請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

EVERTON VS SOUTHAMPTON(AWAY)

1萬

拖肥球星

初黎個陣的馬仔真係好勁...而家唯有希望隊波係下半季發力...
回復 支持 反對

拖肥領隊

依家開始又有D似馬仔臨走前咁
個個各有各踢完全冇form可言
保拿斯一拎到波就下下dup低頭死去
如果係咁不如比下機會d牛奶仔好過
睇到火都黎埋
另外積仔真係見有D力不從心
唔明點解唔用MORI
唔好比依家個排名呃
咁樣踢落去1月都唔會買到D咩好球員
回復 支持 反對

拖肥領隊

Fuko~ 發表於 2016-11-29 16:46
其實,今次呢個改朝換代都做得太差...
當年老莫轉去馬仔,馬仔都冇話咩大清洗,只係重點買幾個球員,亦都 ...

頭幾場仲見到RK帶黎個影響係正面
但踢踢下又好似唔多對路
隊波連最基本既火都好似慢慢又熄番
Osman我都講過
唔好叫佢踢足全場但叫佢踢20-30分鐘仲係有作用
況且依家CAM個位巴克利仲係差少少
進攻上得番兩翼(仲要主要係保拿斯)一套
好難搞
回復 支持 反對

拖肥主席

踢到咁而家仲排緊第7, 全靠季初幾場d分吊住

再咁落去出年隨時下半版見
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥主席

Fuko~ 發表於 2016-11-29 16:46
其實,今次呢個改朝換代都做得太差...
當年老莫轉去馬仔,馬仔都冇話咩大清洗,只係重點買幾個球員,亦都 ...

如果你掛住馬仔, 我會掛住老莫多d

莫帥時代就算隊波成績唔好, 起碼都叫keep到士氣, 唔似而家咁死氣沉沉
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2016-11-29 17:41
踢到咁而家仲排緊第7, 全靠季初幾場d分吊住

再咁落去出年隨時下半版見

EVERTON Ronald Koeman want 40M to bring southampton centre back Van Dijk on january
回復 支持 反對

拖肥領隊

barker 發表於 2016-11-29 18:13
EVERTON Ronald Koeman want 40M to bring southampton centre back Van Dijk on january

依家係成隊波進攻模式好單調又冇火
有錢都未必買到人
回復 支持 反對

拖肥預備組

季初頭3場表現理想, 有一個原因好多人都會忽略, Holgate 兩次被評選列入英超每輪最佳陣容, 根據統計他其中有兩場比賽是全隊觸球時間最長的球員, 他除了做好自己右閘防守的工作外, 經常上前場助攻進入敵方禁區制造射門, 助攻的貢獻和威脅非常大, 有7成以上的成功"攻門機會"都有他的份兒參與, 尤其是在中場中協助gueye組織傳球予其他隊友方面, 這亦可解釋為何gueye季初頭幾場賽事表現突出, 之後突然走樣的原因! 以他的進攻和助守能力就算踢防中都絕對稱職, 令竟然被高文投閒置散, 令人費解!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2016-11-29 17:45
如果你掛住馬仔, 我會掛住老莫多d

莫帥時代就算隊波成績唔好, 起碼都叫keep到士氣, 唔似而家咁死氣沉沉 ...

深得我心,隊波的球員頭耷耷咁,毫無精氣神,比輸波更令我火滾,以前老莫時代,最差的時候都唔會出現hea踢到咁的情形
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-11-30 14:10
依家係成隊波進攻模式好單調又冇火
有錢都未必買到人

季初買左咁多人,原本就諗住可以打多幾瓣波無咁單調,無咁容易比人捉路,點知打落去又係咁,真係同馬仔臨炒前好似,隊波該贏唔贏,無form無精神,踢起上來一盤散沙
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對