香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
返回列表 發新帖
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

2017-18球季 英超 #7 主場對 般尼

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2017-10-3 19:20
另外,麥卡菲已經係肥卡菲,又係傷多過踢,真係唔明成日讚兩件病君把鬼咩 ...

麥卡菲都係衰甩唔到d傷。反而besic似乎已經甩左,理應出多幾場拎番d態。
而且佢個身型算係陣中對抗性較強個隻又有腳法,講真佢比舒9更接近barry以前的作用。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2017-10-3 21:04
Besic只有1.77m,又唔係大件,可來對坑性强呢?我留意到以前出佢反高輸多和小 ...

如果講以前:

未傷之前可以同到全速跑緊的bale鬥一段...

再對比返佢以前同而家

對比返佢最初黎同而家,大隻左幾多? 可能之前成日傷,所以傷個陣就特登操對抗性。
佢而家係成隊波入面一d都唔似以前禁細隻。
同埋我唔係要求佢要即刻打返正選,係希望舒9未操起之前,希望佢同舒9一齊競爭,而唔係死出爛出。
加埋條友鍾意上腳帶波向前,正好解決冇人識帶波呢個問題。

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2017-10-3 23:39
中場係要變,但唔好揾啲老弱傷殘既人講成球皇可改變成隊波啦

No la。我唔係覺得佢會打得好過舒9 bo?只係當初買佢番黎某程度都唔係即食...
家下舒拉達連狀態唔好,特別係佢拍著gueye更加冇火花之下,我唔認為出besic有咩問題?
人地家下好番,你咪出多佢幾場打下防守操下態lo? 點都好過你用一個操左十幾場都操唔起的舒拉達連掛?
同埋好話唔好聽啊,本來舒拉定位就係分邊控制節奏,家下隊波禁慢,佢可以有幾大作用呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

或者禁講,點解呢場踢踢下要禁早換舒拉達連就係因為隊波個打法根本發揮唔到佢用處。
防守佢又唔係特別快同準...你要佢分邊又根本冇邊,d人塞係中間。
所以佢後尾出肥仔落埋場就係貪佢跑動夠,截完波再向前俾key pass唔係再分邊。
回復 支持 反對