香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: nowhere
打印 上一主題 下一主題

希望今季可以排 第16 或 17 完賽季

拖肥隊長

拎唔拎得我覺得都冇意思..如果你杯賽表演得好,點解聯賽唔可以?
難道果隻杯比拎歐霸或歐聯資格更重要?
我就唔係禁睇
Money Can't Buy Me Stones
回復 支持 反對

拖肥隊長

wahton 發表於 2016-4-11 12:36
睇埋足總杯先再講

今季睇左40+ 場都仲唔夠?
回復 支持 反對

拖肥隊長

James_Beatkit 發表於 2016-4-11 15:08
入到決賽其實又唔介意比多年時間馬仔

佢都打左年半有多, 要睇GE 轉會換人我諗都睇夠
回復 支持 反對

拖肥隊長

wahton 發表於 2016-4-11 16:56
攞到足總盃真係又唔同講法
話哂圓左我地20年既夢

Wigan 13年拎左個杯冠軍又如何?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

nowhere 發表於 2016-4-11 20:23
拎唔拎得我覺得都冇意思..如果你杯賽表演得好,點解聯賽唔可以?
我就 ...

隻杯有歐覇資格架
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

wahton 發表於 2016-4-11 16:56
攞到足總盃真係又唔同講法
話哂圓左我地20年既夢

如果最後有足總杯,我會興奮,高興,也會感激馬仔,但完季後還是會請佢離開,就跟杜格利殊係利記贏完聯賽杯,但聯賽成績差就只能離去一樣,馬仔已經有時間和資金去證明自己,在防守上的問題也有2年時間去調整,但2年來,排名,戰術,調動,各方面都強差人意,想不到多一年時間就可以有翻天覆地的變化的可能,馬仔的戰術太單調,也不懂變通,要求球員有速度有技術去執行,但我們球隊不是巴塞皇馬,戰術執行上要求太高了,我懷疑我地球隊能充分執行馬仔構想的多少個%,該怨馬仔打得太高章,還是我地球員未達佢要求? 還是該怨馬仔無法因應球隊風格,球員質素去調整戰略和戰術? 可能不是馬仔不好,而是馬仔太強大,風格太彪悍,愛華頓無法執行佢的構想而已,或許馬仔適合一隊更強的球隊,就讓新的領隊去帶來變化吧!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2016-4-11 21:08
如果最後有足總杯,我會興奮,高興,也會感激馬仔,但完季後還是會請佢離開,就跟杜格利殊係利記贏完聯賽 ...

愛華頓自己都要變得更強, 我唔想我愛隊再係中型班呀
回復 支持 反對

拖肥隊長

幾年前,英超重有Big4既年代,前4真係好難打入,盃仔就係最有機會爭取,進步既目標,
但去到呢幾年再冇BIG4,李城都可以爭冠,咁強既人腳,點會重係攞到足總盃,重要聯賽成績跌到谷底

上季找打歐霸多戰線做藉口,畀多半季時間佢,點知低處未算低
依家都係靠足總盃吊命,今年足總盃只係避開曬D勁隊,贏左隊廢爆既車仔,
最多黎緊準決賽硬少少,不過其實55波,贏曬2場盃場都證明唔到D咩,冇理由今季聯賽一路都打得差冇改善,主場輸左8場
最後贏番2場,我重要畀CREDIT佢
贏到足總咪當佢完成歷史任務,功成身退

回復 支持 反對

拖肥主席

nowhere 發表於 2016-4-11 20:23
我就 ...

我唔知你幾時開始捧愛華頓

從實際收益上, 本土杯賽冠軍當然遠遠不及歐聯資格

但對於我呢D由上次捧杯開始支持愛隊既老鬼來說, 對於杯賽冠軍有種熱切既期盼

係相隔20年既一個夢

所以如果老馬幫我地圓到呢個夢

當係補返聯賽條數, 令我唔介意球隊俾多少少時間佢

“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥主席

nowhere 發表於 2016-4-11 20:29
Wigan 13年拎左個杯冠軍又如何?

你咁比有意思咩, 隊波而家又未差到要降班

如果再有呢個危機時, 我當然支持炒佢
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對