香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: laukarwing
打印 上一主題 下一主題

Everton vs Wolverhampton Wanderers- 13th Mar, 2022 - 22:00

拖肥隊長

樓主
正常計真係要降班了,後面垃圾,前面連做個似樣埋門都難,唔識入波點嬴到波護級,仲要之後賽程好難踢,如果今季有幸唔降都只係純粹有三隊比我地更差,我估我地埋單30分都未必有
回復 支持 反對

拖肥隊長

沙發
講返場波,撚8仲試緊陣,唔知想玩到幾時,年糕暫時睇都係水貨,進攻唔掂就預左,暫時睇連防守都唔夠硬淨,我地走去賣左成隊最好的digne,跟住格硬要用英冠質素的莊堅客串左閘,依啲操作真係笑死人,以往打兩閘助攻係我地最大板斧,而家一下子成隊根本唔適應,變左連入波能力都冇。唔識入波都算,識守都話搏到一分,但我地轉會窗唔知搞咩唔入中堅,要信名氣入DELE同VDB,擺出黎咪一9樣,佢地都唔係占士果啲可以靠一己之力靈光一閃救到隊波的人。
回復 支持 反對

拖肥隊長

板凳
其實而家真係一定係要打4231,唔好再迷信三中堅,踢三中堅,兩邊翼衛攻守都冇點踢,踢雙防中起碼中場多啲人,就算兩閘唔點攻,起碼夠人多守下先,當然前提唔好再出米高堅尼,守得好地地自己派膠自爆好洩氣的,雙防中就allan同杜古希,基本上唔駛諗,上年76帶都係靠佢地兩個,3個進攻中場中間VDB,兩邊就Richy+gordon/gray,如果鴨仔未OK就richy打最前兩翼gray+gordon,應該已經係最好陣容,根本唔駛個個星期試怪陣。
回復 支持 反對

拖肥隊長

地板
Fuko~ 發表於 2022-3-15 16:56
轉會買人呢家野,真係想再講一講...針對弱處買一個唔係問題,資源所限免簽一d人都冇問題。
我從來都唔覺 ...

其實係啲領隊風格太唔同,換一個領隊基本上要換半隊人,但每個領隊得一兩季貨,如果唔係76走其實我地今季應該係收成有得爭下,一定唔會淪落到而家咁
回復 支持 反對