請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker

大家可講下今季總結和下季的展望

1萬

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2017-5-22 15:06
完全同意。同埋以佢今季教我哋嘅料,仲話想教巴塞(定巴塞揾佢),我心諗: 唔係化。。。

咁又未必,RK楂住巴塞或拜仁的話,要贏冠軍都未必好難,正如哥帥係西甲德甲贏盡冠軍,但今季係曼城就4大皆空,而且好多球迷質疑佢的執教能力,咁亦無錯姐,所謂山中無老虎,猴子稱大王,佢以前只執教過巴塞拜仁係無法充份證明佢本身的執教能力,英超好睇的地方就係整個聯賽無話一隊獨大,前列球隊實力接近,就算榜末球隊亦不見得無一戰之力,曾經的李斯特城已經係例子,護級分子到冠軍之路,英超是可以睇到一個領隊真正實力的地方。

RK如果比我睇到佢執教成績和實力係好,佢就係好,愛隊如果下季未有改善,佢未必一定唔好,但肯定唔適合愛華頓咁解姐,可以走得,成王敗寇,非常簡單,用成績說話,唔好好似雲加咁成日為輸波搵藉口。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-22 15:44
咁又未必,RK楂住巴塞或拜仁的話,要贏冠軍都未必好難,正如哥帥係西甲德甲贏盡冠軍,但今季係曼城就4大 ...

agree , 下季朗奴高文要攞出真功夫喇 , 我撑他
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-22 15:44
咁又未必,RK楂住巴塞或拜仁的話,要贏冠軍都未必好難,正如哥帥係西甲德甲贏盡冠軍,但今季係曼城就4大 ...

首要任務要改善同增加入波瓣數, 以及中場控制力, 否則都係第7.....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2017-5-22 15:30
以今季我地班球員的表現,真係簽8-9個新球員,班新人都要重新夾過,有料都要多一兩季時間先發揮到出黎。 ...

8-9個應該太多了吧,暫時覺得6名已是極限,前題重係巴克利和盧卡古離隊才有6個。

下季我估應該會用部份U-23球員配合新人,就算龍門也不一定會買,未必會買太多人,反而重質不重量,係幾個重要位置補強,中堅,前鋒,攻中係必買,右翼因為連儂和迪路可能賣走都要補返1個,再買一個可以同時打左右閘的球員,估計6個差唔多。

華倫西亞最後呢場都有得出,唔通RK諗住買佢返來?我又覺得佢無乜特別咋喎,當然如果係作為後備係無問題的。
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-22 16:02
8-9個應該太多了吧,暫時覺得6名已是極限,前題重係巴克利和盧卡古離隊才有6個。

下季我估應該會用部份U ...

下季保拿斯同 Mori 復出人手應該好的喇
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2017-5-22 16:51
下季保拿斯同 Mori 復出人手應該好的喇

現時主要有保拿斯,Mori,coleman和麥卡菲受傷,據RK話麥卡菲係佢戰術中好重要的球員,估計健健康康應該有正選,u-23的Kieran Dowell,Harry Charsley,都會有些期待有無得上位
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-22 17:45
現時主要有保拿斯,Mori,coleman和麥卡菲受傷,據RK話麥卡菲係佢戰術中好重要的球員,估計健健康康應該 ...

EVERTON want 20M to sell 占士麥卡菲 this summer , Newcastle very intersted to sign him , 另外其他球隊想買盧卡古唔該要 100M 先有機會簽他
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2017-5-22 16:02

下季我估應該會用部份U ...

就算簽5-6個,你都要升唔少新仔上黎先夠用啦...
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2017-5-22 13:06
RK的確使左成億鎊增兵喎,但成隊波攻勢和組織差的問題仍然存在,遇球隊防守或體力化迫搶就亂哂龍,事實上 ...

望下摩連奴,洗左成億鎊買一個普巴,有咩表現,成績跌落第6
今時今日D轉會費同樓價一樣升到痴左線,成億鎊相比唔係洗好多,大部份都係用番石頭筆錢

老莫和馬仔留下的人腳,好多都老同過左高峰,下半季升左D青訓,踢得重好
今季成績叫做不過不失
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2017-5-22 20:43
就算簽5-6個,你都要升唔少新仔上黎先夠用啦...

5-6個真係唔夠,呢5-6個都替補換血,頂隊長呢D老將,同盧卡古呢D主力,換走龍門KONE呢D瘀血,
但補唔到板凳深度,真係要升好多新仔,又好似DAVIES咁夠料
回復 支持 反對