香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

愛華頓轉會討論區 2017-2018球季

1萬

拖肥球星

Sam Allardyce believes Jonjoe Kenny, Dominic Calvert-Lewin and Mason Holgate “will play big roles at Everton for a long time to come” as the young trio committed to new long-term deals at the Club.

Defenders Kenny and Holgate put pen to paper today on contracts that run to the end of June 2022, with centre forward Calvert-Lewin signing to the end of June 2023.

For Kenny, who joined the Blues’ Academy as a nine-year-old and made his first Premier League start in October 2017 against Arsenal, this joint statement of intent is a signal that “we have the desire to compete at the highest level” while Holgate maintains “it is a good time to be young at Everton - we can achieve special things here”.

Calvert-Lewin is excited about continuing his development under the influence of players such as Wayne Rooney, and Everton boss Allardyce is adamant that young blood in the Club and keeping hold of young players is the “future of Everton”.

KENNY同HOLGATE簽新約唔出奇,但奇在鴨鴨憑乜拎呢份新約。佢岩岩5月先簽新約,呢半年有咩勁到要簽新約禁誇張?
唔係上手RK同WALSH一齊膠膠下,你鴨鴨有得出? 你鴨鴨作為一個前峰呢個年紀,我唔要求你入10球禁多,5-6球點都要有掛? 你得2球4助攻咋WO?
就算佢表現出色,點都係季尾先獎勵佢啦? 佢完全唔同KENNY同埋HOLGATE啦下話? 坦白講,呢3個入面得KENNY仔值得呢個時候拎新約LO。
點解我地球會成日都膠膠下GA??
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2017-12-19 12:58
我睇係因為而家瘋狂既轉會市場.  DCL的確未能夠成為核心, 之不過20歲仲大把世界, 雖然數據上亦都未有說服 ...

禁所以佢5月簽新約絕對冇問題。問題係呢半年根本冇說服力簽多次新約。就算有,你季尾續都未遲...而家禁唔係叫刺激,係一個壞風氣俾班牛奶仔,求其上過下場原來都有新約簽。禁係咪之後d牛奶仔都一樣要係禁?
應獎勵得獎冇錯,但我好質疑DCL係咪值得呢刻獎啦
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2017-12-21 22:01
唔使指意買到,除非人哋降班

Zaha而家先黎話買,夏天買都要擺低至少40M啦...我又唔信會買啦。
中堅反而想要哈多士個德國中堅Christopher Schindler,數據幾靚仔又係升班隊又當打,要買冇咩難度。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Olivier Giroud is suffering from a torn hamstring and will be out of action for 6 weeks, putting any intentions of leaving the club in January in disarray, according to L'Équipe.
唔駛諗基奧特lu。呢個年紀呢d傷都唔好期望佢會回勇...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2017-12-28 14:58
就算係真
黎到都要睇三幾場辦
Sandro黎之前都好勁

我覺得佢同卡拉臣至少要下手領隊改變個踢法先番到生。
當然佢兩個都仲未適應到英超節奏打法先係大問題。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2017-12-28 18:05
啲球皇片我唔會再信,今年我地已入左幾件球皇喇

雖然岩唔岩打,球皇片意義唔大,但至少可以睇到佢係D咩前鋒。
就禁睇,我唔覺得佢岩打...又係D等供應先識入波個D禁區前鋒...
如果下手仲係傳統英式領隊,我地要高大型前鋒先係...同類型我地已經有鴨鴨同NIASSE...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2018-1-4 17:45
九唔答八,之前又話1號來,之後日日都話來,我意思係倾咁耐都未傾掂呀

Everton have agreed a fee of £27m for Besiktas forward Cenk Tosun, according to Sky sources.

The player will travel to Liverpool today to begin his medical

單DEAL就應該堅GE,係幾時簽JE。反正都係下場英超先見到佢。希望借鴨鴨出去至少1年半,呢1年半用著NIASSE先。

另外仲有單話報價SERI...呢個就唔好啦...又非洲人,踢非洲杯個年咪出事...
同埋我想要佢主帥多D LO!打包黎埋就冇所謂!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華寶寶 發表於 2018-1-5 20:40
無計啦收返1500 萬好過冇,快手搵個中埸頂巴克里

講真呢條友最後搞到我地冇10M,應該係繼高士寧之後最PK的青訓。
到最後都係同佢上場表現一樣自私到死...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

嘗試代入巴克利角度諗,夏天轉會臨尾諗諗下覺得連領隊都未同佢傾過就去好似大風險左d bo?
自己又有傷在身,份週薪應該仲可以再多d!
家下揀呢個位轉會,球會都仲有錢收又有份肥約,又係大會仲唔3贏?

Touch wood講句都仲有15M收都算係禁...雖然呢15M其實可以當跌左,雪呢條友多半年等佢連大會都唔敢簽...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2018-1-6 19:55
干地下季重有無得做都係問題,同大Sam一樣,我唔覺佢下季重有得做,我覺得佢只係臨時工 ...

干地又未必WO,一黎老細撐佢撐到炒埋左個高層,二黎球迷同大部分球員都服佢,覺得佢係好領隊。
我覺得今季就算冇咩成績都好,都冇咩事,問題係下季會點JE。
回復 支持 反對