黎都唔緊要,我接受到半季9981斬。但你要續長約,我點都唔會接受呢種戰術。
呢種戰術係唔會帶我地再衝擊前四。佢要拎長約就要證明自己除左9981之外,仲可以帶得出一套有效的攻擊的戰術先得。
如果唔係,你要一個排901出色的領隊,出面有一堆唔會差佢太多又平佢好多的領隊。
回復

拖肥隊長

【now.com體育】走得終需走!愛華頓在周一宣佈辭退領隊朗奴高文。
愛華頓在聲明中表示:「球會證實朗奴高文(Ronald Koeman)已經離開,主席簡胡禮等管理層皆感激朗奴高文在過去16個月的貢獻,以及上季英超帶領球隊取得第7位。」有指前拖肥左閘、現任球隊U23主帥安斯禾夫會暫時領軍,亦有傳莫耶斯將會回歸。 朗奴高文在今個夏天以7500萬鎊賣走了射手盧卡古後,豪花了1.5億鎊增兵,簽入了中場卡拉臣、中場基菲爾施古臣等球員,可是一眾新兵在開季至今仍然未能融入,表現平平。 拖肥在周日主場大敗予阿仙奴2:5後,9戰英超只得2勝2和5負8分,身處尾3位置,要打護級戰,而且在歐霸盃E組亦僅以1和2負1分包尾
回復 支持 反對

拖肥隊長

david moyes is very good,do you know he no more money to buy player before,also can make everton team go to big 4 before,he is good,but need give him money and time is ok
回復 支持 反對

拖肥隊長

愛華頓聘莫耶斯是最佳选择,
他在此仼職超过十年,
作風實而不華,
除了解球會的一切,也擅於掌控中型班,
愛華頓在其领导下,長期都是一匹对強隊有威胁的黑馬,
也挖掘及培养了不少有潛質的球員,
相信莫耶斯与拖肥糖會再次合作
回復 支持 反對

拖肥球星

其實老莫在愛記後期用的並非只用9981斬,而是有高空也有地面,只不過佢在曼聯時班友唔肯聽佢支笛,先至獨孤一味斬
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

jacks66 發表於 2017-10-23 23:00
其實老莫在愛記後期用的並非只用9981斬,而是有高空也有地面,只不過佢在曼聯時班友唔肯聽佢支笛,先至獨孤一 ...

除左打左幾年的派拿+BAINES...邊忽有地面?個個前鋒都得一季貨...
俾夠錢佢買耶古堡又係禁。唔好玩啦...
次次D前鋒都因為成日要單打獨鬥,一開始跌WATT就冇哂信心...
攻唔上去就9981斬上去就算9數...都係個句,我俾半季你唔係問題,但你要證明你唔係剩係識教901防守,而係要識打進攻。
唔好同我講咩家下有錢換批有質數返黎,椰子方丈都會變神。
高文有哂辦你睇,冇人可以擔保莫耶斯有錢就打佢認為好個套就會好。
10年功蹟唔係10年神蹟,佢返到黎大家都只會睇佢之後教成點,我都一樣用返高文把尺。
只要佢打唔出FORM,冇一個似樣的進攻模式,我都唔會俾佢教多個兩季。
唔會有球隊死守唔攻就可以衝擊到前四...你禁樣永遠都唔會超越到前面個6隊。
你望番前面個6隊,每一隊唔單止守一套,進攻個套更加唔會弱過防守好多。
回復 支持 反對

拖肥領隊

其實正常擺陣
每個位置有替補(除左左閘)
應該唔太難執
對阿仙奴入完一球後個10分鐘係開季暫時最好最熱血
我唔反對DM返黎但佢比唔到信心我係帶領我地衝前嘅人選
實際少少照有開盤嘅
我首選係Rhino>Marco Silva>工程師
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我想老莫回來,比佢到季尾,安斯做副領隊,有無得續約咪睇表現,公平姐
回復 支持 反對

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-10-23 23:11
除左打左幾年的派拿+BAINES...邊忽有地面?個個前鋒都得一季貨...
俾夠錢佢買耶古堡又係禁。唔好玩啦...
...

咁MOYES 都係教左十年姐, 你都識講"打左幾年", 正所謂冇三不成幾, 而且佢後期係想有改變, 奈何冇錢冇辦法姐,
而佢一直都肯用年青人,現時愛記咁多好青訓出了來, 選佢未嘗不好
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-10-23 23:31
其實正常擺陣
每個位置有替補(除左左閘)
應該唔太難執

Silva 點肯來同我地護級? 工程師係有可能的,能回歸英超肯定能吸引佢。安斯禾夫老闆唔會對佢有信心的,護級喎,又要承受極大壓力,唔係講人情的時候。
回復 支持 反對