香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-24 15:02
石仔肯定係雙贏,我地又cover 到差唔多上季的買人資金,上季才因為咁先駛左3千幾萬,今季的盧卡古也是一 ...

個陣老莫都有責任就真...都扭哂計話走,你仲派埋佢上場,等佢HEA踢俾你睇。
到最後只係多得一兩M,講真,作為中游球隊,人地報個靚價過黎,你根本冇辦法留到人。
爽手D,襯轉會窗完之前執番個好中堅仲好。而且個陣我地都好缺資金去加強鋒線,唔係呢筆錢都冇bily、甸甸同埋希汀加...
呢樣亦都係我欣賞馬仔的地方,佢個人魅力好強,令到石仔同埋盧卡古都肯留多陣。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-7-24 15:12
有邊個球會肯放而球員又肯黎?

張伯倫同藍斯係仲未續約,一個一年約同一年半約。
韋利安、馬達同馬素爾已經淪為球隊二線球員,你肯出價行第一步,就知球員想係世杯年做後備定正選。人工方面唔駛太擔心,我地出年會走積基卡、BARRY同埋LENNON,呢度慳唔少人工。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Southampton have confirmed their 25-man squad for a pre-season training camp in France, and there's one notable absentee: Virgil van Dijk.

真心覺得我地個5千萬轟落去呢個度會好D。個人認為左邊有LOOKMAN同MIRALLAS,已經夠打大半季到保拿斯番黎。
跟著右邊有麥卡菲同埋LENNON,加埋我都幾睇好的DOWELL。WHY NOT BOTH就更好。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-24 18:53
我覺得RK都會睇住盤數,總結轉會窗我估計跟上季接近,約負三千多萬,應該唔會係轉會費上有大的赤字,始終 ...

SO FAR,我地轉會都叫正負打個和。學你講投資30M的話,加埋巴克利約20M,其實真係夠BUDGET去用50M追一個人。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2017-7-25 11:00
施格臣宜家擺明想離開史雲斯....其實我地唔需要比史雲斯搶錢咁搶.....索性等施格臣同史雲斯攤牌....
史 ...

至少要65M,我諗呢筆錢就係史雲斯自己想要的價錢去執過自己隊波。
佢開50M,再同人講價,去到45M,考慮埋呢個轉會市場,都係一個合理叫價範圍。
我之前都講過,史雲斯自己都需要筆錢去執過隊波,先唔駛護級,你留住施古臣唔係唔得,但你條禁GE後防就真係恭喜你。
同埋你過左今年或者出年,去到28-29歲,就未必叫到呢個價錢...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Lucas Perez feels badly treated and he is unhappy that his No 9 shirt has been given to new signing Alexandre Lacazette. Former club Deportivo La Coruna want him back but they won't pay the £17m they made when they sold him to Arsenal last summer. Bayer Leverkusen are also interested as a replacement for Javier Hernandez.

17M買呢件,剩番D錢執個好D可以左邊的中堅好唔好...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-25 21:21
旨意雲加出大價錢買人,真係流得不得了,下年免費簽人就有

都唔係ga,你要睇佢開季嬴定輸...佢地好多時都係為勢所迫去簽人。
我估阿記如果留唔到張伯倫同山齊士就會向巴克利招手。
呢單應該可以hold到臨轉會窗完之前...佢真係出價,我估都係20-25M左右成交,我認為係有機會成事。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-7-25 23:14
liverpool echo say EVERTON still hopeful to sign Gylfi Sigurdsson deal

我都講過啦,真係冇必要花超過40M去追一個唔係一線的球員。施古臣係好波,但真係二線頭左右...
特別係DOWELL打得唔錯...你俾個機會佢打埋史篤城,甚至呢兩場歐霸外圍賽。
佢打得好,根本就唔需要諗施古臣...萬一我地信錯佢,我地12月都有保拿斯歸隊...你1月再入貨,衝FA CUP,我都唔會怪你WO。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 15:37
我完全覺得下季降班佢地差唔多mark定一個位置

佢地d青訓又唔似交到成績出黎...我見佢上季都冇話有邊個係青訓打得出...
既然老細都唔肯注資買多幾件,你要補強都係靠賣球員je...唔通你攞著上季個陣容就唔駛做降班膽?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-7-26 22:03
量入為出,使幾多球隊最後都要找數的,無數球隊因買人舉債,但成績不如預期,最後球員星散並降班,我過去 ...

又禁講啦,你都識計條數,我地家下兩個轉會窗都係淨投入30M左右,又未到話好唔健康。
而且班主之前講個1億根本未用哂,用得其所,唔做水魚,我地理得佢換哂成隊啊。
同埋你睇我地上季都知我地班波的班底係真係同前列有距離,加埋我地隊波本身就已經進入交接期,全部事情集中係今季,咪要搞到換哂11人LO。
至於你話青訓,呢D真係冇辦法,高文佢自己一定係以成績行先。青訓如果有岩時間,佢唔俾機會先係佢問題。
So far除左pickford真係水到唔水之外,我就仲未去到唔接受的...
我覺得你罵佢唔用青訓真係講唔過去,我地first team家下已經好年青,本身俾青訓的空間都已經俾左davies、lookman、holgate、DCL同埋DOWELL。短時間你好難話要再升多幾個...特別係中堅,你唔可能亂用青訓,我地呢幾季都證明到中堅用青訓代價有幾大。
黎緊我地隊波都仲有幾個年長球員離隊,到其時你先再有空間諗升定買人。
至於BARKLEY,RK終於講係佢自己想離隊先搞到唔係1ST PRIORITY...如果佢唔改變主意,麻煩佢早D走。
中堅,我估買到就買,買唔到問題唔會太大,MORI出年唔走,後年都走。RK擺明都覺得佢唔穩陣,加埋佢又想打3中堅,所以球隊至少要有4個好用的中堅都好合理。前峰就深度唔夠,NIASSE似乎都係唔係幾岩RK心水。
施古臣家下呢個價,我估WALSH同董事會會另外搵一個RK接受的人俾佢就算。我地管理層都唔係傻得哂GE我諗。
回復 支持 反對