請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 5672|回復: 28

主場對諾定咸森林

拖肥球星

一定要贏得這場勝利!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復

拖肥隊長

打完今場相信車仔唔會再想出價買Gordon ! 無錯係射左一兩腳似樣,但慣性上腳,應比唔比!不討好
回復 支持 反對

拖肥隊長

進攻上算係有啲改善,前面有個朗當點都叫有個目標。咁哥頓同格雷自由發揮
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

FT 1-1
回復

拖肥隊長

一換走朗當就失勢,比人入波
回復 支持 反對

拖肥隊長

幾點:
朗當有佢作用,佢至少有兩三球係前場HOLD到波並直接俾機會其他球員埋門,格雷及哥頓有佢係度進攻都較順暢,不用兼顧太多。
伊和比打中中防守搶截護球做到十足,但要埋佢派牌便死得,前場進攻傳球十居其九俾失或俾唔到位。
陣式要求翼衛要全場快上快落,體能要求相當高,左面米高倫高還算可以,但右面柏特臣下半場尾段已開始疲態,跟唔上。始終上季傷了大半季,要時間。
奧拿拿真係好似當年初來報導的費蘭尼,不適應英超,但又手長腳長,動作稍大便很容易犯規,看來仍需時間掌握比賽節奏。
後防達哥夫斯基上半場慌失失,被人逼搶時多犯錯。但下半場似見改善。
哥頓經常死去,最後一腳成日好似賭大細咁,一係可以幸運起到腳(但射術又…唔算好),一係俾人快速搶返個波,護球能力同把握能力和列查理臣差好遠,若列查理臣賣到6000萬鎊,哥頓都可以值5000萬鎊,嘩,仲使諗?

最後,唔該快啲買兩個射手,另外,也欠一兩個中場有派牌能力的球員。
回復 支持 反對

拖肥正選

轉會市場入多一個進攻中場加正前鋒便可以了。攻中主要是取代阿里,而正前則希望可以在陣式轉換成兩位前鋒時派上用場,所以也不用是路雲或朗當式的中鋒類,可以是射術類多一點,令進攻選擇較多
回復 支持 反對

拖肥正選

照繼續三後衛的戰術,那343有時可轉作352,特別是對強隊時是需要中場中更多人手,而如果派Gray或Gordon做352中最前的其中一個,在體型上會比較輸蝕。
回復 支持 反對

拖肥隊長

今場嬴唔到都唔知幾時開到齋,希望快啲入到前鋒,今年暫時睇隊隊英超都幾對辦,特別中遊強左好多,我地點睇都應該係護級,暫時感覺係最差果兩三隊之一,希望快啲入到啱用前鋒可以有改善啦。哥頓真係價啱就放啦....佢係推得生個波,不過其他真係好一般,完全唔係做重心的料子,格雷整體一定好過佢。依個價錢搏下其他好過。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2022-8-21 10:59
幾點:
朗當有佢作用,佢至少有兩三球係前場HOLD到波並直接俾機會其他球員埋門,格雷及哥頓有佢係度進攻都 ...

我覺得我地兩閘助攻太少都係其中一個輸蝕位。有朗當係度,係一對閘斬入去俾朗當,其實佢做到二傳。
跟著俾gray同gordon執第二點。今場波其實就係反映左前場班人唔夠入球能力。
仲有我地d斬角球能力真係好差...成日都俾軒達臣拎晒。
慶幸我地都叫入返一球追平冇禁傷。當然,呢場應該係must win ge比賽。
下場繼續打擅長ge防守足球,守得到其實係會有驚喜。大家唔使太絕望。
回復 支持 反對