香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

歐霸盃附加賽首回合 主場對夏德 18/08/2017 3am

1萬

拖肥球星

https://www.youtube.com/watch?v=01jlWB1vnRk
哇,呢兩球冇卡拉臣真係都唔會有...我覺得佢最大問題係唔應該甘於駁腳,而係真係要去入波。
作為攻擊中場,你剩係得PASSING冇遠射冇突破,你最多只會係尼史密夫,你要做史奈達至少都學番招火炎射球。
另外,都要擴闊視野放長傳,主動去策動攻勢。呢個年紀只要肯練就得,始終係你夠唔夠攻擊性...性格同球風呢家野要改先最大問題。
回復 支持 反對

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-8-18 09:46
Pickford今場又有靚救,又Clean sheet,考驗唔多,但好穩陣,睇得幾安心,保持住咁,有機會做英格蘭正選 ...

但係我對KEANE既拍擋唔係咁放心, 可能季初, 睇下打埋地獄賽程會唔會有提昇

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥隊長

2-0 主場算係一個可以接受的結果
我半夜瞓醒由70分鐘至睇YOUTUBE 直播....呢20分鐘睇過程就幾沉悶...但都睇到球隊特別係後半場球員的傳送現身做得幾好....好多時D 波都傳到比隊友空位...呢點肯定係進步黎....
對方尾段有一兩個球員有D 突破能力.....搞到我地有少少亂....但喜見後防幾個都輪流補位包抄....最後碧福特亦好集中....防守上係比到人信心。
朗尼尾段體力應該係下降....高文要適當比佢休下息....一周雙戰佢未必惦.....始終佢都未完全FIT....卡士肯定仲係我地隊中近乎最高

卡拉臣睇返精華...第二球係靠佢勤力.....相信佢自己未適應到節奏....所以好多傳送都係比身邊左右的隊友....未放到咩長波或KEY PASS....呢點係正常O既....當你個人未最FIT....好多時踢波只能選擇最容易的工作....例如後衛就大腳清....但當你FIT 時...就上腳過埋人上去助攻...道理一樣.....都係比多少少時間佢....無可能咁快判佢死刑。

GANA....講左佢係季初暫時最FIT 果個黎...助攻助守....反應又快....入果球絕對唔容易處理

拜恩斯都應該要比個讚佢.....第一球佢助攻果下真係久違了....呢兩三年因為我地進攻球員好少入禁區....故此佢唔少傳中球都無人接應....今屆可能佢知道我地D 攻中多左入黎....佢都頻密左上黎助攻.....佢左路開上黎仍然會係我地本屆其中一招殺著

MARTINA....各位真係應該要正面D 評價佢....免費簽.....雖然對手唔算強.....但我睇到佢幾定喎....唔會立亂去波.....同隊友猜D 波都叫好.....( 雖然尾段有2下傳中看似有機會傳到但都比唔到隊友) ....但見佢上黎果下時間都好合適.....至少可以幫球隊拉閣到個進攻。

回復 支持 反對

拖肥主席

爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-18 08:46
Klaassen 兩球都有份參與,俾d 時間佢 la

同意

踢法實際夠TEAMWORK, 多同隊友配合

唔會拖死個波

初到貴境未熟習, 踢得保守可以理解

再積極D加強侵略性, 將來肯定更強
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-8-18 10:56
2-0 主場算係一個可以接受的結果
我半夜瞓醒由70分鐘至睇YOUTUBE 直播....呢20分鐘睇過程就幾沉悶...但 ...

KLAASSEN真係唔好預佢比好多KEY PASS或者直接助攻, 反而佢係進攻端做番D修正, 一腳彈個波比隊友, 簡單又直接呢瓣岩佢, 呢幾場佢真係唔係咩PLAYMAKER料, 一D拉空位, 入攝, 做輸送就岩哂佢.

佢真係唔係PLAYMAKER料, 係一個識用波傳波又跑上跑落又肯入攝禁區既中場中

http://www.ajaxdaily.com/2016/the-davy-klaassen-conundrum/

呢稿野講左佢點解唔係PLAYMAKER, 佢最多只係GOALSCORING AM.  有興趣可以禁入去睇下, 我節錄少少:  

As a 10, he added goals and assists but was criticized for not being the instinctively creative force that  Eriksen was which seemed an unfair comparison. However, Klaassen as a 10 seemed to thrive when the rhythm and pace of the game suited him and allowed him the space and the opportunity to create and score but he seemed to struggle against the more well-organized defenses.

Klaassen’s future would probably lie as a box-to-box midfielder or a goalscoring attacking midfielder. His movement in between the midfield and final third is why the late great Johan Cruyff believed he should have gone to the 2014 World Cup in Brazil

His one-touch passing style could prove pivotal in moving the ball quickly out of the deeper areas while at times last season when he was playing much higher up the pitch, he often chose to pass when he could’ve taken the opportunity to turn and take a chance on in a crucial position in the final third.

His ability to pass and move in between the channels in the final third can not be understated but getting more involved all over the pitch should be Klaassen’s primary focus.
所以點解仲要買施格臣, 就係咁解

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-8-18 10:40
https://www.youtube.com/watch?v=01jlWB1vnRk
哇,呢兩球冇卡拉臣真係都唔會有...我覺得佢最大問題係唔應 ...

你唔好睇少尼史密夫,尼史當年一出就入波,超級後備來架

卡拉臣琴晚 gana 上身,似去做左防守中場,我係要你做助攻的進攻中場丫....
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2017-8-18 11:12
同意

踢法實際夠TEAMWORK, 多同隊友配合

仍然保持對卡拉臣水水地的評價,但對佢的勤力,我係非常正面。

馬天拿昨晚表現的確好,非常搶眼。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

echo 球員評分:

Jordan Pickford 7,Cuco Martina 8,Michael Keane 7,Ashley Williams 7,Leighton Baines 8,Morgan Schneiderlin 7,Idrissa Gueye 8,Kevin Mirallas 5,Davy Klaassen 6,Ademola Lookman 8,Wayne Rooney 7,Tom Davies (for Schneiderlin 45) 7,Dominic Calvert-Lewin (for Klaassen 62) 7,Mo Besic (for Mirallas 75) 6
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-18 11:30
echo 球員評分:

Jordan Pickford 7,Cuco Martina 8,Michael Keane 7,Ashley Williams 7,Lei ...

帶兩球領先作客去克羅地亞踼次回合穩陣嗎 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-8-18 11:33
帶兩球領先作客去克羅地亞踼次回合穩陣嗎 ?

睇佢地琴晚d攻勢,有威脅的真係唔多,應該穩陣,如果琴晚下半場能入多球就真係10拿9穩
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對