請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton

歐霸盃外圍賽第三圈 主場對路梳比洛

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-7-28 12:41
下季未知但今季搵得朗尼返黎應該預佢打正前
除非打442如果唔係我估sandro今季多數打翼為主先 ...

朗尼返得來我都估Sandro係打翼,佢本身有打開呢個位置,助攻力又強,其實並無不可。不過今場打4-3-3可能比打4-2-3-1好。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-28 13:17
暫時好難講,佢可能未適應新的陣式,重用舊時的思維唸野,往往墮後左都唔知,呢d係訓練中或RK提點下可能 ...

老莫、摩奴同雲高爾都改變唔到佢...我就覺得你叫打番正前真係哂9氣,反而你叫佢打後一格,執行分波遠射呢d仲有可能。退一步你叫佢兼任一兩場都仲得,長時間我幾肯定佢唔得。佢家下爆又爆唔到,係得番些少觸同射術,打雙箭頭或者攻中先發揮到佢剩餘的價值。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

總括來講,我對下場還是有信心,今場我地後防有些散漫,迫得唔夠緊,下場可以出下積隊長,威廉斯今場幾大意,身型又未操返 fit,下場休息下先啦。對方今場真正射正龍的不多,射正也不急勁,龍門不算好受威脅。下場Sandro應該正選,兩翼可以拉返開少少,應該威脅會大好多,始終出Lewin好似打少個。另外作客又揸住一球,下場出返holgate做多少少防守較好。卡拉臣今場傳送都算幾清脆,有視野的,也好勤力,但傳送唔夠威脅,唔夠致命,如果肯試下Dowell 我會幾欣賞,我暫時覺得卡拉臣無入錯貨的,但佢要時間習慣隊波的節奏和操strong d 個身型。
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2017-7-28 13:28
老莫、摩奴同雲高爾都改變唔到佢...我就覺得你叫打番正前真係哂9氣,反而你叫佢打後一格,執行分波遠射呢 ...

所以我都講除非買多個正前打442
如果唔係叫佢打成季呢個位死梗
或者咁講佢有機會後過兩邊翼做假9都唔奇 仲啱佢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

暫時覺得今季簽馬天拿係錯晒,佢的防守係英超正賽係被人完爆個種,真心覺得我地用牛奶仔係好過佢,其實當時未簽佢時就應該搵個高 class 一d善打左右閘的替補,而唔係簽英冠質素的馬天拿,佢防守和速度真係唔得.....
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥預備組

睇哂成場波, 最差一定係威廉斯,唔係好運一早輸埋喇。

進攻同上季一樣, 得個搓字,個波運到上去角球旗附近又運返轉頭俾後衛, 唔知想點。我地隊波始終爭個中場指揮官, 上季巴克利唔得, 今場卡拉臣勤力有餘但默契不足, 朗尼就成日墮後拎波但變成前面無人,中間塞哂車咁; 兩翼突破又不足, 下半場辛度落場右邊好左D,左邊LOOKMAN好似有D怯場去唔到波, 希望之後會好D。防中舒拉同GANA表現最對辦,唯有靠佢地俾KEY PASS就勉強D, 只能偶有一腳有威脅。

前面米拉上半場OK, 下半場隱形; 利雲走動多, 前面貢獻不足但常回後協防, 又未至好差。

總的來說前面可以重用DAVIS, 一落場控制力好好多,亦應試下DOWELL;買斯格臣係可能即時改善到問題嘅, 但同好多師兄一樣,5000萬確貴左D, 可能有更佳選擇; 中堅最急, 一定要入一個有級數嘅執好呢個位
回復 支持 反對

拖肥球星

Sandro打正前有威脅過打翼,佢啲走位、First touch 真係好剎食
Rooney打單箭頭好易俾人mark 死,如果打攻中佢又冇盤扭能力,我覺得最適合佢都係雙箭頭

btw我睇完覺得今場DCL打得好過Mirallas,尤其上半場,Mirallas成日都隱形

Williams跌watt跌得好快,宜家覺得Jags好似穩陣過佢少少
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

中鋒都一定要買
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

lucas 發表於 2017-7-28 14:55
睇哂成場波, 最差一定係威廉斯,唔係好運一早輸埋喇。

進攻同上季一樣, 得個搓字,個波運到上去角球旗附近又 ...

SKYSPORTS 比米拉係MOM

Man of the match: Kevin Mirallas

The Belgium international, whose future at the club has been in doubt in recent times, was his side's most dangerous attacking threat on the night, creating the goal for Baines with a right-wing corner.

And the forward was also desperately unlucky not to get his name on the scoresheet with a 70th-minute volley, only to be denied by Macik in the visitors' goal

http://www.skysports.com/football/everton-vs-ruzomberok/380836
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥主席

只睇左上半場, 感覺係正面的

球員未上力係意料中事, 但中前場幾個都係俾波走位為主, 成隊推進, 傳波都流暢過以前, 當然造唔造到個波入去係另一個問題

新兵表現都對辦, 朗尼控球, 分波功架仍在

卡利臣交波快, 有入楔, 有D似卡華利+尼史既混合版

米高堅尼防守夠淡定之餘, 傳球以中堅黎講真係幾好

馬天拿....................不願置評
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對