香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: nowhere
打印 上一主題 下一主題

希望今季可以排 第16 或 17 完賽季

1萬

拖肥球星

結果並無唔同,一個教左十幾年國家隊,再返球會教得幾年的教頭,經驗自然有限,重要未教過英超,學費爵爺話齋"英超並不容易。每個來過英超的外籍教練都會告訴他這一點",就算強如摩連奴也說過英超並不容易,等比爾沙來到,適應並習慣英超,等得來都訓啦~
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-4-12 17:20
結果並無唔同,一個教左十幾年國家隊,再返球會教得幾年的教頭,經驗自然有限,重要未教過英超,學費爵爺 ...

所以 liverpool echo 講 everton 已否認左喇
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實我唔想年紀大領隊, 始終佢地同現今打法都有D脫節, 就算雲利阿里拿到聯賽冠軍都係甘話, 老一批可能短期幫到手, 但好易比人睇通, 1-2 季後冇貨交
要搵就搵D 後生少少, 識變通, 好似摩佬幾勁都冇用, 得一招, 唔會長久, 可以因應手上球員特性去制定戰術, 發揮球員最大潛能, 馬仔個D就係已經固定左自已風格/戰術, 要球員強行適應, 但問題係班球員冇可能發揮到馬仔戰術100% 威力, 執行唔到, 戰術有幾勁都冇用, 倒不如搵個可以發揮尼班球員的領隊實際D
好似尼2場, 叫 LENNON 走去打左邊, 球員本身根本CARRY 唔到, 同打少個有咩分別, 但陣式已經SET 好左, LENNON 只好適應去做, 尼D做法要好睇球員本身適應性有幾強同全面, 但英人就真係唔好強求甘多
回復 支持 反對

拖肥主席

nowhere 發表於 2016-4-12 14:26
相信大家都係熱血之下愛上 everton , 我都係, 但馬天尼斯將le樣野抹殺血晒...
冠軍榮耀佢唔配有, 再講多 ...

點唔滿意佢都好. 我地入到4強其實咪又係佢帶

所以我認為應該俾佢帶埋今季賽事先決定佢既前途
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥主席

barker 發表於 2016-4-12 14:29
我係 1983 年捧上愛華頓

我未出世
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonfan1986 發表於 2016-4-12 18:13
其實我唔想年紀大領隊, 始終佢地同現今打法都有D脫節, 就算雲利阿里拿到聯賽冠軍都係甘話, 老一批可能短期 ...

我又覺得年紀大的領隊更好,馬仔夠年輕啦,又唔見佢變通,費格遜夠老啦,但又好與時俱進,臨場調動更是一絕,所以是否脫節好睇個人而唔係年齡。

年紀大的領隊經驗夠,首先威望一般不差,能壓住班大帝,而且多數在不同聯賽見識多年,見多識廣,有什麼球員未見識過呢? 對不同球員的特質,球隊的特性,更能把握,睇得更通透,知道不同球員應該怎去應用和配合排陣,更能發揮球隊的能力。而且由於威望夠,買球員都易d成功,如果是著重青訓的領隊,更可能發掘更多年青球員,對他們成長很重要,而且由於經驗豐富,臨場指揮多數不錯,而調動球員士氣更是強項!
回復 支持 反對

拖肥球星

Jassoo 發表於 2016-4-11 14:29
如果攞到足總盃,真係唔知炒佢好定唔炒佢好

唔炒佢好。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥球星

James_Beatkit 發表於 2016-4-11 15:08
入到決賽其實又唔介意比多年時間馬仔

我同意。
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥隊長

Forever_Fan 發表於 2016-4-12 21:20
我又覺得年紀大的領隊更好,馬仔夠年輕啦,又唔見佢變通,費格遜夠老啦,但又好與時俱進,臨場調動更是一 ...

年紀大領隊有幾多與時俱進, 就真係唔知
眼看歐聯頂級球隊, 大多數已經搵年紀唔大領隊, SIMEONE 45歲, LUIS ENRIQUE 45歲, PEP GUARDIOLA 45歲 , LAURENT BLANC 50歲, 試想想, 點解頂級球隊搵尼批領隊, 就係佢地帶領緊現今戰術潮流,
年紀大領隊很難在戰術上有咩革新, 只能用佢地經驗幫球隊, 但現今足球, 戰術運用已經重要過球員本身技術, 再很難好似以前1個球員過幾個去入波, 球員執行戰術比較成為關鍵, 而年紀較輕領隊往往掌握現今潮流比較好, 尼個係佢地優勢, 當然經驗可能冇甘多
1個SIMEONE 已經可以同皇巴爭冠, 防反運用先進過 雲尼阿里啦, 我地球隊個D只係球員, 唔係球星, 唔需要壓住, 只要領隊戰術係WORK, 自然會跟住做, 唔WORK, 壓都壓唔住
回復 支持 反對

拖肥球星

QQ
足總杯入唔入到決賽都系問題。就算拿到冠軍,新老細都會請新教練啦!不過希望唔好似車仔及曼城甘啦!
不鸣则已!
回復 支持 反對