請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

chanpo1974 發表於 2018-4-30 12:43
但當時簽大SAM回來本來就只是用來救火, 一張只得18個月合約便知道,
大SAM自己都心知肚明, 除非打出來成績令 ...

Moshiri 身家大把呀唔使担心
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

chanpo1974 發表於 2018-4-30 12:43
但當時簽大SAM回來本來就只是用來救火, 一張只得18個月合約便知道,
大SAM自己都心知肚明, 除非打出來成績令 ...

唔好忘記我地同佢傾真係得半年約,所以傾唔成。
我地要出到年半先簽,人地真係打算教多季黎證明自己的能力。
你夾硬解約話佢唔夠班,但又其實2/3季將隊波由谷底拉上番中游,你可以話佢冇成績?
如果你講野心,我地班球迷同球員根本唔係好接受攻強於守。你只可以搵番相類似風格的領隊...
一係你就搵個名帥有戰績好似雲加同emery...
如果唔係,你轉領隊又要冒一次唔細的風險...

回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2018-4-30 11:28
講明先,我都好憎大SAM,唔想佢留低,事關我覺得打進攻足球會好過你打901。
之但係你真係唔可以忽略大SAM ...

師兄,唔好誤會。我對於大SAM 今季幫我地從谷底帶返上中游呢個成績係肯定O既。朗奴高文將我地帶左入接近萬劫不復之地。
只不過我認為如果球隊要長遠發展同挑戰錦標.....暑假換領隊係事在必行的方向。

我明白大SAM 只有2/3 球季.....咁去評論佢遠離爭標行列係有D 不公平,之但係我地今季對前7隊O既戰績事實係慘不忍賭....考慮到我地本屆的資金投入........而且踢落黎的而且確係缺乏組織力同創造力.......不少球評家原本認為我地今年係有力挑戰前四(當然呢個我開季前都覺得係機會好微O既)

既然同大SAM 係18個月合約....咁我意思都唔係話要怒炒果種.....現今球壇現象就係咁.....合則來不合則去...試問邊會有一隊英超球隊可以做到個領隊完左份約至分手?就算干地, 摩連奴, 到宜家雲加....都係合約中途食散水餅.....因為好的領隊就算贏到錦標....跟手續長約....但當成績一下滑.....結果就只有離開呢條路.....

回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
按照目前甘睇,大SAM應該會教多一季啦!除下季一落千丈啦!
不鸣则已!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

niclas 發表於 2018-4-30 14:41
按照目前甘睇,大SAM應該會教多一季啦!除下季一落千丈啦!

叫他快 D 走 , 我要 Paulo Fonseca 呀
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2018-4-30 11:28
講明先,我都好憎大SAM,唔想佢留低,事關我覺得打進攻足球會好過你打901。
之但係你真係唔可以忽略大SAM ...

所以當初點解我會傾向FDB多過RK
轉左馬仔打地面幾年突然轉返攻守平衡再到依家又打防守放棄進攻
其實真係幾難適應
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2018-4-30 14:25
師兄,唔好誤會。我對於大SAM 今季幫我地從谷底帶返上中游呢個成績係肯定O既。朗奴高文將我地帶左入接近 ...

我都係個句我都好讚成大SAM走。但如果下任都唔係咩好穩陣的人選,又同大SAM和平分唔到手,冇謂夾硬黎。
大SAM帶隊最大優點係穩陣,雖然對著強隊都9成輸,但起碼好過RK先...捱埋出年個季咪自動同佢分手。
大SAM走只係WHEN同HOW的問題...我就唔介意留佢多一季...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2018-4-30 17:34
所以當初點解我會傾向FDB多過RK
轉左馬仔打地面幾年突然轉返攻守平衡再到依家又打防守放棄進攻
其實真係 ...

最令人失望的係班球員到頭黎都係老莫班底條防線係最穩陣...
唔好講密契問題,佢地份鬥心同積極性,新個班球員真係差D。
威廉斯大跌WATT到連大SAM都唔俾佢落後備...堅尼家下拍著隊長先叫有番DD表現,但都唔係好...
但積基卡根本就到左要打後備個年齡...
同埋我想講話呢今季另一個神奇位係鴨鴨同馬天拿呢D唔夠班的球員長期有位踢。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

順帶一提,大SAM賴死唔走可能係佢想係自己退休之前領番隻杯先退...原來佢都未試過拎杯...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2018-4-30 18:20
順帶一提,大SAM賴死唔走可能係佢想係自己退休之前領番隻杯先退...原來佢都未試過拎杯... ...

EVERTON unveiled new 2018-2019 new home kit
回復 支持 反對