香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 拖肥糖
打印 上一主題 下一主題

對車路士又無人開post

1萬

拖肥球星

niclas 發表於 2016-11-6 12:49
排陣問題? 慘敗!!!!!

唔應該用3中堅,我地隊波打3中堅重係唔慣,應該打多個中場加強攔截,打穩守突擊,兩翼和中前場唔應該推太前,讓盧卡古係前面搵機會打突擊就得啦,應該打返好似老莫個陣的排陣就啱,搏和同突擊搵到食。
回復 支持 1 反對 0

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-11-6 15:47
唔應該用3中堅,我地隊波打3中堅重係唔慣,應該打多個中場加強攔截,打穩守突擊,兩翼和中前場唔應該推太 ...

而家開始流行打3中堅,我相信唔駛幾耐會好流行。再講,車仔個打法都掩飾到佢地防守弱的弱點。
其實我地都可以。問題係唔可以用兩個較慢的球員,車仔寧願用艾斯派古達打中堅一樣。
我地唔成功,係前面同中場防守問題多d...人地三個技術跑狗係前面衝...我地?

若果高文真係想引進3-4-3的話,可以考慮下:

HOLGATE WILLIAMS/積仔  MORI

COLEMAN GUEYE BARRY/MCCARTHY/聰明仔 BAINES

迪路菲奧/BARKLEY  LUKAKU  MIRALLAS/LENNON/保拿斯
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2016-11-6 16:09
而家開始流行打3中堅,我相信唔駛幾耐會好流行。再講,車仔個打法都掩飾到佢地防守弱的弱點。
其實我地都 ...

一月有小豬借用加盟 , 希望可補強中場
回復 支持 反對

拖肥球星

其實我地都 ...

唔係唔得, 但係"BARRY/MCCARTHY/聰明仔"呢個位要用BESIC打

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥球星

其實我地都 ...

真心Holgate係時候俾佢出下
隊長同Mori都唔掂
回復 支持 反對

拖肥球星

evertonarteta10 發表於 2016-11-6 16:34
唔係唔得, 但係"BARRY/MCCARTHY/聰明仔"呢個位要用BESIC打

Besic踢兩踢又傷
長遠嚟講都係買人接Barry班啦
回復 支持 反對

拖肥隊長

3中堅, 最重要係2個翼衛, BAINES 年紀開始大, 走唔走到甘多, 其他又未必夠LV 做
唔係隊隊都打到, 就算車仔是但傷一件都死得
而且車仔前面幾件都可以靠自己技術搵食, 打反擊人少都可以制造攻勢, 件件身價都唔少, 好難有得比
我唔認為可以抄到車仔條FORM, 加上干地最精就係352, 唔係話教就教到
問題唔係打2中堅定3中堅, 而係中前場防守可唔可以減輕後防壓力,車仔 KANTE 加 Matic 已經塞死中間對面進攻
再前面又有跑狗, 今場人地壓迫下, 我地搓幾腳己經失, 相反車仔後防米輕鬆很多
現在強隊中前場球員要求防守力會越來越高, 巴克利行行企企封路線已經當打少個防守球員, 當被人壓迫, 就會很易失去中場優勢, 從而增加後防壓力, 頂唔到米失波, 隊長年紀大趺WATT, 出錯機會大D, 頂唔順米失波, 對Bournemouth 都係甘
回復 支持 反對

拖肥領隊

根本我地依家個陣用352係死梗
兩邊翼衛得右邊叫好D左邊就算拜恩斯傷好都好難做得出色
中場幾個又冇幾多個搶截型球員(除非你擺基耶,麥卡菲同比錫)
所以未踢已經先輸左一半
加埋對面明屈我地一對中堅速
不過大敗一場有時可能仲會更好
穩穩陣陣咁踢番D平實波出黎
回復 支持 反對

拖肥正選

今場 完全係被技術性擊倒... 真係估不到朗勞高文會話估不到兩隊有如此大差距...  
回復 支持 反對

拖肥主席

感覺到我地會係第二隊valencia…
Paul Tierney and VAR referee Chris Kavanagh are piece of shits
回復 支持 反對