香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2021-8-31 23:40
應該係祖記想兩年後先比錢,7m借兩年,再用XXm買入。

2年才7m太少了,再買入呢度係咪一定要買先,如果只是可以選擇買入的話,佢唔買我地都吹佢唔脹,到時堅恩只剩最後一年約都唔會太值錢,可謂賠了夫人又折兵
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Young left back Niels Nkounkou will go out to Standard Liege in Belgium on a season-long loan with no option to buy.

The highly rated youngster continues to be the long term back up for Lucas Digne on the left side of defence, but it looks like manager Rafa Benitez and Director of Football Marcel Brands have made the decision to get him regular playing time.

年輕出去吸收多些經驗都係好事,我地的傳統外借完下季就有機會真正係1隊上場。
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Salomón Rondón has completed a transfer-deadline day move to Everton from Chinese club Dalian Professional on a free transfer, signing a two-year contract with the option for a third season.

免費,今季真係窮到燶,但前線總算多個人
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥隊長

無乜驚喜嘅轉會截止日。
回復 支持 反對

拖肥隊長

堅恩借走呢單野喺財務操作上其實無乜著數。好似25m 買返黎;2年7m 借用費+ 27m (2年後買斷) + 3m 什麼加額條款。計晒37m 。25m 我地早2年科晒水。總之計落唔覺有咩著數。不過條友本身無心留,叫送走個麻煩友。後防一個都入唔到,除左2個龍門,呢下真係真心驚。朗當雖然唔係咩高質貨,叫做衝得撞得,都好過無嘅。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-9-1 07:55
堅恩借走呢單野喺財務操作上其實無乜著數。好似25m 買返黎;2年7m 借用費+ 27m (2年後買斷) + 3m 什麼加額 ...

spurs right back Aurier 係自由身可以簽佢 ?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-9-1 07:55
堅恩借走呢單野喺財務操作上其實無乜著數。好似25m 買返黎;2年7m 借用費+ 27m (2年後買斷) + 3m 什麼加額 ...

洛廸古斯最後都走唔到,就睇肥賓點用佢
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

EFC have to got no $$ because

1. Sigurdson £44.6m out. £0 return
2. Bolasie £28.7m out. £0 return
3. Tosun £23.5m out. £0 return
4. Klaasen £24.6m out. £11m return
5. Walcott £20m out. £0 return
6. Gbamin £25m. 110mins played

£166.4m out.  £11m return.
38 goals +110mins

係網上見到
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-9-1 09:49
洛廸古斯最後都走唔到,就睇肥賓點用佢

J洛唔適合賓帥的戰術,出場的機會好低,我估要等到冬季轉會窗才能成事。
朗當其實做後備OK,衝得撞得,有時對下游隊伍唔可以下下玩技術,而且我地無條件玩太多技術,9斬戰術當PLAN B是必須的。
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實都無得怪人,隊波管理層自從莫耶斯之後大部份O既收購都係接近無表現O既....而且仲要用好高人工簽返黎。
真係叫無入錯O既.....基本上只係得盧卡古, 甸尼, 李察利臣,基耶等幾件。

你問我其實過去講十年係咪無入到好球員?我又唔會覺得無好球員
名氣大O既又施格臣, 艾朗連儂, 禾確特, 保拿斯, 伊禾比, 積拉域, 米拉拿斯, 比耶列甸洛夫, 卡拉臣, 辛度拉美利斯,比錫, 奇法利, 施拉達連, 賓納特.... 到宜家堅恩.....我都唔去負評什麼米高堅尼, 碧福特呢D.........以上基本上全部打唔返原本球會O既表現。( 但過黎人工個個都唔低。)

講到尾就係呢十幾年基本上無一個領隊幫隊波打到個隊型同踢法出黎....( 包括安察洛提都無) .....歷史留惡名O既我地一定要數朗奴高文呢條契弟,買埋D 垃圾返黎。
以上呢班球員其實本身係有質素.....之但係無一個隊型建構到比佢地去發揮.....。再有D 又真係踢法上獨食, 又有D 易傷....總之就係各有問題。
我本身最唔明係.....球隊點解經常高價O係D 所謂BIG6 隊入面入埋D 踢唔上主力而就算出場都無出色表現O既球員返黎。...我明我地曾經O係曼聯入過候活同菲臘仔.....候活綜合O係愛記表現我覺得係可以O既,菲臘仔唔算太出色...不過作為通天老倌....我都認為滿意。......可能因為呢個經歷....令球隊不斷去嘗試買呢D 原球隊打唔上主力O既球員︰
(熱刺)艾朗連儂
(阿仙奴) 禾確特, 伊禾比
(曼聯)奇法利, 舒拉達連, (好似仲有個光頭佬 DARREN)
(曼城) 德夫
結果係點.....大家有眼睇....

回復 支持 反對