香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 56899|回復: 257
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超#4 主場對熱刺 (9/9/2017 10:00 pm

拖肥隊長

樓主
唔該鳩文唔好再排 3中堅
希望見到陣容
Pickford
Holgate Keane Jagielka Baines
Schneiderlin Gueye
Vlasic Siguardsson
Rooney DCL

希望主場最少可以保持不敗,
不過 Kane, Alli  對住我地特別醒神,
有d 擔心
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

拖肥球星

沙發
希望愛華頓贏波啦!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥隊長

板凳
真係好視乎朗奴高文擺個咩陣去踢.....
只要打返451....我唔認為我地會輸蝕比熱刺

你問我我唔建議出HOLGATE....因為佢傳唔到球上前...

我會咁出

PICKFORD
MARTINA     KEANE     WILLIAM    BAINES
           舒拉達連         基爾
艾朗連儂      施古臣.      湯戴維斯
                  尼亞斯 (或朗尼)

考慮到朗尼紀律問題,今場應先後備
另後備︰DCL, LOOKMAN, VALSIC ( 比佢後備試試) , 卡拉臣, HOLGATE,  ( 如果仲有米拉拿斯)
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
愛華戰士 發表於 2017-9-8 13:08

同意,只要陣式和陣容都正正路路,無話輸蝕d乜野比熱刺

但"正正路路"呢樣野,今季唔係成日睇到先係問題.....
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥預備組

愛華戰士 發表於 2017-9-8 13:08

除了MARTINA唔同意之外, 其他位置大致沒意見
MARTINA係只宜攻不宜守, 打弱隊搶分絕對合適 , 但要他打強隊?  不了。假設佢防守係正正常常的話, 佢係過去個幾年點解搶唔到正選位置呢?

除非佢可以同右翼位攻到對面氣咳, 如果唔係, 當然用HOLGATE踢穩陣波好過, 我認為只要防守稱職就得 不能太貪心 又要攻得又要守得;

可能你會話上場HOLGATE表演好差 , 拎住個波唔識交 , 上半場不斷踢去同一個位置 似乎係右邊角球位等接應?如果明知冇人都不斷重覆呢件事, 大家諗下會唔會係賽前曾經咁樣報署過? 訓練不足 而接應點有誤會呢?
另外352兩位中場中似乎都唔係壓返上中場線, 極少墮後返現位接應? 係呢個前題下 HOLGATE表現得差係好合理

但如果踢返4後防, HOGATE應該唔會見太多上場問題的
回復 支持 反對

拖肥預備組

雖然係主場出擊, 唔其望主攻氣勢, 但求穩穩陣陣,  防守有隊形 有防守士氣 嚟睇下 , 就算要輸1,2:0 世界波係可以接受的
回復 支持 反對

拖肥主席

------------Pickford

-----------Besic Gueye

Lennon Siguardsson Niasse

-------------Rooney
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥隊長

steven7 發表於 2017-9-8 16:49
除了MARTINA唔同意之外, 其他位置大致沒意見
MARTINA係只宜攻不宜守, 打弱隊搶分絕對合適 , 但要他打強隊 ...

師兄的講法都合理,我唔係要拗頸....

MARTINA 雖然加盟時有好多人都質疑 (包括我都係),究竟點解會簽入一個英超下游都爭唔到正選O既右閘....但老實講MARTINA暫時出場表現唔能夠用差去形容佢。

有時我地往往就係預強就縮...結果踢到一無是處....踢唔到進攻風格
其實以我地雙防中睇....因為2人都並非創造性踢法.....GANA 強於搶截....舒拉強於駁腳.....有時中場拎到波...要靠左右閘作出反擊傳送.......故此如果右閘HOLGATE 踢返上次車仔表現....我可以肯定我地做唔到以攻代守.....反而MARTINA 算有身型....大刀闊斧如果推前少少.....配合返中場幫波....我地唔會打得太守勢....

真心覺得....我地主場....今年投入咁多資金....對手熱刺...(當自己呃自己都好) .....唔會高我地好多O者....未打就要諗守勢足球....如果朗奴高文係一心主守,咁樣我可以肯定我地今屆乜都爭唔到。
回復 支持 反對

拖肥預備組

愛華戰士 發表於 2017-9-8 17:08
師兄的講法都合理,我唔係要拗頸....

MARTINA 雖然加盟時有好多人都質疑 (包括我都係),究竟點解會簽 ...

睇下賭唔賭呢一著囉, 當然聯賽都係講進攻 入到波先係老板既

另外投入資金呢一獲呢 真係唔好諗住第一年有咩得著呀 曼城同車路士呢D暴發戶都洗左唔少冤枉錢先做到今時今日咁的 .
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

人地熱刺岩岩入左隻新閘,我估佢地唔會打番3後衛住,高文大概都唔會打3後衛。
面對佢地的中場硬朗,我認為打4-3-2-1會比較好,仲有呢場一定要踢死肥仔打後備...佢9成會將情緒帶入球場,球隊又唔係冇人,何必玩自己呢?

------------Pickford----------------

舒拉達連

------Besic---------- Gueye-------

Ramirez-------------Siguardsson

-------------DCL-------------------

Subs: STK, 威老, MARTINA, DAVIES, 新人, LOOKMAN, 死肥仔

反正家下右閘助攻力禁弱,索性放一d攻力更強的右中場去互補。用besic就釋放佢放波上去的能力,davies大賽始終唔穩,打下後備好d。
回復 支持 反對