香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

歐霸盃外圍賽第三圈 主場對路梳比洛

1萬

拖肥球星

樓主
深晚波不了,但始終大家水平差幾遠,嬴個3:0不難吧?
尋日高文仲要話隊波狀態唔錯,我覺得只係嬴幾多的問題。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

沙發
馬後炮禁講,有咩理由DCL係打正選先得ga。我尋晚見到個陣容都打左個突...都唔講條友本身係正前,甚至上季都係打左邊,點會格硬打埋右邊。
最慘係條友上季都唔係打得特別好個下先死...講賽前熱身同埋U19世杯,佢更加唔見得好過DOWELL。
我地D領隊係咪禁鍾意養契仔呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
https://www.youtube.com/watch?v=FiEZoRTAqp4
威廉斯個球自殺式傳送真係似曾相識到呢...呢兩年究竟仲要犯呢D錯誤幾多次呢?
Highlight黎講,馬天拿又好似冇大家講到禁衰? 至少d斬波黎講都唔算太差,做下後備都冇咩問題。
朗尼果然俾人改造到唔識打正前,好多時候米拉企得仲正中間過佢...所以,我一早都話放番佢落後一格最好,奈何ramirez未ready禁解。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
James_Beatkit 發表於 2017-7-28 11:40
依家明顯缺正前多過攻中
醒未?

我覺得正前正選始終都係RAMIREZ...反而係邊個黎打後備多。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-7-28 12:41
下季未知但今季搵得朗尼返黎應該預佢打正前
除非打442如果唔係我估sandro今季多數打翼為主先 ...

佢係曼聯後期已經成日俾人話鍾意係墮後拎波,所以根本冇咩幾何係真正打正前。
我一直都奇怪大家點會覺得佢岩打正前...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-28 13:17
暫時好難講,佢可能未適應新的陣式,重用舊時的思維唸野,往往墮後左都唔知,呢d係訓練中或RK提點下可能 ...

老莫、摩奴同雲高爾都改變唔到佢...我就覺得你叫打番正前真係哂9氣,反而你叫佢打後一格,執行分波遠射呢d仲有可能。退一步你叫佢兼任一兩場都仲得,長時間我幾肯定佢唔得。佢家下爆又爆唔到,係得番些少觸同射術,打雙箭頭或者攻中先發揮到佢剩餘的價值。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-28 13:20
朗尼返得來我都估Sandro係打翼,佢本身有打開呢個位置,助攻力又強,其實並無不可。不過今場打4-3-3可能 ...

如果你真係要朗尼打正前,一對翼就變得好重要。唔單止要擅傳仲擅射...
因為朗尼而家剩番射術同禁區埋門的觸覺,上場熱身賽亦都證明佢呢方面未退化得好緊要。
佢係正前的工作就只限做駁腳俾一對翼同埋係禁區接應執雞,仲有一定的作為,亦唔係唔可以考慮的戰術。
個D俾波佢走位射波,要求佢好似盧卡古係前面單打獨鬥過人或者控球,我諗真係唔好諗。
故此,係尋日場波,我點解唔同意DCL打右翼就係禁解...佢個人技術同速度根本牽制唔到對方防守。
考慮到米拉得半場體力,你留LOOKMAN打後備,我唔反對,但右邊呢?
正宗右翼最理想當然係用保拿斯,保拿斯、米拉同朗尼,作為第二戰術的三箭頭,我覺得會好不錯。
冇保拿斯,我地仲有LENNON...真係唔明點解可以輪到DCL打正選?
回復 支持 反對