請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
返回列表 發新帖
樓主: barker

週一夜晚 ( UK time ) vs southampton ( home )

拖肥隊長

另外要講李察利臣今晚呢下入波....同上場打比個入波好相似....與其將李7 放左輔鋒位....同甸尼做猜傳突破....我更樂見放返李7埋中路等佢做下呢D 直線埋門。始終DCL 唔係超人...打到宜家季中已持續有微傷,加上眾矢之的已比人重點防住.....假如仲唔釋放李7 去支援做進攻點....我地真好難取得入球。下半季食粥食飯好大程度要睇李7。個情況係碧福特減少左D 犯錯....葛飛後邊又打起 (踢法硬淨)....之後中路又多阿倫....可以釋放到杜古希做多D 支援前線工作.....咁占士同李7 甚或施格臣自然可以專心D 去進攻。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

愛華戰士 發表於 2021-3-2 09:26
另外要講李察利臣今晚呢下入波....同上場打比個入波好相似....與其將李7 放左輔鋒位....同甸尼做猜傳突破.. ...

所以下季要打主攻真係要買多個識入波嘅前場進攻手...
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2021-3-2 06:21
湯戴 , 占士, 高文今場休息, 後晚作客西布朗會復出

占士真係玻璃腳,長期小腿肌肉繃緊
回復 支持 反對

拖肥隊長

24cheung 發表於 2021-3-2 14:43
占士真係玻璃腳,長期小腿肌肉繃緊

始終佢對上果2年都係踢唔足....黎到英超對抗性又咁強....係難D 適應O既....唯有真係睇住黎用。
好彩O既係施格臣近2個月踢落O係創造機會方面算係有水準.....同占士輪住發威都好O既
回復 支持 反對

拖肥主席

愛華戰士 發表於 2021-3-2 09:26
另外要講李察利臣今晚呢下入波....同上場打比個入波好相似....與其將李7 放左輔鋒位....同甸尼做猜傳突破.. ...

佢上季唔少時間都係前場同利雲雙箭頭拍住上

反而今季又少左咁擺
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對

拖肥球星

wahton 發表於 2021-3-3 17:13
佢上季唔少時間都係前場同利雲雙箭頭拍住上

反而今季又少左咁擺

睇送食飯,季初433,季中4231至4411,甚至無鋒陣,現在DCL開始比人mark死,安帥立即變陣,我好喜歡安帥會每場都唔同戰術,唔會得一兩個陣式,睇送食飯,正正是愛華頓現在最需要的。
回復 支持 反對

拖肥主席

ngkk821 發表於 2021-3-3 19:50
睇送食飯,季初433,季中4231至4411,甚至無鋒陣,現在DCL開始比人mark死,安帥立即變陣,我好喜歡安帥會 ...

對, 都聽聞過睇送食飯係安帥強項, 會根據隊波既人腳靈活調整戰術
“Two thirds of the world is covered by water, the rest is covered by James McCarthy.”
回復 支持 反對