請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: 爆炸拖肥糖

2016 -17 EPL (Week 9) vs Burnley (away)

1萬

拖肥球星

輸埋,成績每況愈下
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

打回原形
回復

拖肥球星

So sad
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復

1萬

拖肥球星

之前靠運嬴,而家冇運輸返出去,好合理。
高文真係要變一變啦,成個十月都未嬴過。連續4場聯賽嬴唔到。
回復 支持 反對

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2016-10-22 23:58
之前靠運嬴,而家冇運輸返出去,好合理。
高文真係要變一變啦,成個十月都未嬴過。連續4場聯賽嬴唔到。 ...

自從BOLASIE打右米拉打左..未贏過.....

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonarteta10 發表於 2016-10-23 00:18
自從BOLASIE打右米拉打左..未贏過.....

應該係冇左 baines 開始, 就未嬴過
佢可以HOLD 住個波, 交比中前場, 又可以出波, 平衡2邊攻勢
相反, 高文D出波真係冇咩威脅, 最多走上走落, 如果右翼都唔出波, 前鋒供應會少好多
現在BOLASIE打右米拉打左, 得BOLASIE 出波, 米拉打左唔出波, 又冇 baines, 即係死左一邊
回復 支持 反對

拖肥主席

無可否認今季唔少入波, 保拿斯都有參與

但佢踢法太個人化, 太多硬推 , 好少同隊友配合

個人黎講唔太欣賞
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2016-10-25 00:15
無可否認今季唔少入波, 保拿斯都有參與

但佢踢法太個人化, 太多硬推 , 好少同隊友配合

係唔知咩事佢今場特別過火...
其實,我地前場既然冇強攻中,一定係要靠前面個三個人配合先得。
打到好似巴塞或者皇馬個d msn同bbc的前者。
回復 支持 反對

拖肥隊長

M11  都係推入中路浪射, 巴克利都係一樣浪射, 邊有1個係配合
如果成隊都係甘, 係米領隊落ORDER ?
今季D入波好靠個人質素, 但如果平時大部份時間用去汁反好防守, 我都會等下同觀望下, 之前高文話球員未理解佢要求打法, 所以尼段時間球員打得SIMPLE D, 我都暫時可以理解, 起碼我地暫時失球最少第二
保拿斯都有同隊友配合, 只係唔多, 有球 ONE TWO 比高文, 再帶入禁區傳比LUKAKU, 唔係對面叉到已經入波, 暫時成隊佢同DEL BOY 肯出波, 當然希望高文可以TURN 到佢多D同隊友配合, 但搵巴克利又真係曬氣
下半場尾段, 雖失波, 但換入DEL BOY, 成場攻勢最好係尼段時間, 2邊都有球員出到波
可能要等BAINES 出反才會嬴波

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-10-25 13:18
M11  都係推入中路浪射, 巴克利都係一樣浪射, 邊有1個係配合
如果成隊都係甘, 係米領隊落ORDER ?
今季D入波 ...

唯一解釋係三條友都唔係好識傳波,剩係識過人硬爆...坦白講真係有d哂左迪路菲奧...除左第一季...基本上都係得閒就出下...
雖然就黎過左個條回購條款都係好事...係擔心佢禁樣冇咩進步...
回復 支持 反對