請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker

今晚 vs 般尼 ( 主場 )

拖肥隊長

唔好望人啦,自己都踢得差,開波前都話今場冇攻中難搞,仲要人地入兩球中遠距離平時般尼邊有依啲波。條中場真係得啖笑,鵝比仲好意思講想打自己中意嘅位,大佬連個波都控唔掂面對面都傳唔到波點搞。高美斯又係令人失望,要防守冇防守,射波永遠冇腳好,要進攻又淨係識背住個龍拖慢節奏駁下腳,基本上作用不明人人都可以代到佢。
回復 支持 反對

拖肥隊長

再一次係水準以下O既表現....今季已經三番四次踢呢D 主場波比球迷睇。
之前都講過好多次愛華頓總係打唔出穩定性演出.....我今季都好少插安察洛提...但次次主場輸完就一味話要LEARN 要改善...但次次返黎個表現都仲係咁。

今季我地究竟幫左幾多隊波反底?.....其實上場輸比車仔...居然比一個被視為本季水貨O既哈弗斯反底我已經覺得好X 大問題.....條友單薄....基本上其餘英超隊對住佢只要硬淨拍佢....條友已經收皮.........但對住我地竟然打出全季最佳表現.....原因就係我地個聯防MARK 人一團糟!
今場輸....第二球人地真係靚扣靚射....心服口服.....但第一球輸得頗肉酸.....左路一個傳中又係唔湯唔水解圍....比人禁區邊控定射.........
失完2球仲有人地一下快射中柱.........你老闆真係....對般尼呀!踢D 咁O既波!

講過無數次....我地條中場基本上無貨O既.....高美斯, 伊禾比真係出黎等如打少個....要黎做乜?
大家有心睇下尋晚李斯特城5-0 炒錫菲聯啲攻勢........人地中場一樣係天殘地缺...無麥迪臣無班尼斯....但人地個中場運轉不知幾流暢....D 反擊不知幾到肉...
D 防中同樣係自己搵到食....能攻擅守...又射得。相反我地D 中場個個都只係單一功能....仲要無KEY PASS 同射門.....講到尾人地要守我地....基本上封左李7 ...唔比佢上腳.....再位置上貼住DCL....唔比佢搶點.....已經阻到我地9 成入波機會.....最多封埋甸尼左路出波就十拿九穩!....試問咁既波.....憑咩打歐聯?!

回復 支持 反對

拖肥隊長

拖肥1878 發表於 2021-3-14 03:37
呢9分唔失,依家55分做阿二啦!!

師兄,沒有落袋O既就唔係我地O既分數。鬼叫自己唔爭氣....有乜辦法
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-3-15 10:45
再一次係水準以下O既表現....今季已經三番四次踢呢D 主場波比球迷睇。
之前都講過好多次愛華頓總係打唔出穩 ...

因為最近愛隊啲波都係深夜,我少睇咗好多。
高美斯同湯仔,我覺得只係比上不足,兩個都有係進攻上交過key pass, 湯仔個球仲入咗。

呢場我會睇到嘅係球隊受壓個陣打唔番對強隊明守你嘅鬥志。又或者再進一步講係呢幾年我地隊波機動性太差,變相對住呢啲弱隊打快個段就守唔到。
亦都印證到杜古希個重要性同我哋Allan另一個中場選擇嘅問題。當然我哋右路進攻長期隱形更大問題...
回復 支持 反對

拖肥球星

同意師兄嘅說法,有左無右,其實對方全力防守Digne唔比佢出波,右邊擺明任你斬而唔比你落底線,這樣的話,比你有歐洲賽都唔會有好成績。Iwobi今場唔係唔努力,但真係打得比施古臣更差,我唔明點解留iwobi而借走哥頓,可能安帥睇到我們睇唔到嘅潛能啦。
回復 支持 反對