香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~
打印 上一主題 下一主題

愛華頓 2021-2022轉會討論區及賽季總結

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-6-4 12:34
沙利我有保留,佢基本太長時間留係意甲了,加上佢年紀再適應一個新聯賽唔容易。要撬老莫也唔容易,與其拖 ...

咁你睇佢係車仔前半季都贏到開巷...真係唔work?
係佢同球會鬧翻先走,佢本身英超個戰績見得下人。
咁今次都係突然走,要請人梗係睇多幾個...都未夠一星期,我又覺得唔叫耐啦。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

barker 發表於 2021-6-4 12:47
安察洛堤撬李察利臣過皇馬

預左,最好帶埋James走,如果李察利臣想走就無謂留,啱價就放,如果想留,以我地球會現時情況又無須為錢放走主力
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-6-4 12:49
咁你睇佢係車仔前半季都贏到開巷...真係唔work?
係佢同球會鬧翻先走,佢本身英超個戰績見得下人。
咁今次 ...

據在拿玻里時便與沙利共事的佐真奴·費路指,在比賽正式結束之前,絕不踏入球場及絕不碰觸皮球,是沙利所堅守的原則。沙利的各種迷信行徑,自他於意大利低組別球隊執教開始就已有跡可尋。例如曾經在一場比賽賽前,有球員喝了三杯咖啡,然後球隊順利勝出賽事。自此,沙利便要求該名球員每次比賽之前一定要喝三杯咖啡。又例如,每當沙利駕車經過某一個髮夾彎的時候,他必定要點起香煙,因為他相信若不這樣做就會為下場比賽帶來不幸。2018–19年歐霸盃四強賽事次回合,由沙利領軍的車路士對法蘭克福,兩隊戰至互射十二碼階段。開射前,車路士的球員及助教都圍成一圈激勵士氣,然而身為球隊主教練的沙利卻並沒有參與其中。這亦是他的迷信作風之一。
乜野玩法?

回復 支持 反對

拖肥正選

其實莫耶斯年代到現在愛華頓都"一事無成", 打唔到歐洲賽踢歐聯或歐霸? 為什麼莫耶斯年代我們球隊就算我們財困貧窮無錢買球員,球員質素比其他強隊差我們仍然可以"突圍"在聯賽積分榜頭半版出現,我們聯賽排名好多時緊隨BIG4或BIG6後面,

我們球迷交咗咁多學費不停"換領隊"現在還不知道未來要選擇什麼"名帥"做下任領隊嗎? 一定要學莫耶斯有能力可以"谷得起隊波", 莫耶斯雖然戰術保守又古板, 好多師兄都唔鍾意他, 夠得佢踢法好保守! 但我想問當你批評他時你們又有無想過佢的優點可能其他好多"資深的名牌教練"或冠軍教練都欠奉, 就是莫耶斯有能力谷起班球員的"士氣"同"狀態"KEEP到成季去到顛峰,一場半場KEEP到水準就好多領隊"神來之筆"間唔中威俾你睇就得, 但要經歷整季由頭到尾都要KEEP住狀態就好難, 虎頭蛇尾的例子我地球迷就見得多, 好似一個好騎師佢真是騎到盡發揮到一隻馬的最高水準俾你睇, 都要隻馬匹肯幫你"賣命", 韋斯咸今季為何由上年護級份子搖身一變成為前列份子! 某好大程度上是莫耶斯可以駕馭"食得住"班球員肯幫佢賣命, 莫耶斯戰術唔叻, 臨場調動亦唔見得比安察洛堤叻, 球員質素和球員身價和班費我們樣樣條件都比韋斯咸優勝, 點解我們排名低過他們, 入球數字得失球差遠遠低於他們咁多, 原因得一個, 莫耶斯谷得起隊波, 將球員的"最高潛能"發揮到淋漓盡致, 所以人地架"錢七"平價日本車都撼贏我們架"法拉利", 因為韋斯咸班球員肯幫莫耶斯"賣命""爭勝決心"好強連"飲奶力"都出埋, 莫耶斯可以KEEP到班球員打"士氣波", 就算球員質素唔夠但球員鬥志和誠意搭夠!

如果各位師兄問我選領隊的"擇偶條件", 我認為最重要是要學莫耶斯一樣可以"谷得起隊波", 安7今季的敗因是因為佢"谷唔起愛華頓呢隊波"
回復 支持 反對

拖肥隊長

barker 發表於 2021-6-4 12:47
安察洛堤撬李察利臣過皇馬

其實意料之內O既....我地隊波宜家真係值得下錢O既....基本上只有李察利臣.....雖然佢上季頗沉....但至少仲係巴西國腳...同後生....至少值50M ...........;卡法路雲如果歐國杯有表現...連帶下季上半季有貨....都仲可以叫下價....否則如果只計啱啱個下半季表現.....佢都唔會值多過30M 鎊;另外就係雞肋O既基恩....以佢PSG 表現....如果有隊肯50M 接手.....一放無妨.....畢竟佢如果留愛華頓.....打唔打到10M 水準出黎都成疑問;
其餘幾個英籍碧福特, 堅尼, ....
唉......講真.....有船跳唔通唔跳咩?
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Everton2018 發表於 2021-6-4 13:31
其實莫耶斯年代到現在愛華頓都"一事無成", 打唔到歐洲賽踢歐聯或歐霸? 為什麼莫耶斯年代我們球隊就算我們財 ...

同意,沒有最好的領隊,只有最適合的領隊,老莫戰術守舊,但紀律嚴明,能調動球員比賽情緒,邊個hea踢,雪到你硬,加上佢注重體能,係球場上有一定優勢,而且買人佢真係有一套,今季鎚仔打得好同佢收購球員好也有唔少關係。
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實換邊個教都好,都預左冇咩期望,不過肥賓真係點都接受唔到。沙利其實真係算係唔錯選擇,而家要有機會穩坐前半板真係一定要冠軍教頭。講真如果搵馬仔、howe、nuno依啲真係護級都似
回復 支持 反對

拖肥球星

ginger 發表於 2021-6-4 16:19
其實換邊個教都好,都預左冇咩期望,不過肥賓真係點都接受唔到。沙利其實真係算係唔錯選擇,而家要有機會穩 ...

9成樓奴,唉
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2021-6-4 18:34
9成樓奴,唉

同當年搵Silva又有乜分別? 隨時重覆當年十幾個月就因為護級炒人
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2021-6-4 20:36
同當年搵Silva又有乜分別? 隨時重覆當年十幾個月就因為護級炒人

今次非常同意
回復 支持 反對