香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

歐霸盃外圍賽第三圈 主場對路梳比洛

1萬

拖肥球星

其實成個中前場都啞左火,入波竟然係靠後防的拜恩斯,而且呢場排陣都唔跟賽前狀態來出人,如果跟熱身賽狀態出人,我相信可以最少入2球。
回復 支持 反對

拖肥領隊

成場同精華都未睇
所以唔評論任何一個球員
但聽有睇既師兄講
前邊D波係即彈係爽左
但明顯仲有位置需要再補強
都係好事黎既早D知道個問題
只要唔好大吉利是講下星期玩出禍就得
回復 支持 反對

拖肥領隊

Forever_Fan 發表於 2017-7-28 07:46
剛係 everton tv 睇完 20分鐘精華,主場贏唔到最少2球,基本係失敗,完場後全隊苦口苦臉。可能還未開季上力 ...

暴動最多一日
但影響士氣就成季先弊
回復 支持 反對

拖肥隊長

我之前都成日O係FB 叫球會唔好成日POST 熱身時球球員點樣射極都入O既片出黎...因為練波同比賽係2樣野黎....

睇左10分鐘精華,基本上係無腳射得好......
我先講進攻....前鋒基本上無進攻點.....( 我成日話一定要盡快買返一個純中鋒返黎....)朗尼, 米拉, 卡拉臣幾個中前場踢得比較亂....分工又唔清晰。
卡拉臣叫做有幾下直接D O既PASSING....算係有D 比賽視野
舒拉達連同GANA 同防線默契好似差D.......唔係好做到屏障......威廉斯幾球踩屎.....又係可能同KEANE 未配合好。總之整體攻守好唔流暢....( 唔該加加操)

對方踢法直接....幾腳禁區頂遠射....都要龍門撲下....有球頭搥差D入我地....好彩龍門打得好。
唯一值得開心的只係對方無作客入球

# 大家要有心理準備....我地洗左無錯係一筆幾大O既錢......但暫時未見到隊波有甚麼脫胎換骨表現.....
回復 支持 反對

拖肥隊長

上半場williams 個下miss 真係眼都突
回復 支持 反對

拖肥隊長

愛華戰士 發表於 2017-7-28 09:50
我之前都成日O係FB 叫球會唔好成日POST 熱身時球球員點樣射極都入O既片出黎...因為練波同比賽係2樣野黎.... ...

大致上認同一定要買一個正前鋒,中前埸分工好亂下,卡拉臣同朗尼有些少重疊,唔知邊個做分工,所以買攻中一定要買個有突破能力,現時球隊最欠缺呢類球員
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

馬後炮禁講,有咩理由DCL係打正選先得ga。我尋晚見到個陣容都打左個突...都唔講條友本身係正前,甚至上季都係打左邊,點會格硬打埋右邊。
最慘係條友上季都唔係打得特別好個下先死...講賽前熱身同埋U19世杯,佢更加唔見得好過DOWELL。
我地D領隊係咪禁鍾意養契仔呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

https://www.youtube.com/watch?v=FiEZoRTAqp4
威廉斯個球自殺式傳送真係似曾相識到呢...呢兩年究竟仲要犯呢D錯誤幾多次呢?
Highlight黎講,馬天拿又好似冇大家講到禁衰? 至少d斬波黎講都唔算太差,做下後備都冇咩問題。
朗尼果然俾人改造到唔識打正前,好多時候米拉企得仲正中間過佢...所以,我一早都話放番佢落後一格最好,奈何ramirez未ready禁解。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-7-28 10:56
https://www.youtube.com/watch?v=FiEZoRTAqp4
威廉斯個球自殺式傳送真係似曾相識到呢...呢兩年究竟仲要犯 ...

經過今晨場主場僅勝之後而家大家都不應該反對買入施古臣喇
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2017-7-28 10:56
威廉斯個球自殺式傳送真係似曾相識到呢...呢兩年究竟仲要犯 ...

昨晚看了整場比賽,martina 表現不致於太差,不過更令我懷念高文,martina好多時右邊one on one,全都係選擇斬入去,如果是高文,也可以突破,推入中間遠射或斬波
回復 支持 反對