香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

Rondon似乎會簽定做backup striker…Luis Diaz仲傾緊轉會費。最重要嘅右閘,Niles同Patterson都搞唔掂,個款都係求其借一件頂多季,真係令人失望。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-9-1 11:43
要睇球員心態....講真肥賓之前同占士講到咁白其實對大家都係好事.....比時間球員搵新東家。
但到左呢一刻 ...

JAMES有冇得踢,真係好睇佢自己。如果佢仲想操好狀態有人用高價請佢過去,佢應該快D跟番球隊跟操。
球隊冇可能冇位俾佢踢,仲有35場聯賽,隊波唔可能KEEP住而家呢個FORM打到尾。
以賓賓個戰術大師,佢會諗唔到安76個套去調整隊波就番占士咩?
只要我地一轉打控球,占士就會好有用。只係我地一季打到幾多次控球戰術禁解。
我認為都塵埃落定,賓賓應該要諗下點用占士既然都走唔到啦。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-9-1 12:40
相信如果早幾季肯搵老莫返來,我相信唔會有咁多冗員,花接近2億鎊完全無回報 ...

比起冗員問題,我覺得球隊近三四年都比較太急進即食。反而今季停一停,睇下有冇人上到位都係好事。
我都係個句提拔完DCL、TOM同HOLAGTE,得BRATHWAITE、GORDON有多些少一隊經驗。
少左D位置係由年輕球員接捧...高文個位置根本老早就要放棄KENNY...因為佢從來都唔係我地想要個種球員。
左閘有靚傳中能力,右閘有強的OVERPLAP能力,呢個配合真係幾好,唔係得一招。就係禁用左十年。
如果NKOUKOU係左閘,我情願俾佢打右閘就算。所以買PATTERSON呢種年青球員一早就要做。
COLEMAN 22/23歲就拎到長期正選,我地應該覆制呢套公式,交下學費先係。
交完頭一兩年,足足有十幾年時間冇需要煩右閘。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

睇米拿ig, James都返去跟返操。下場主場鬥般利就係要James嘅創造力!希望我哋可以繼續贏落去!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ginger 發表於 2022-1-13 09:36
肥賓我地愈來愈似英冠陣容

咁我哋前3-4年有錢個陣都冇將隊波upgrade做歐冠級。家下冇水,買啲實用冇名氣都好正常啫。英唔英冠球隊,我唔識睇。我要隊波贏就可以!

甸尼單嘢,冇內部情況其實好難評論對錯。但結果而言,甸尼並唔想走,只係唔想對住賓賓。而球隊因為佢呢舊錢,買咗兩個年青左右閘。球隊成績財政層面上可能係好事都唔奇。但球迷就會更加不滿賓尼迪斯…不論件事是否佢操作都入佢數。球會同球迷嘅距離將會更加遠。個啲不服賓尼迪斯嘅隊友甚至同甸尼好fd ge應該會加速離隊。而家關鍵係賓尼迪斯可唔可以係有限時間同預算下踢出成績。而家隊波啲傷員都差不多full fit。希望球隊成績有所改善!
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2022-1-13 18:17
求穩根本係藉口,你睇高文其實都上得好多,純粹肥賓個人原因唔like佢。你睇佢不停係傳媒面前唱衰Digne可見 ...

咁反過嚟講,我哋更加唔知點解佢哋兩個要鬧返。球會高層似乎更加唔想提。我一直比較buy ge係球會自己冇錢,要賣一個有價錢出去用嚟增兵。揀咗甸尼嚟賣,就搵藉口賣咗佢。肥賓角色可能只係迫佢走…
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2022-1-14 14:33
維拉租黎呢隻翼聽聞唔係肥賓想要,而係班主話要。講真係猛料嘅謝拉特唔會放,借黎唔覺有大作用 ...

如果季初借都話,家下要輪換都輪唔到踢幾多場。借嘅又唔會好貴,算啦,唔使太在意呢個收購。當我哋老細想賣下人情俾人啦
回復 支持 反對