香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
查看: 105763|回復: 211
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2022-2023轉會討論區及賽季...

1萬

拖肥球星

樓主
開季少左JAMES同換左領隊係咪做成今季大跌WATT主因。
我自己就會覺得好多方面都好黑仔,呢幾年一直蝕緊GE錢導致今季冇能力增兵係其一。
到搵賓賓接手都唔係問題,限米煮限飯。但跟著又到傷兵問題,最唔應該傷個D少至傷一個月,多至大半季都唔見人。
就連借返黎GE雲迪碧克居然可以出得三四場。仲有個別球員可以持續性犯低級錯,我講緊米高堅尼!!我敢講球隊呢季D輸波有一半以上佢都要負責任。
加埋管理層到球迷GE不信任,成隊波上上下下除左最尾水浸眼眉,要見到棺材先識得團結。
我個人更擔心GE係林伯特似乎超迷信3中堅。
分享到:  QQ好友和群QQ好友和群 QQ空間QQ空間 騰訊微博騰訊微博 騰訊朋友騰訊朋友
收藏收藏
回復

1萬

拖肥球星

沙發
下季有機會留隊GE球員
GK: PICKFORD/BERGOVIC
RB: PATTERSON/COLEMAN
CB: GODREY/BRAITHWAITE
LB: MYKOLENKO/NKOUKU
CM: 杜古希/T DAVIS
WF: GRAY/GORDON/TOWSEND
CF:

其他個D就睇下賣到幾多先塞返D副選位。好明顯見到CF同CM位仲有CB位都至少各要2。
批走到GE球員應該俾到150-200M返黎,我地用一半左右增兵,其他就用黎填返之前條數。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

板凳
愛華戰士 發表於 2022-5-23 13:33
絕對係經歷左一季失敗O既球季。
可以話運氣唔好.....當中真係有好多唔如意事發生

基本上齊晒所有降班嘅球隊有嘅徵兆。臨尾又有些少運氣,執返身彩。繼續用林伯唔係問題,但真係希望佢可以成長!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

地板
愛華戰士 發表於 2022-5-24 00:45
以球會呢三季蝕到入晒肉黎睇,今個轉會窗可投入資金唔會多。點都好個大方向先要清走高薪但無表現嘅高美斯, ...

以皇馬而家爭唔到麥巴比嚟講,再爭唔到利雲度夫司機,我就認為呢…李察利臣就會過去鍠馬。雖然佢射術未到家,但呢啲仲可以浸。所以,你要加就加埋李察利臣落去。

我目標係賣到接近200M再用100M買人,所以下季依然會keepTownsend做輪換,Rondon有價都出可以走。用牛奶仔仲更加好…鴨鴨相對麻煩,如果佢有心繼續留唔反對,但似乎佢比李察利臣更想走。

其他嗰啲高美斯艾倫杜古希,要睇下季想打咩戰術,決定邊個留低。唔應該一次過換晒成條中場線。中堅位,好似我講咁,除咗godfrey同brathwaith都可以88。但我覺得唔會有人想買MK…Brands另一個迷之操作係續MK約。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2022-6-1 17:39
大家覺得球隊下屆應該打個乜野陣型最合適?

宜家歐洲最受強隊歡迎O既似係433陣式.....前邊3個可互換位前鋒 ...

3-4-3
Newcastle (a) L 3-1
Wolves (h) L 0-1
Watford (a) D 0-0
Crystal Palace 1st 45 (h) L 0-2
Chelsea (h) W 1-0
Leicester (a) W 1-2
Brentford (h) L 3-2
Arsenal (a) L 1-5
= W2 D1 L4.5 Points 7 Scored 7 Conceded 15
Points per game: 0.93
Goals per game: 0.93
Goals conceded per game: 2

4-3-3
Man City (h) L 0-1
Spurs (a) L 5-0
West Ham (a) L 2-1
Man Utd (h) W 1-0
Burnley (a) L 3-2
Crystal Palace 2nd 45 (h) W 3-0
Liverpool (a) L 1-0
= W1.5 D0 L5 Points 6 Scored 7 Conceded 12
Points per game: 0.92
Goals per game: 1.08
Goals conceded per game: 1.85

4-2-3-1/4-4-2
Leeds (h) W 3-0
Southampton (a) L2-0
Newcastle (h) W 1-0
Leicester (h) D 1-1
= W2 D1 L1 Points 7 Scored 5 Conceded 3
Points per game: 1.75
Goals per game: 1.25
Goals conceded per game: 0.75

4-2-3-1/4-3-3 combined, which I think we should be going towards....
=W3.5 D1 L6 Points 12 Scored 12 Conceded 15
Points per game: 1.14
Goals per game: 1.14
Goals conceded per game: 1.43

外國球迷就有禁樣GE統計。老實講,咩陣式都好,都要你D球員岩打識踢先有意思。
我唔排除林伯特真係搵齊人腳踢3-4-3。但都係個句,3中堅不一定防守進攻更好。
我自己覺得4-2-3-1/4-3-3先係最適合打法。4後衛其實對球員黎講最易分工最易熟習。
而且打3中堅GE兩邊翼位係進攻防守都非常高要求。我俾你PATTERSON同NKOUKU都打得好,禁佢地傷左點算???轉返打4後衛又要D中堅再適應過。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

delph,施古臣同埋tosun都走左終於。好神奇,kenny居然唔簽新合約。
雖然佢週薪唔高甚至係低,但我地續左coleman多年,觀煮patterson打唔打得起。
唔掂個陣都仲可以搵葛飛打...以上呢幾個安排都會好過用kenny出黎ge效果。
真係R爆頭都唔明做乜要俾新約佢。我搵個牛奶仔打,交下學費,賺得可能仲多。
放過KENNY啦...佢係度都冇幾多時間出場。好彩佢識諗...
場上唔滿意佢表現,但真係欣賞佢識為自己前途諗。希望佢可以多D上陣機會,進步到有英超水平。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2022-6-14 20:05
呢個超级財團財力肯定在 Moshiri 之上

Barker兄你係咪查過個財團㗎?

我相信今次賣盤主因應該係usmanov被制裁。失去咗呢個水喉,好難再pump錢落去。賣盤都好嘅,起碼新財團係歐美陣營或者中東個邊。希望唔好影響我哋組軍,易手短則搞1個月,耐嘅搞幾個月都唔奇。簽完達哥真係唔夠…
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2022-6-24 10:27
年年都傳要買winks,條友有唔係勁

仲要放低20M…借都還好。買就不如算啦。
20M買試bid ward pose咪仲好
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2022-7-13 10:17
8月6 日新球季開,今日7月13日....只係免轉會費簽得個達哥夫斯基。離開O既一隊球員就有60M 鎊放走O既李察利 ...

咁唔好太離地…熱刺可以一口氣簽入咁多個都係因為佢哋本身財政同埋球員架構允許,佢哋先會咁做。如果我哋當年請嘅係安76,唔係RK。我敢講我哋買得仲痴線。
至於Gordon:
Lampard on Gordon: “He’s going nowhere. He’s our player and that was a hugely-important thing to me, he’s the sort of player we want to build to go forward with. I’m delighted that he’s got his number 10 but now I want him to continue to earn it.
其實係林伯都想圍住佢中心嚟踢。講真,打得半季好波,對比加拉加仲要差啲…要唔要咁快落重注真係有保留。但至少佢真係鍾意我哋隊波,肯放盡博到盡。而且10號波衫係咪打10號位又唔一定,咪即管放眼去睇。

訓練問題…呢啲邊有得話笑笑口就唔好。唔睇過個操練內容都唔可以話邊個好邊個差。太chur, 傷晒又點呢?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ginger 發表於 2022-7-18 10:37
想loan and option buy , stay 到先買.....都睇到我地前景幾淡,睇黎都諗一係降班,一係撚8未必捱到一季 ...

最主要原因係佢唔係我哋no.1 target…
本身係想Broja同Dennis…咁所以就唔係咁想使錢買佢。但其實我哋應該搞左中場問題先…現時啲翼嘅質素都仲夠踢英超。Gordon, Gray, Townsend加埋Iwobi, 都夠頂住前半段。係驚鴨鴨踢唔起,要踢得佢起,一定要多啲傳送提供…
回復 支持 反對