請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
返回列表 發新帖
樓主: wahton

開鑼戰主場鬥車仔

拖肥隊長

三個新兵都對辦
回復 支持 反對

拖肥正選

昨日隊型其實幾唔錯,如果要比起上季贏車仔嗰場,仲算係有啲辨斧同見到隊波想做咩。只係人腳明顯前場人手唔夠,攻擊型球員又唔夠,落後下就無力再反彈。
回復 支持 反對

拖肥正選

Iwobi打中場中值得一讚,明顯林伯對佢嘅改造係成功嘅。如果簽入比利時中場做中中的話,或者在中堅缺人下可打回451,而Iwobi可打攻擊中場,咁樣應該會更平衡
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonlife 發表於 2022-8-7 10:40
Iwobi打中場中值得一讚,明顯林伯對佢嘅改造係成功嘅。如果簽入比利時中場做中中的話,或者在中堅缺人下可 ...

中堅好可能買入狼隊高迪
回復 支持 反對

拖肥正選

barker 發表於 2022-8-7 12:07
中堅好可能買入狼隊高迪

唔係唔想買中堅,但前線需要新球員多於中堅,雖然第一場就傷兩件
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

evertonlife 發表於 2022-8-7 12:31
唔係唔想買中堅,但前線需要新球員多於中堅,雖然第一場就傷兩件

今日傳 broja , 雷恩前鋒 Guirassy , 史特加嘅  Sasa
回復 支持 反對

拖肥隊長

場波其實話差又唔係真係好差,但好明顯睇到真係冇能力入到波,入唔到波點護級。簽人方面其實而家最需要真係前鋒,反而攻中再借返黎都未必有位出。基爺、高迪同娜娜搞咁耐都仲未正式官宣.....希望下場可以落到場啦。講真場波其實車唔係踢得好,只不過我地更差,暫時睇左一round英超我地真係其中一隊降膽。
回復 支持 反對

拖肥隊長

同意一點係車仔其實今場踢得唔好,甚至講踢落其實我地喺某啲猜傳同用波上甚至好過車仔,只不過喺啲細節埋門,球員選擇傳定帶嘅決定上呢班正選做得唔夠好。而一開季傷兩個中堅主力一定唔係理想開局。不過咁快諗降班又太快。好似杜古希兩個禁區頂撞射嘅處理,哥頓幾下推到走個波但最後保護唔晒個波而被迫甩(突顯佢技術弱點),格雷幾下明明早啲比好過推,但結果變左被焗死,佢選擇比哥頓而被施華截到果下單刀波比嘅時機又係可以好啲。碧福特情緒係然係唔冷靜,如果處理好啲,唔使令葛菲受傷(出左底線仲踢入黎危險區做乜?),又出黎解圍但猶豫令賀基治食黃牌,多次大腳斬前但令隊波失左控球權,其實可以多啲試下比後衛猜上去。咁再加上阿里個單刀唔射,呢啲波如果每個人都處理好啲,或者換左基耶,安拿拿呢啲能力相對較好O既球員會有更好效果。

回復 支持 反對

拖肥主席

由踢3中堅到近期簽既都係防守球員

林伯明顯先要想改善上季既爛到爆既防守

但都要搵多個前鋒頂住先

冇入球能力, 場場0分,1分都冇用
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對