香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

週一夜場 vs 白禮頓 ( 作客 )

1萬

拖肥球星

拖肥1878 發表於 2021-4-13 07:21
你睇老莫嗰隊鎚仔幫~~越打越有,人哋有heart想攞好成績;你老味你睇我哋自從贏完利記之後踢啲咩出嚟 ...

咁講,雖然Full team都唔見得場場好波。
但呢年傷兵個問題...都真係特別嚴重。重要安76季中都有輪換。
杜古希傷咁耐,我哋霉咁耐仲要冇allan...
回復 支持 反對

拖肥隊長

其實都唔想場場跑黎批評球隊......巧婦難為無米炊呢個係事實。
愛華頓過去5 年買入太多人工高但表現差O既球員....安察洛提無論點講都係冠軍級領隊....只不過球隊積弱問題太嚴重。
我會講呢2場對水晶宮, 白禮頓....莫講話控制唔到場波....連小勝都做唔到,咁大家應該清醒....呢刻我地隊波O既實力只係英超中游偏上小小O既水準。特別講過多O次O既中場組織力問題差到一個點。咁O既表現.....歐聯唔好講....就算好彩打到入歐霸.....邊可能爭冠軍?
今屆無乜野望.....畢竟咁好機會自己都白白浪費左.....再望什麼歐洲賽資格真係得個望字

我地隊波缺乏爛打鐵血O既領袖.....總係發現猜甩左D 波之後球員表情迷迷茫茫....無人出黎鬧....無人出黎揹起隊波.......希望暑假球隊可以搵返D 效率型同爛打D O既球員返黎....
回復 支持 反對

拖肥正選

講真季尾時分傷兵問题困擾好多球伍,睇下韋斯咸人地本身巳經人丁單薄,可調動人腳球員比其他十九隊少,前鋒得黑鬼安東尼奧同夏拿,前者因經常傷患今季上陣不超过二十場,季中夏拿又因为班主欠人家法蘭克福未找數被追數二千數球會窮被迫買了這個球队唯一替换的前鋒,現在老莫傷咗半隊波攪到要踢"無鋒陣",隊中最主力的Rice,後防主力Ogbonna,耶蘭莫高,蘭仙尼等大將全部瓜唒,每次比赛後備名单9個球員得三四個是"正規軍"1隊球員,其他全部都是預備組青年軍的牛奶仔臨時拉伕,人地一樣咁"生存"咁樣比赛,随时預咗輸波或失分一d都唔出奇,所以我地呢幾埸失分俾弱隊道理一样,世事难料。,
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-4-13 10:19
其實都唔想場場跑黎批評球隊......巧婦難為無米炊呢個係事實。
愛華頓過去5 年買入太多人工高但表現差O既球 ...

你睇佢連後備都擺兩個龍去攝名額。衰又衰左借左gordon出去又到伊禾比同賓納特踢唔到。今季真係個好機會衝前列...但時不我與有時都冇辦法強求太多。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2021-4-13 11:09
你睇佢連後備都擺兩個龍去攝名額。衰又衰左借左gordon出去又到伊禾比同賓納特踢唔到。今季真係個好機會衝 ...

排第七下季有歐洲賽踢架
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2021-4-12 14:28
今場贏左只能過 spurs 頭升上第七位

係喎!
絕對不能讓對手雙殺愛華頓。
回復 支持 反對

拖肥隊長

你睇老莫嗰隊鎚仔幫~~越打越有,人哋有heart想攞好成績;你老味你睇我哋自從贏完利記之後踢啲咩出嚟 ...

有同感,近三場英超以對中下遊隊,踢到英甲都不如。
回復 支持 反對

拖肥球星

Everton2018 發表於 2021-4-13 10:34
講真季尾時分傷兵問题困擾好多球伍,睇下韋斯咸人地本身巳經人丁單薄,可調動人腳球員比其他十九隊少,前鋒 ...

我哋有成十個傷兵,唔輸都好啦
回復 支持 反對

拖肥正選

其实老莫可以話是一個"不詳人",佢去到邊度d"黑气"就带到邊一隊波行衰運,韋斯咸今季是全英超中柱中楣最多的队伍,比第二位多出一倍!唔怪得老莫季初又中肺炎輸兩場寃枉波俾纽記阿記,明明全場波圍住對手黎抽又中柱又中楣人地在禁区用手打排球球証吹死西咸唔俾十二碼老莫,證明老莫幾黑仔佢千其唔好來我地度教,英超球證好多埸今季擺明"吹死"老莫隊波俾人强奸咗佢地七八場波,人地在小禁区用手打個波落黎然后射入球証"當入波",仲唔係擺明針對老莫玩鳩佢。所以老莫種種劣势下仍然追到李斯特城個第三名只差1分,我真是服咗佢。我最記得有個車路士球迷季中炒林伯时跟我说,一队球員身價總市值600M的車仔林伯季初轉會窗用了230M買人,首循环在联赛積分表居然會輸俾老莫執教果队球員身價總值150M今季季初只是用了5M買人的西咸,問我林伯抵唔抵炒。曼城74分今季入了七十幾球,第二位的曼联63分入六十幾球,由第3位至第七位56分的李城、55分西咸、54分車仔、52分利記、49分熱狗全部都入了五十幾球,樓上全部得失球差都是十幾球,我地入得四十幾球得失球差得"+3",所以我地现在咪得四十幾分未到五十分呢個關口囉,好合理呀。我記得季初好多愛迷反對老莫執教質疑他的進攻能力球队入球能力,估唔到76執教的爱队居然"入球能力"低過窮到燶連每個月岀糧都要周圍撲水的西咸。西咸季初營運困难為咗"慳錢"節省人工巳經放走好多高薪球員,賣得就賣借得走就借出去減低每月皮費,全队今季只留21個1队"正规軍",佢地的班主都坦然今季目标是"護级",無諗過老莫會帶到佢地行到呢步可以踢欧赛。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

如果下季由耶利文拿 swap deal 拿坡里中堅 koulibaly 有無着數 ?
回復 支持 反對