請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

2016-2017 EPL ( week 6 ) Bournemouth ( away )

拖肥球星

塭米拉打前,保拿斯打左,迪路打右
回復 支持 反對

拖肥球星

好似摩佬咁見勢色唔對,都要擺朗尼係後備
回復 支持 反對

拖肥球星

愛華頓的不敗身被打破了。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-9-25 11:14
老實講, 近年英人邊個打攻中得?
佢地成班都唔用腦踢波, 基本英格蘭青訓體系落後人地甘多, 所以成日名大於實 ...

至少有謝拉特同林伯特...佢地都要26打後先真正lead到隊波...
禁所以我地仲要幫巴生交幾多學費,佢先識進步呢個就...
至怕條友仔,個頭話續約,屈個身就唔續,迫我地平價送佢走...
回復 支持 反對

拖肥隊長

Fuko~ 發表於 2016-9-25 19:40
至少有謝拉特同林伯特...佢地都要26打後先真正lead到隊波...
禁所以我地仲要幫巴生交幾多學費,佢先識進 ...

我只會當個2特係 box to box, 而唔係10號
10號 基本都係天生, 唔得就唔得, 冇個種特質, 打得多都唔會升LV
佢轉數甘慢, 點可能成為球隊大腦, 林柏之前話佢智商很高, 所以先有機會獲得甘樣成就, 但我見唔到巴克利高智商
回復 支持 反對

拖肥領隊

所以我早兩場已經講
唔好咁快比幾場不敗排第2諗歐聯位個D
唔係咁多隊李城
呢場波一對中場唔得已經差好遠
做唔到第一道屏障後防已經不斷受壓
仲要已經係對面把握得差
換轉係鏝阿個D咁快既走位滲入應該唔只失1球
冇錯積仔同威廉斯頭頭鎚係好
但兩個加埋都60
下下比人爆真係死得
我都唔明點解唔用摩利
前邊只要冇波比到盧卡古基本上我地入波機會少過3成
米拉永遠都係自動隱形半場
保拿斯今場又係踢得好差下下諗住過波
所以講到水準以下有排都未到巴克利
當然攻中呢個位真係1月要比錢積極搵人番黎
下場對水晶宮好重要
一定要及時反底贏番場
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

【now.com體育】縱使愛華頓今季的英超不敗身,於上周已被般尼茅夫打破,但領隊朗奴高文認為,球隊的表現已超出外界對他們的期望。

愛華頓季初成績不俗,在8月英超開鑼與熱刺1:1握手言和後,一度取得4連勝,直至上周才告一段落,作客般尼茅夫惜敗0:1。今輪英超,這支由朗奴高文(Ronald Koeman)帶領的球隊,將在周五面對客軍水晶宮的挑戰,荷蘭籍主帥出席賽前記者會時,顯得信心十足。 「周五是完全不一樣的比賽(和上周對般茅相比),我們會在主場遇到一支不同風格的球隊。就讓我們看看球隊會作出甚麼回應,但如果6場聯賽只得1敗,這不是一個很差的成績。」

朗奴高文再謂,「假如能夠取得好賽果,那大家都會為我們頭7輪的比賽感到高興,也將率先升上聯賽榜第2位,這已經超出大家預期的成績。」 朗奴高文亦證實,近期受腿筋傷患影響的左閘巴尼斯,無法在今仗候命,同時亦批評愛爾蘭國家隊,最近將旗下未傷癒的中場占士麥卡菲徵召入隊,備戰下月世盃外圍賽:「占士已經6周沒有比賽,雖然他下周可以返回操練場,但沒有理由入選國家隊。不過,國際足協的規例,逼使我們不能不接受,但希望他們(愛爾蘭)會以保護球員為大前提。」
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-9-30 14:28
【now.com體育】縱使愛華頓今季的英超不敗身,於上周已被般尼茅夫打破,但領隊朗奴高文認為,球隊的表現已 ...

前幾場負6嬴到je...人地般尼茅夫有態多少少,已經打到我地上氣唔接下氣。
不過,我欣賞高文佢冇死撐隊波。呢點無疑比馬仔好ge。
回復 支持 反對

拖肥球星

下場一定要嬴呀!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對