請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖

Europa League Group Stage #2 vs Apollon (Home)

拖肥球星

拜仁炒左安帥,係時候用安帥換RK
回復 支持 反對

拖肥球星

歐霸同組望落去最弱個隊主場都贏唔到
高文真係太監騎馬 無撚得頂
回復 支持 反對

拖肥隊長

點解唔早d 出DCL? 點解仲用卡拉臣入替Davies? 三攻中陣次次輸,但次次用,高文快d 走
回復 支持 反對

拖肥正選

雖然係輪, 但欠運...有—兩球必入
回復 支持 反對

拖肥正選

witzz 發表於 2017-9-29 05:09

唔好呱, 又係holland人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

echo player rating:

Jordan Pickford 6,Jonjoe Kenny 6,Ashley Williams 6,Mason Holgate 7,Leighton Baines 7,Idrissa Gueye 7,Morgan Schneiderlin 6,Tom Davies 6,Sandro Ramirez 6,Gylfi Sigurdsson 6,Wayne Rooney 6,Nikola Vlasic (for Gueye 45) 8,Dominic Calvert-Lewin (for Sandro 68) 7,Davy Klaassen (for Davies 68) 7

睇左20分鐘官網精華,威廉斯今季派膠派到無朋友,唔好再出佢,下季送佢走啦,以前迪斯天就越老越可愛,威廉斯就越老越柒,真係出青訓好過,今季唔借走browning 好過。

頂你朗奴高文,塞浦路斯球隊都贏唔到,塞浦路斯得百二萬人口咋,人地島仔來架咋,三線聯賽的球隊你都贏唔到,你重好意思花150m,董事會唔係咁都唔炒丫?人地拜仁都做野啦,我地開季到依家表現都咁差,我諗唔到再比佢教落去重有乜野意思。

3攻中,3攻中,講都講到口臭,朗奴高文死唔認衰,出一次死一次,我覺得球會要即炒朗奴高文。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2017-9-29 05:09

我同意,我選下任教練希望係一個50+的主帥,既有豐富經驗處理複雜問題,懂得使用球員,有track record,安帥絕對合我要求,但佢好多選擇,根本唔愁下家,未必會選我地。另一個選擇當然係老莫,佢教我地11年的表現就係最好的track record。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華頓主場迎戰塞浦路斯球隊阿波羅利馬素,在領前2︰1兼86分鐘多踢一人下,被對手憑死球追平2︰2,白白錯過3連勝良機,於歐霸E組2戰1分包尾;拖肥主帥朗奴高文直言球員欠信心是失分原因

去仗聯賽反勝的愛華頓,今仗迎戰阿波羅利馬素防線繼續不穩,12分鐘便被沙甸尼路(Adrian Sardinero)接應傳中,於小禁區無人看管省中門將比克福特再補射入網。9分鐘後辛度拉美利斯壓逼客軍的尤斯迪(Hector Yuste),令對手回傳送大禮,朗尼射空門追平,取得首個穿上愛華頓球衣的歐洲賽入球。

半場「拖肥」以翼鋒尼高拉華錫(Nikola Vlasic)入替防中伊祖沙古爾,此子在66分鐘單刀射成2︰1。及後在86分鐘愛華頓因對手羅巴治(Valentin Roberge)踩人領紅以眾凌寡,卻被阿波羅利馬素於88分鐘由尤斯迪接應罰球頂成2︰2完場。

朗奴高文又賴係球員身上,佢識條鐵咩?86分鐘打多個人都比人追平,佢唔係檢討下自己戰術排陣有無問題,又係委過球員
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonian95 發表於 2017-9-29 09:48
雖然係輪, 但欠運...有—兩球必入

人地送禮先追和一球咋,我地攻勢好入肉咩我又唔覺,我地有d波好有威脅,人地都有,我地最後打多一個都比人最和,其實以整體表現來講打和合理,但我地主場對住一d名副其實的3線球隊都只係打到五五波,咁都叫欠運?
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥正選

Forever_Fan 發表於 2017-9-29 10:38
人地送禮先追和一球咋,我地攻勢好入肉咩我又唔覺,我地有d波好有威脅,人地都有,我地最後打多一個都比 ...

冇記错應該係DCL有一球門前失机, 當時係2:2
回復 支持 反對