香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

翼衛美倫賴奧斯為了更多上陣機會,周一在Instagram公開要求阿仙奴讓他加盟愛華頓。近日傳出愛華頓有意先借後買在阿仙奴沒甚出場機會的美倫賴奧斯(Ainsley Maitland-Niles),但兵工廠已經拒絕。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

James去波圖~講球更體力化嘅我哋,200k週薪養一個後備太貴。除非有歐洲賽…可惜上季尾自己唔爭氣
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Rondon似乎會簽定做backup striker…Luis Diaz仲傾緊轉會費。最重要嘅右閘,Niles同Patterson都搞唔掂,個款都係求其借一件頂多季,真係令人失望。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-8-31 08:19
Rondon似乎會簽定做backup striker…Luis Diaz仲傾緊轉會費。最重要嘅右閘,Niles同Patterson都搞唔掂,個 ...

我地要怪嘅就怪英超 FFP rules , 我真好討厭呢條例, 廢左佢喇
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2021-8-31 12:15
我地要怪嘅就怪英超 FFP rules , 我真好討厭呢條例, 廢左佢喇

點解曼城年年咁使錢都冇事,完全唔公平
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2021-8-31 13:32
點解曼城年年咁使錢都冇事,完全唔公平

阿仙奴同曼聯今個夏天咪一樣, 完全無事
回復 支持 反對

拖肥球星

Kean re-joins Juventus

Moise Kean has re-joined Juventus on a two-year loan deal with an obligation for the Turin club to make the transfer permanent.

Italy international striker Kean joined Everton from Juventus in August 2019 and has made 39 appearances for the Blues – 29 as a substitute – and scored four goals.

In October last year, the 21-year-old moved to Paris Saint-Germain on loan for the reminder of the 2020/21 season.

https://www.evertonfc.com/news/2239784/kean-re-joins-juventus
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

laukarwing 發表於 2021-8-31 17:00
Kean re-joins Juventus

Moise Kean has re-joined Juventus on a two-year loan deal with an obligation ...

堅恩份約到2024,一借2年,賣就賣啦,咁搞就算收返外借費,如果最後1年才轉會又收唔多錢,好蝕姐
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Vlasic joins West Ham 老莫買到好野
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-8-31 22:25
堅恩份約到2024,一借2年,賣就賣啦,咁搞就算收返外借費,如果最後1年才轉會又收唔多錢,好蝕姐 ...

應該係祖記想兩年後先比錢,7m借兩年,再用XXm買入。
回復 支持 反對