香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: witzz
打印 上一主題 下一主題

新領隊人選

1萬

拖肥球星

我真唔明 bill kenwright 而家想點
回復 支持 反對

拖肥隊長

wahton 發表於 2016-4-21 17:06
我傾向搵返老莫, 或者熱血舊部黎教

我都係咁諗
回復 支持 反對

拖肥隊長

摩連佬,我只係欣賞佢當年教波圖攞歐聯,跟住出左名就變得臭寸,唔好搞鳩我哋啦 ! 佢唔岩我哋people club架。
回復 支持 反對

拖肥球星

我覺得:

1) 我唔係咁想老莫回巢.  曼聯人腳, 水準, 實力, 配套都係愛記之上, 都係打第5-7...西甲都係好一般, 我覺得老莫已經到頂.  即係冠軍唔駛預佢, 年年爭下歐霸位, 杯賽入下4強老莫都仲可以交到差咁囉.

2) 摩佬其實幾合適, 防反為主, 高大單箭頭, 唔需要球員有高超技術只要肯執行戰術就可以打出成績.  人腳上執一執問題唔大, 但係錢同歐洲賽資格.........

3) 柏歷堅尼我又唔認為佢防守真係咁差, 密不透風佢又未至於, 起碼中場同BACK 4個LINKING係做得幾好.  佢係用POSSESSION控制球賽同中場迫搶其實係做得唔錯.  我地咁多年輕中堅同咁多年輕中場中, 其實大把空間比佢調整

4) 再年輕少少既教頭, COCU REBROV今年帶PSV燕豪芬同基輔戴拿模係歐洲賽都打得幾好, 可以諗下....但係法蘭迪保亞我就真係好保留...

5) 奇連士文一定唔會過黎

I'm Evertonian since 1986-87 season!  COYB~~~
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

And according to Chilean publication CDF.CL, Everton's new billionaire owner Moshiri is 'really interested' in hiring Pellegrini.

David Moyes is the favourite to return to Goodison Park at 4/1.

Marcelo Bielsa is next at 6/1 with Manuel Pellegrini in to 10/1 from 20/1.

暫時呢3個大熱,另外傳聞話新班主傾向柏歷堅尼
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

暫代領隊…安斯禾夫今季帶U21都拎到第三,其實都可以考慮,同費格遜呢對舊部熱血兄弟用士氣打至季尾吧…
當然若只講暫代領隊,我都贊成叫方杖回來頂住。至少教返班中後場咩叫防守…
回復 支持 反對

拖肥隊長

evertonarteta10 發表於 2016-4-21 17:58
我覺得:

1) 我唔係咁想老莫回巢.  曼聯人腳, 水準, 實力, 配套都係愛記之上, 都係打第5-7...西甲都係好一 ...

其實我都幾鐘意COCU, 佢帶PSV 打馬體真係代表作, 大家都係打防反, 戰術又唔落後
柏帥打控球, 基本很少用英人, 佢過來差唔多可以換個班主力, 用左3季証明, 以英倫3島球員打控球真係曬氣
所以一係就換曬主力打控球, 一係沿用主力打防反
總結就係馬仔用英倫3島打控球就係注定失敗
回復 支持 反對

拖肥隊長

莫耶斯接手隊曼聯根本係爛攤子,需要時間重建,但D人重以為隊波係世界級,其實係之前靠費SIR,雲高爾洗左咁多錢買球星,清洗左成隊波,到依家都係第5-7,成隊波都未重組完,相反佢買番黎既MATA同FELLEINI都重踢緊
2次執教一季時間都冇,一路教又一路畀人批評,冇時間畀佢改善,咁就話佢教唔掂未免太武斷

如果佢番黎我唔反對,不過有得選,我都希望有其他人選,始終成隊波都轉左型,偏向左個人技術,要踢番以前既風格都好難一下子適應到,找番個識平衡番進攻防守既領隊已經好足夠

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

tezsonee 發表於 2016-4-21 22:11
莫耶斯接手隊曼聯根本係爛攤子,需要時間重建,但D人重以為隊波係世界級,其實係之前靠費SIR,雲高爾洗左咁多錢 ...

曼聯,我都有D覺得唔抵...戰蹟唔係差到要第一季就走。
但皇家蘇斯達俾得好夠時間,成個SUMMER的操作,開季同我地以前一樣踢到勁差。
我又唔覺得佢有進步過...搵咩人教得好,就係唔好搵而家的老莫。
退一萬步,佢要番黎,麻煩拎隻杯先好返。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

般尼茅夫領隊 Eddie Howe ?
回復 支持 反對