請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

(朗奴高文再見)下任領隊人選和後遺症

拖肥球星

個人認為, 首先雖然係炒, 但係都禮貌少少ALL THE BEST啦RK....

然後我唔想老莫, 故勿輪係曼聯有錢定冇錢, 本身費蛇留低既人腳已經高過我地, 我唔理佢9斬又好, 踢到全盛期巴塞又好, 成績排名已經證明一切.

所以:

1) 唔會有安76, 希汀克, 工程師, 安歷基呢D人物出現
2) 安斯可以考慮, 佢一定可以"頂幾場", 老細又可以搵人.  當然個"幾場"成績理想得到份長約都唔出奇, 呢個係可能性之一
3) 我深信老莫絕對唔會以看守領隊身份出現.  老細出咁既條件比老莫, 將心比己我係老莫都會覺得球會係唔係侮辱緊我?  要簽老莫一定係長約.  當然如果老莫為求重返拖肥肯簽一季我都吹佢唔漲
4) 我唔認為會再用錢去挖其他隊教頭, 挖到都未必好......
5) FREE AGENT既教頭得杜曹 / 奇連士文 / FDB / 艾拿戴斯(如果佢會復出)

所以: 杜曹機會唔細

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton have made former Borussia Dortmund boss Thomas Tuchel their number one choice to take over as manager.

The German has been unemployed since he quit the Dortmund post at the end of last season.

The Mirror reports that contact has already been made with the 44-year-old's representatives, but it is understood Tuchel does not want to rush a decision.

比我係杜曹和安帥都無可能係呢個時候接手愛華頓,完全無時間去了解隊波的情形下接手,絕對係風險極大的事情
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-10-24 10:44
個人認為, 首先雖然係炒, 但係都禮貌少少ALL THE BEST啦RK....

然後我唔想老莫, 故勿輪係曼聯有錢定冇錢,  ...

我估計杜曹在 sky bet 賠率今日晏的會落飛
回復 支持 反對

拖肥正選

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-10-24 10:44

杜曹從未接觸英超,也從無認知愛華頓,又無從買入賣出人腳來調整球隊,一個珍惜名氣的教頭,肯定唔會係季中接手

所以:杜曹機會好細
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonian95 發表於 2017-10-24 10:51
http://www.espnfc.com/english-premier-league/story/3240911/ryan-giggs-confirms-interest-in-vacant-le ...

佢經驗咪同安斯禾夫差唔多,咁點解要搵佢?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-10-24 09:42
昨日skysport都有提及會搵安斯禾夫主持車仔個場,但未被證實,我重諗住已經暗地搵定先公佈,估唔到好似未 ...

反而我覺得無問題,現在找個好領隊唔容易,而且安斯禾夫肯定較其他領隊熟悉愛華頓球員,而且u23 成績不錯,點都值得俾幾埸試試,如果表現ok不妨給他機會,如果等到找到新領隊先炒高文,會有更多球迷不滿
回復 支持 反對

拖肥球星

我最想係Marco Silva
回復 支持 反對

拖肥領隊

除左Rhino,
我都好想將來德國人教
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-10-24 10:50
我估計杜曹在 sky bet 賠率今日晏的會落飛

杜曹都係買大細,有好多未來過英超的教頭都要時間適應,杜曹唔會例外,轉變執教聯賽係一件大事,我覺得佢就算想轉執教聯賽都係季前接手,等自己有一個適應和了解的時間,也要同球隊磨合,所謂萬事最怕開錯頭,佢無可能咁冒險,就算來英超我覺都係下季的事,唔通真係來同我地護級咩,歐洲賽下季都唔慌有得打,今季歐霸輸咁多都出線無望啦,淨係睇錢佢未必會來。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對