請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

愛華頓 2022-2023轉會討論區及賽季...

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2022-7-21 21:52
有眼睇O既都睇到愛華頓呢班正副選有幾差。關鍵係領隊係咪夠勇氣大刀闊斧去處分表現不符預期O既球員。
如 ...

呢4失波真係好尷尬,尷尬在英冠D球會都唔會同一場發生禁多可以避免GE錯。(題外話,柒到連自己官方YOUTUBE都唔放片上去)

更令人擔憂GE係,林伯特將自己套理念放入去隊波GE同時,球會根本支持唔到佢。
你睇佢呢幾場都不外乎試緊隊波打唔打到三中堅。而呢套打法,目前黎講,可以話對我地太貴。
至少你需要係中場買兩個能傳擅守GE球員返黎串連前場同後場,質素上根本唔會要求低,唔通你ALL IN所有錢落去???
仲有我睇唔到我地有邊個球員可以做到替補呢回事。
到時鋒線靠目前GE陣容真係有足夠入球能力??

如果打返451/433,我地可以用返大部分已有GE中場。
舉個例GOMES,杜古希/allan,再另外買一個走動都唔差ge人返黎,將GOMES放落去做DEEP PLAYMAKER,負責放長傳。
如果佢狀態唔穩或者要主守,我地就轉做ALLAN同GBMAIN,再擺一個阿里或者買一個有創造力GE攻中。

點樣計算都會比起你一口氣放棄全部中場好。選擇又會更多,彈性會更加大,隨時慳到多一個前鋒錢出黎。

回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2022-7-21 22:40
呢4失波真係好尷尬,尷尬在英冠D球會都唔會同一場發生禁多可以避免GE錯。(題外話,柒到連自己官方YOUTUB ...

而家傾緊 billy Gilmour ( loan deal )  , 仲有車路士 offer 巴克里俾我地 傾緊般尼 cornet 或 McNeil , 仲有 free agent 嘅贊奴沙 , 奥地利红牛射手 sesko  
回復 支持 反對

拖肥隊長

我都係啱啱喺YouTube 睇到所謂4個失球。第一球十二碼我算欠運(其實湯戴真係提起右手);第二球堅尼真係差到,呢球地波傳中我睇唔算急勁喎,而且對方前鋒又無迫到好埋身,堅尼都可以咁樣掃入自己龍門;第三球左路個防守甩晒人,好明顯係個禁區邊中堅同防中個位置感嚴重欠默契,令到閘位球員下下要埋中路跟人走,搞到失左位,第四球再係左路走甩晒比人傳中撞入。 總之就係低級水平嘅防守。宜家傳呢幾個,gilmour 我覺得可以一試;巴克里其實踢法似似地阿里,有更好選擇未必揀巴克里(不過巴克里多一範遠射同死球),cornet 左右腳都射得,中距離可以殺埋龍門,會係合適選擇。贊奴沙我相信過晒氣,雖然話年紀唔算大,但早熟早殘,最好都係免啦。
回復 支持 反對

拖肥隊長

或者要林伯特拎住呢副牌去打成績真係巧婦難為無米之炊。安76 呢個大師,拎住占士,李7呢首牌都打唔穩定嘅攻守平衡出黎,何況無埋呢2個高質進攻球員。只能寄望3-4 個新球員加入,盡可能提升個攻防表現
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2022-7-21 23:33
我都係啱啱喺YouTube 睇到所謂4個失球。第一球十二碼我算欠運(其實湯戴真係提起右手);第二球堅尼真係差 ...

後天有愛迷组職去 goodison park 外圍示威遊行廹 moshiri 做野
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

我都係啱啱喺YouTube 睇到所謂4個失球。第一球十二碼我算欠運(其實湯戴真係提起右手);第二球堅尼真係差 ...

仲有南韓國腳中堅金玟哉
回復 支持 反對

拖肥隊長

根本幾球失波都係上季的寫照,講真隊波好多問題應該個個有睇波都知,但係我真係睇唔到撚8帶隊有咩針對性部署有咩進步,上季都話季中接手要原班人馬,今季暫時真係睇唔到方向。
回復 支持 反對

拖肥隊長

連王去森林都唔吼我哋~~
回復 支持 反對

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2022-7-22 12:16
連王去森林都唔吼我哋~~

獅子開大口,成20萬週薪,隊波財政已唔好,仲要提高埋新酬結構,如簽到就真係出事喇
回復 支持 反對

拖肥球星

廿萬一個星期喎,我就無興趣
回復 支持 反對