香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton
打印 上一主題 下一主題

開鑼戰主場鬥車仔

拖肥隊長

樓主
車路士個士氣好似麻麻地.....新球員未太融入......我地主場照計都應該有得砌.....

暫時睇個轉會進度......加入麥尼爾.....達哥夫斯基.....同個出擊左閘 ....基耶應該會呢兩日加入....但未必會咁快比佢正選。

卡法路雲傷左.....有好有唔好.....季前熱身賽有佢唔覺得隊波進攻會特別好......宜家傷左.....一係用朗當.....一係放阿里做中鋒...
林伯應該會用5221 踢法........都係果句.....要兩隻閘喪上落....咁至可以發揮到個戰術.....不過中間4 人始終缺乏一個HOLD 波派波型球員.....個比賽節奏會好難掌握...

阿里
                 哥頓            格雷
米哥倫哥    杜古希     湯戴     柏達臣
              葛菲     堅尼     達哥
                       碧福特
後備︰麥尼爾, 伊禾比, 米拿, 新左閘, 朗當, 基耶, 阿倫, 賀基治
回復 支持 反對

拖肥隊長

沙發
中場中有安拿拿同基耶,好似話要埋狼隊個中堅高迪,照睇真係中路個防守力至少係英超上半版水平。開季頭2場人腳應該未齊,望埋借用車仔個中場同Borja 開季。
回復 支持 反對

拖肥隊長

板凳
睇黎係打算用3個踢法飄忽嘅速度型球員去蝦車仔3個年紀偏大嘅中堅。阿里唔擅長跑動,個諗法都唔係完全無譜嘅
回復 支持 反對

拖肥隊長

地板
葛菲又玩完!
回復 支持 反對

拖肥隊長

上半場暫時睇,碧福特幾下擋波都係唔係好清翠,差啲比史端寧食個詐糊。防守上當然咁早無左葛菲一定唔係好兆頭,暫時睇中場杜古希同伊禾比算係中場遮位做得算唔錯。進攻上麥尼爾頗靜。格雷同哥頓算幾生猛。兩邊閘暫時都算對辦
回復 支持 反對

拖肥隊長

禁區咁拉人都想唔罰十二碼?唉
回復 支持 反對

拖肥隊長

同意一點係車仔其實今場踢得唔好,甚至講踢落其實我地喺某啲猜傳同用波上甚至好過車仔,只不過喺啲細節埋門,球員選擇傳定帶嘅決定上呢班正選做得唔夠好。而一開季傷兩個中堅主力一定唔係理想開局。不過咁快諗降班又太快。好似杜古希兩個禁區頂撞射嘅處理,哥頓幾下推到走個波但最後保護唔晒個波而被迫甩(突顯佢技術弱點),格雷幾下明明早啲比好過推,但結果變左被焗死,佢選擇比哥頓而被施華截到果下單刀波比嘅時機又係可以好啲。碧福特情緒係然係唔冷靜,如果處理好啲,唔使令葛菲受傷(出左底線仲踢入黎危險區做乜?),又出黎解圍但猶豫令賀基治食黃牌,多次大腳斬前但令隊波失左控球權,其實可以多啲試下比後衛猜上去。咁再加上阿里個單刀唔射,呢啲波如果每個人都處理好啲,或者換左基耶,安拿拿呢啲能力相對較好O既球員會有更好效果。

回復 支持 反對