香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Sam Allardyce says the door remains open for Luke Garbutt to resurrect his Everton career.

The 24-year-old was left out of the Blues’ Premier League squad for the first half of the season.

But Big Sam says he will use between now and the end of the transfer window - when revised squad lists have to be submitted to the Premier League - to assess Garbutt.

http://www.liverpoolecho.co.uk/s ... ge-everton-14136962

起碼大家都知左閘係一個弱點。究竟左閘係買定係用番加拔,相信等多兩個星期就有答案。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2018-1-16 14:36
RK同個BOARD都有責任啦
大家都講左好多次
有咩可能冇補返個前鋒返黎前賣走個最重要既入波機器

左閘呢,我覺得邊個教,買邊個唔會差得太遠。
呢舊錢咪當俾條防線早d夾好默契,俾大sam賺佣lo...
反而禾確特呢單真係冇咩必要...你借過黎再買都仲好d...
我當連儂走,我都揀華碩多d...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

BREAKING: Theo Walcott at Everton training ground to discuss possible move from Arsenal. #SSN.

又冇20M...唉...伊朗佬你仲要洗幾多冤枉錢啊...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2018-1-17 16:43
如果抽起肥仔放兩翼同施格臣打攻中都可以既
不過如果佢黎到暫時最好應該咁出
--------------------Pickfo ...

坦白講,禾確特可以加快返我地隊波的進攻速度,未去到話零作用。
但問題係佢唔想打邊...如果唔打邊的話,買佢個作用又係邊呢? 出年我地仲要有安耶古...

俾著我砌而家呢隊垃圾入面最佳18人的話:

--------------------Pickford---------------------
Kenny------Holgate---Keane-----Martina
禾確特---------Gana--McCarthy-------保拿斯
--------------------施古臣-----------------------
-------------------TOSUN-----------------------
SUB:洛賓斯, 積基卡, WILLIAMS, 舒拉達連, B仔/T DAVIES/LOOKMAN/VLASIC, RONNEY,NIASSE

係家下3後衛陣式橫行的年代,能與之對抗又唔想打3後衛,4-4-2或者4-4-1-1會係一個唔錯的出路。
我自己覺得家下有特色有用的戰術,一係就利記或者馬仔個種著重前線進攻的打法又或者李城個一套超高速反擊。
車仔呢D 3後衛並唔係我地呢D中游去打...世界上好的翼衛只會俾班強隊買哂...相對地好的閘衛供應禁多,根本唔會俾強隊買哂。所以我唔明點解要禁執著於3後衛...
家下呢個陣式, 等D人返齊黎我會禁樣砌:
--------------------Pickford---------------------
Coleman------Holgate---Keane----------Baines
禾確特---------Gana--McCarthy-------保拿斯
--------------------施古臣-----------------------
-------------------TOSUN-----------------------

SUB:洛賓斯, 積基卡, MORI, 舒拉達連, B仔/T DAVIES/LOOKMAN/VLASIC, RONNEY,NIASSE

最終我會期望下季開之前,會有以下動作:
1: LCB,我會將HOLAGTE放番落SUB
2: LB,必需要買的位置...其實一早就應該要搞的接班位
3: CMF/DMF,始終欠缺好似BARRY呢D可以放長傳的中場,麥卡菲本身有能力但禁唔穩定,放番落SUB好D,我會建議買番暑假傳過的BROZOVIC
前面2個前鋒位有: 禾確特/施古臣/朗尼/安耶古/DCL/TOSUN, 夠半打...仲要唔計我都想佢走的NIASSE...平少少甚至免費都俾佢走啦,我地欠佢太多啦...
其他個D唔岩駛的球員希望佢地都可以搵到好歸縮...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-1-20 01:53
走得好,其實佢已走下波

上季冇咩點打過,臨走前呢半季都叫幫我地帶起左KENNY。
個人黎講覺得佢都係個幾值得尊重的愛記球員,希望佢下站會更好,踢波開開心心,唔好再有咩精神問題。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

外國有球迷數過我地有成30幾人一隊,但so far d冗員都唔係幾走到...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

http://www.independent.co.uk/spo ... ummer-a8169561.html
果然係仆街仔黎,由頭到尾都諗自己,累我地跌左禁多錢。
仲話咩boyhood,食屎啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2018-1-27 12:29
愛隊下一個報價加到 20M euro

30就差不多...防守冇barry禁好,但長傳準d,同gueye夾個效果應該唔差。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

him0014028 發表於 2018-1-28 20:10
真係陰公 季初兩個重點收購半季唔夠就傳要走佬 班管理層到底知道自己想點未

始於我都覺得佢都未定到自己個 ...

管理層錯? 係,佢地的確有錯,但你話而家班冗員真係佢地的責任?
反過黎諗,我地管理層出名有耐性同full support,對於領隊黎講係一件好事。
如果佢地當日咩都介入,大家又會唔會知道RK有幾垃圾?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

West Ham want to sign Morgan Schneiderlin and are ready to pay £20million for the Everton midfielder, according to Sky sources.

We understand contact has been made between the clubs.

West Ham are without 14 first-team players and are working hard to sign a midfielder and a striker before Wednesday’s deadline.

Everton signed Schneiderlin from Manchester United for £24m last January.

點解老莫禁鍾意去第二隊度簽我地D棄將返去...一人讓一步,35M打包埋卡拉臣啦唔該
回復 支持 反對