香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 41929|回復: 176
打印 上一主題 下一主題

2017-2018球季 英超開鑼戰 主場對史篤城 (12/08/2017, 10pm)

1萬

拖肥球星

樓主
Everton will be missing a number of players against Mark Hughes’ side, with Koeman confirming the game has come too soon for Ross Barkley and James McCarthy.

“We still have three players out on long-term injuries in Seamus Coleman, Yannick Bolasie and Ramiro Funes Mori, but they are doing well.

“Ross and James are back in training but they are still not available for the weekend. Maybe after that, yes. The rest are ready to start.”

呢場波醒醒定定啦...唔好再亂放後備...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
估陣容同後備:

----------------------Pickford------------------------
----------Holgate--Jags--Keane--Baines----------
---------------Gueye----Schneiderlin---------------
--------Rooney------卡拉臣----------Mirallas-------
---------------------Sandro--------------------

subs: STK, WILLIAMS, MARTINA, DAVIES, BESIC, LOOKMAN, DCL

我估佢會禁出...但其實考慮係史篤城,我會想佢出MARTINA, HOLGATE放番落後備,WILLIAMS都係操下先,放番LENNON入去,悶局個陣拉開人地防線。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳

痴Q線...究竟DCL何德何能可以長期有正選踢?? 邊線表現唔好,就放正前。再表現唔好,連翼衛都俾埋你踢。
禁你簽MARTINA同埋留HOLGATE做乜??
我真係未見過有領隊會照顧一個新仔球員去到呢個地步...其他球員見到會點諗呢?
對著史篤城,兩個老中堅都應該仲應付到,下場打曼城個D強隊,你肯定你禁樣三後衛冇問題???

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
Forever_Fan 發表於 2017-8-12 21:32
3-2-3-2? 卡拉臣打中,朗尼和Sandro打箭頭,baines和dcl 打wing?

你話接近打右中場...其實都講唔過去啦。你要打右中場,用T DAVIES咪仲好。
同埋你搵一個打開正前的人打埋防守,都可以預期發生咩事啦。
呢鑊我真心祝福RK改造DCL成功。如果唔係就只會係阿倫史密夫個D改造失敗笑話黎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-12 21:35
DCL 係咁多場季前賽無場掂,唔知RK係咪盲的,佢究竟係咪皇親國戚來架,咁Q照顧佢,痴線。 ...

最掂個場咪係後備入替打正前LO...打一場後備出黎好,換禁多場正選都幾發下。
我係HOLGATE同埋MARTINA一定唔服氣。呢兩條友唔夠氣打足全場,咪輪著踢打半場都好過你禁出LO。
最大問題就係做壞規距...外人只會覺得你RK偏私一個球員偏到格硬安排一個唔係佢打開的位置黎踢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

同一樣的陣式,人地好明顯更加識得點打三後衛...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-8-12 22:20
我地其實一直打開4後衛,由老莫,馬仔都係,打4後衛會好些

唔關事,只係我地班人對3後衛個理解唔好。人地識得點運用翼衛同埋中堅先可以有攻有守。
搞到我地連運波上去都難。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

死肥仔好波!!!!!!!!!! RAMIREZ組織呢個攻勢唔錯,斬的DCL都有功勞!RAMIREZ個下面對三個一搓,再俾DCL堅有功架。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

『K』 發表於 2017-8-12 22:48
打臉....
啪啪啪啪

有冇話打唔打臉...踢左99%時間SHIT波,然後俾死肥仔把握到一下收頭JE...
講真上半場人地整體打得好D...我地除左呢球,似樣的攻勢都唔多個。
你唔講,我都唔知呢場係主場波黎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-8-12 22:54
C9,契仔同Sandro 上半場完全唔合格

SANDRO同朗尼係冇供應到要番轉頭幫手...我覺得佢地幾慘就真。
SANDRO仲要有份組織個一個入球...你唔好將LUKAKU以前做開的野要求佢都做到。
大家兩隻TYPE黎...
回復 支持 反對