香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

對車路士又無人開post

拖肥隊長

樓主
今場冇 gueye, 勝算唔大
對面3中堅都係唔穩, 要睇RK 有冇計針對343 陣型
回復 支持 反對

拖肥隊長

沙發
似532
回復

拖肥隊長

板凳
防中做唔到野, 中堅一定受壓, 實出事
其實一早要搵人接巴利, 被人一迫就出事, 第一球就甘被人打反擊, 對強隊, 慢D都死
回復 支持 反對

拖肥隊長

地板
Forever_Fan 發表於 2016-11-6 12:14
舒韋恩史迪加周薪達20萬鎊,而且無復當年勇,一半愛華頓都要出10萬鎊,唔知係咪真係幫到手 ...

佢本身仲有鬥心想踢波, 借半季唔係問題
隊長近幾場明顥趺WATT, 係時侯搵人頂佢
回復 支持 反對

拖肥隊長

niclas 發表於 2016-11-6 12:49
排陣問題? 慘敗!!!!!

今場冇 GYEUE, 預左慘敗
防中係得佢掃曬D波, 一冇左佢, 中門大開, 巴利最多塞下位, 被人變速話過就過, 人地中前場都係技術型, HOLD 住個波又唔敢亂出腳, 很被動, 加上人地甘FIT
如果排541, 預左守, 就唔好谷太前啦, 成班後防又唔係快, 被人打反擊就穿
回復 支持 反對

拖肥隊長

3中堅, 最重要係2個翼衛, BAINES 年紀開始大, 走唔走到甘多, 其他又未必夠LV 做
唔係隊隊都打到, 就算車仔是但傷一件都死得
而且車仔前面幾件都可以靠自己技術搵食, 打反擊人少都可以制造攻勢, 件件身價都唔少, 好難有得比
我唔認為可以抄到車仔條FORM, 加上干地最精就係352, 唔係話教就教到
問題唔係打2中堅定3中堅, 而係中前場防守可唔可以減輕後防壓力,車仔 KANTE 加 Matic 已經塞死中間對面進攻
再前面又有跑狗, 今場人地壓迫下, 我地搓幾腳己經失, 相反車仔後防米輕鬆很多
現在強隊中前場球員要求防守力會越來越高, 巴克利行行企企封路線已經當打少個防守球員, 當被人壓迫, 就會很易失去中場優勢, 從而增加後防壓力, 頂唔到米失波, 隊長年紀大趺WATT, 出錯機會大D, 頂唔順米失波, 對Bournemouth 都係甘
回復 支持 反對