請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 9190|回復: 6

拖肥实力真的是这样吗?

拖肥球星

QQ
       愛華頓客戰曼聯,齋睇比分,個個拖肥迷都系好好好失望啊!大部分更加對RK極度不滿。  事實上真的系甘嗎?
       首先,輸第一個波,系華倫西亞好波定好運呢!無辦法啦!但一直到第83分鍾,曼聯都系穩唔到入波機會的,反而愛記仲有機會將比分扳平機會啊!
       然后換落朗尼之後,運氣真系向摩佬果邊啦,艾殊利威廉士送禮。無壓力之下傳球被費蘭尼斷去交盧卡古,後者快傳費蘭尼俾一對一入波,徹底瓦解了愛記的鬥志。
       最后馬迪爾的點球,來自曼聯後場解圍。馬迪斯的高球經連加特和馬迪爾二過二發展到禁區,後者擺開舒尼達連射波,但球已離腳,舒尼達連卻不慎手球。無辦法啦!
      至于盧卡古果球真系唔想講啦!入著愛記波仲激情慶祝!唔講!
      波拿斯爾、高利文、麥卡菲、巴克利都系度養緊傷,冬季才能複出。RK無計啦!
      重點提一下,今夏投入1.5億,有7500萬系賣著盧卡古的。所以投入真系大吗?有盧卡古同无盧卡古真系好唔同啊!唔系一个ROONEY 就可以补得上架,系时候买人啦!唔该啊!
      接着落来赛程 新特兰  般尼茅夫 阿波罗利马素 般尼。 系时候做野啦! RK!

不鸣则已!
回復

拖肥主席

其實話要炒佢既球迷, 大部分都唔係因為單單一場大敗而想炒佢

而係由上季開始到而家條友都建立唔到個隊型, 球隊攻不銳守不穩

又亂洗錢買埋D水貨, 排陣古靈精怪等等

佢一日仲執教, 我暫時見唔到球隊有咩出路
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 1 反對 0

1萬

拖肥球星

買人用左150m係事實,唔係話我賣盧卡古賣得好價,淨投入錢少就叫投資唔大,條數唔係咁計的。

買人就可以解決問題?佢一年差唔多換過晒全隊啦,有用咩?試問有邊隊有咁多投入比領隊換過晒全隊咁濟?排陣係RK的責任,佢往往唔將球員放係佢地最善長的位置,明明有人可以輪換,但就死都唔用。青訓借晒出去,就算個別位置深度不足也不用青訓。RK 好多時係唔識用人,而唔係無人,唔識排陣,同埋臨場換人好有問題。呢d全部都係領隊的責任,唔問責佢問責邊個?
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

我由中立 到開始反RK
主要係球隊無FORM 無士氣
但人腳差小小 真係唔係佢問題
係BOARD, 同WALSH責任
下任領隊黎都係要面對呢個問題
舊名: leon183
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
leonkit 發表於 2017-9-19 14:32
我由中立 到開始反RK
主要係球隊無FORM 無士氣
但人腳差小小 真係唔係佢問題

同意!
不鸣则已!
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實隊波問題係.....以往一直係板櫈唔夠...人腳唔夠好....所以踢唔到咩好成績.....但都叫做有隊型....有鬥志
今年隊波....人係買左唔少...( 當然我都承認買O既人其實水準唔係好超級) .....但整體踢出黎根本唔係波......最大問題係RK 沒有善用整隊波O既好球員同資源
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
愛華戰士 發表於 2017-10-10 11:03
其實隊波問題係.....以往一直係板櫈唔夠...人腳唔夠好....所以踢唔到咩好成績.....但都叫做有隊型....有鬥 ...

無錯!愛記問題所在!
不鸣则已!
回復 支持 反對