香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

大家可講下今季總結和下季的展望

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-5-22 21:59
5-6個真係唔夠,呢5-6個都替補換血,頂隊長呢D老將,同盧卡古呢D主力,換走龍門KONE呢D瘀血,
但補唔到板凳深 ...

除非 Moshiri 請到阿仙奴第二股東俄羅斯大有水肥佬烏斯馬洛夫入股 EVERTON , 有三億英磅夏天買人喇
回復 支持 反對

拖肥球星

希望Davies可大幅進步,最尾嗰場佢好明顯唔夠班
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2017-5-22 21:59
5-6個真係唔夠,呢5-6個都替補換血,頂隊長呢D老將,同盧卡古呢D主力,換走龍門KONE呢D瘀血,
但補唔到板凳深 ...

預計OUT: Kone + Lennon + Barkley + Lukaku + Deulofeu + Rodríguez

Mirallas/新右翼 – 新前鋒 x 2? – Bolasie/Lookman
Davies/新攻中 – Gueye/McCarthy/Besics
Schneiderlin / Barry / Besics
Baines/Garbutt/Galloway – Williams/Jags/Mori/新中堅 – Coleman/Holgate/新右閘
Robles / Stekelenburg

呢幾個後生仔都係有機會上位的球員:Kieran Dowell(攻中),Liam Walsh (中中),Harry Charsley(中中),Pennington (中堅),Dominic Calvert-Lewin(前鋒)

如果買入6個新人,其實已經有幾充裕的人腳,至於我寧願比機會新人都唔好再借人
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-22 22:39
預計OUT: Kone + Lennon + Barkley + Lukaku + Deulofeu + Rodríguez

Mirallas/新右翼 – 新前鋒 x 2?  ...

呢六位新兵你有心中人選 Fan 兄 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華頓夏天最後一場熱身賽係八月六日在 goodison park 主場對西甲的西維爾
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-22 22:39

Mirallas/新右翼 – 新前鋒 x 2?  ...

保拿斯未好返,lookman亦有機會外借出去,我比較希望迪路菲奧自己留低...
黎緊有sadro ramirez同新攻中的話,前場進攻會更技術化,佢留低對我地好大幫助。
holgate始終係替補,我估有合適的年青人選的話會買一個接班都唔奇。
左閘,galloway好大機會離隊,garbutt就視乎高文點樣睇佢啦。
所以,一定唔只你講的呢6個...至於班後生,我睇好dowell可以上埋黎1隊,打攻中位的後備。
我覺得會買:
前峰 X2 (一正選一後備,搵唔岩人就借)
攻中 X2 (高文似想打3攻中多過翼,除左米拉、mccarthy同davies,升埋dowell,都至少要兩個當打的正選)
中中/防中 X1? (視乎有幾咩人走,besic同barry都有機會離隊)
中堅 X2 (積仔有機會會離隊,起碼佢已經唔係正選的人腳,搵定兩個人再考慮補強差不多)
左閘/右閘 X1? (如果牛奶仔夠勁就唔駛,呢個位唔係首要改造的目標)
龍門...我覺得唔駛買,但係如果有合適人選,考慮到堡堡的年紀,都要諗下PICKFORD同BUTLAND有冇可能過黎。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-5-23 00:22
保拿斯未好返,lookman亦有機會外借出去,我比較希望迪路菲奧自己留低...
黎緊有sadro ramirez同新攻中的 ...

sandro 決定去馬體會 Fuko 兄
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

left back 可考慮國米日本仔長野友都
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

其實買幾多人好睇有幾多人走,唔認為積仔和巴利會離隊,基本上佢地完約就已經達到退休年齡,好大機會係愛隊掛靴。比錫是有機會離隊的,因為都不太受重用,迪路如果巴塞用回購條款的話,基本上都係離隊。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-23 00:50
其實買幾多人好睇有幾多人走,唔認為積仔和巴利會離隊,基本上佢地完約就已經達到退休年齡,好大機會係愛 ...

巴利睇下會唔會想過美職搵埋最後一金...我覺得機會唔細,而且好大機會放行。
積基卡好睇佢本人意願,佢係度,球隊冇咩大傷大痛,佢都唔會係首選中堅。
真係有人走埋黎針佢,我估佢有機會走。
回復 支持 反對