香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
返回列表 發新帖
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2022-2023轉會討論區及賽季...

1萬

拖肥球星

講返早兩日場波,基本上隊波係一D長進都冇。
失GE第一球係好典型我地自己犯錯,第二球就足以證明打5後衛唔代表防守好。
其實只要你企位企得好就唔會有呢D錯。打5後衛,守GE範圍細左,亦都代表更易同隔離隊友有誤會。
上半場其實就係林伯想將自己理念放入隊波GE試陣。好明顥班波真係唔識踢。
堆中堅根本唔識得同你猜波,跟手猜猜下就輸D ON9波,究竟我地仲要俾呢個錯誤GE陣式玩幾耐。
舊底老莫同RK都剩係打死一個前鋒都冇咁難睇...
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

“I’m more about principles than whether it’s a back three or back four. It’s more about the balance of how we want to play. We want to be able to play through the lines but also, if we have to play an early ball into the front, we will be more than happy to do that.” - FL

真唔真丫?佢呢番說話好敷衍下,即係隊波啱打乜咪打乜。
但係鬼!隊波5-6年幾個領隊都身痕打3後衛,個個都失敗收場。
不如算啦...好嗎?第二隊唔敢講,我哋班底真係踏實打451最好。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

笑死,阿里個必入球變咗神解圍。我睇外國討論區評價都愁雲慘霧…其實呢段時間最重要係提升狀態同俾林伯搵啱最佳方法平衡隊波。達到目的嘅話,賽果唔係太重要
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2022-7-21 21:52
有眼睇O既都睇到愛華頓呢班正副選有幾差。關鍵係領隊係咪夠勇氣大刀闊斧去處分表現不符預期O既球員。
如 ...

呢4失波真係好尷尬,尷尬在英冠D球會都唔會同一場發生禁多可以避免GE錯。(題外話,柒到連自己官方YOUTUBE都唔放片上去)

更令人擔憂GE係,林伯特將自己套理念放入去隊波GE同時,球會根本支持唔到佢。
你睇佢呢幾場都不外乎試緊隊波打唔打到三中堅。而呢套打法,目前黎講,可以話對我地太貴。
至少你需要係中場買兩個能傳擅守GE球員返黎串連前場同後場,質素上根本唔會要求低,唔通你ALL IN所有錢落去???
仲有我睇唔到我地有邊個球員可以做到替補呢回事。
到時鋒線靠目前GE陣容真係有足夠入球能力??

如果打返451/433,我地可以用返大部分已有GE中場。
舉個例GOMES,杜古希/allan,再另外買一個走動都唔差ge人返黎,將GOMES放落去做DEEP PLAYMAKER,負責放長傳。
如果佢狀態唔穩或者要主守,我地就轉做ALLAN同GBMAIN,再擺一個阿里或者買一個有創造力GE攻中。

點樣計算都會比起你一口氣放棄全部中場好。選擇又會更多,彈性會更加大,隨時慳到多一個前鋒錢出黎。

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2022-7-22 12:16
連王去森林都唔吼我哋~~

200k週薪,人哋森林就係博呢一年留低,之後再算。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

對黑池呢場波,失個兩球都繼續令人好失望。
進攻你話好好咩,我覺得係人地防守太差JA...唔明白官方吹奏禁多做乜。
亮眼GE地方係PATTERSON真係有D 10年前高文GE影子。快到痴線...希望佢會比高文更加好!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2022-7-27 19:25
其實高文要退落黎已經係人所共知O既事,真係唔明點解唔係重用柏達臣打右閘.....成日傳話要果個ARRON MAX... ...

We have completed the loan signing of defender Rúben Vinagre from Sporting Clube de Portugal for the 2022/23 season.

-似乎跟操呢段時間同外借ge表現,不足以令林伯將NKOUKU留低又或者佢本人都唔想留。禁要借一個同米高蘭高唔同風格又好合理。
-右翼衛/右閘,肯交下學費俾PATTERSON成長,我又覺得今季唔得,下季都唔會太差。好明顯都要時間俾佢係防守上成長。

家下傳GE MCNEIL反而最唔明白之一...我地已經有TOWSEND,GRAY,GORDON打翼位。下一個應該係要一個好似李察利臣禁唔止打得翼仲可以打正前。
所以買BROJA先正路。另外GUEYE都係。有杜古希同ALLAN,真係需要佢??我地要GE係可以俾傳送同埋處理死球GE專家LO。

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Mcneil傳話著7號…就唔可以封印左件7號咩?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Ali同明仔居然走到,真係笑左。其實明仔真係好好態度同勤力,都怪佢兩次大傷。
如果唔係我都覺得佢值得留低。阿里仲要人地肯cover大部分人工,真係笑死。
本身都知佢唔岩打林伯個三中堅陣,估唔到有人肯禁貴執佢走。

順帶一提,而家唔使點諗林伯只會用三中堅做主陣容。Patterson應該會岩佢用,係有機會可惜左米高蘭高。

哥頓應該都走左大半,個價真係好難唔賣。一陣你強留完,佢唔續約好似巴克利free走就真係蠢過豬。
回復 支持 反對