香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

拖肥球星

barker 發表於 2021-8-8 15:39
犯左英超 FFP Rules 何來有錢補強呀

睇下曼城又用成憶買個人,季季咁使錢都得,咁本唔公平
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton's youngest ever player Jose Baxter has announced his retirement from professional football at the age of 29.

Despite his achievement with the Blues and stints Sheffield United, Oldham Athletic, Plymouth Argyle and a spell in America, he says he still feels like he underachieved.

可惜當年如果佢唔係take野,應該未至於咁早就收山,當年的潛力新秀最後都係無發光發熱
2021-22 球季目標:
1. 聯賽前6名
2. 最少一個盃賽冠軍
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

白禮頓對 holgate 有興趣
回復 支持 反對

拖肥球星

我明白DCL受傷,但Kean為什麼沒有對曼聯?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2021-8-9 00:56
我明白DCL受傷,但Kean為什麼沒有對曼聯?

Everton are also without Moise Kean and Jean-Philippe Gbamin for today’s final warm-up game of the summer.

賽前已經知,似乎係有少少傷,廢事博。反而GOMES缺陣更加似係想轉會。

轉會方面,而家傳緊免簽RONDON…呢個其實絕對唔係唔好波,有能力係前場cool波。之但係一諗起佢踢傷麥卡菲,我就唔太想簽佢。另一單就係Sean Longstaff…有可能發生嘅係,我哋放走Tom Davies之後再簽佢。雖然Tom Davies係四不像,但至少係中場萬能插。我就睇唔到點解簽Longstaff lo…
回復 支持 反對

拖肥隊長

請問各位有冇咩睇波app或者link?………我前幾季都幫襯NowE睇英超~不過大家都睇到愛隊呢幾季咩料,錢就係咁倒,成績就越打越沉,睇到個人都灰晒!!來季暫時都睇唔到有咩期望,所以希望各位師兄提供一吓有咩方法,等我心血來潮嗰陣先睇吓波咁囉。 (其實上季嘅下半季已經好少睇live……咁樣比錢NowTV好似唔多化算)
回復 支持 反對

拖肥正選

上網search 打巧克力直播所有live的賽事都可以即場收看,有些稍有class的球隊比赛更有粵语評述
回復 支持 反對

拖肥主席

livetv.sx

我多數用呢個
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥隊長

謝謝,等我試下先。
回復 支持 反對

拖肥隊長

24cheung 發表於 2021-8-8 15:59
睇下曼城又用成憶買個人,季季咁使錢都得,咁本唔公平

因為我地條數唔夠人靚。佢地開支勁,但經常收入都高我地好多,可以有較大空間買人。先不論這個規定係唔係公平(富裕球會繼續有較優條件吸納勁人,繼續強者是強)…但條例就咁定咗,主要係防止有啲球會無視財政問題,持著大股東當球會係FM不停揼水買人,做成另類不公平。
回復 支持 反對