香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: James_Beatkit
打印 上一主題 下一主題

227th 馬西賽特郡打吡 vs Redshite

拖肥預備組

樓主
上半場打咗30分鐘, 每一球波在盧卡古腳下都斷, 爭頂次次都輸俾人, 在禁區接應傳中波每次想射都被人快一腳踢走, 今場波最廢就是佢, 第二個就是華倫西亞, 憑觸球都甩, 佢地兩個幫利記後防"解圍"!
回復 支持 反對

拖肥預備組

沙發
真是慘, 上半場我地好多功勢控制戰局, 利記根本完全無功勢, 盧卡古同華倫兩個敗家仔今日表現真是差到無朋友, 如果米拉在陣上半場一定領先! 想大腳斬上前俾盧卡古做"二傳"set俾隊友, 就算俾佢頂到個波都一定交俾對方球員,真是唔知以為琴晚盧卡古同華倫成晚走咗去wet,踢到成隻"軟腳蟹"無哂力!
回復 支持 反對

拖肥預備組

板凳
高文是否白痴, 今場作出一個咁差的調動, 調個新仔出來, 都無心贏波, 你出米拉同holgate啦已經改變戰局啦!
回復 支持 反對

拖肥預備組

地板
其實如果你是稍為資深的球迷, 都應該留意到米拉每逢打比戰對利記就踢得特別醒神(註: 就算之前接近的比賽狀態欠佳,去到打比就突然回勇), 尤其是如果下半場你要打突擊就一定要靠他的"快速推進", 他之前的打比都試過好多次頻頻以個人技術"以一敵二 或 以一敵三"扭過利記的中後防球員, 唔信你可以問吓香港的利迷, 成隊拖肥佢地最驚既唔係盧卡古, 係米拉, 佢地時時都話最驚出米拉在邊路攪攪震"SM"佢地右路!
回復 支持 反對

拖肥預備組

如果有睇盧卡古上半場比賽, 真是嘔血呀, 佢狀態真是差到連"港甲"前鋒都不如, 好多時接應隊友傳球"一控就甩", 或者被對方後衛一拍就甩, 誤傳多多, 唔知真是以為佢昨晚夜蒲"打飛機"打到腳軟, 所以比賽時有心無力!
佢的水準真是好唔穩定, 他上季季初曾經試過一輪長時間保持穩定入球數字, 以為佢成熟進步啦, 點知今季又故態復萌,  表現"海鮮"!
回復 支持 反對

拖肥預備組

其實我留意咗盧卡古好耐, 他每逢參與國家隊的比賽上陣時就"活力十足", 踢得生龍活虎兼且非常勤力, 我肯定他賽前一定抖足精神!

但一回到愛華頓比賽就狀態非常飄忽, 以前試過有一陣子他在國家隊的正選位置被賓力基或奧歷冶搶走, 在英超比賽時佢就踢得好認真好博命, 之後搶回國家隊正選位置後,  就有時會突然走樣, 懶洋洋, 唔會場場交足貨呀! 佢根本俾人感覺是揀波嚟踢!
回復 支持 反對

拖肥預備組

盧卡古上季季初首循環入咗好多波, 當時正藉車仔成績衰落摩佬同班球員不和, 當時已經好多球迷"陰謀論"話盧卡古幾次在社交網站話永遠支持母會等等的言論, 希望以top fit 的表現向人家大送秋波,  佢根本個心就不在愛華頓時時都有離心," 一上枝頭變鳳凰, 愛華頓只不過是他的踏腳石"  

每憑一有傳聞話有球會收購他臨近轉會窗那一陣子時份, 他在球場上的表現都一定唔差, 我覺得佢可能想轉會希望得到大球會的青睞, 他是有"私心"呀! 所以冬季轉會窗最好搵多個有份量的中鋒, 球隊多一個選擇!
回復 支持 反對