香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: barker
打印 上一主題 下一主題

週末夜場 vs 曼聯 ( 作客 )

拖肥球星

reedlo16 發表於 2021-2-7 06:00
卡法路雲臨尾個球又把握得咁好。

今場叫睇多啲京治了,似乎狀態一般。尾段其實出巴納特…係咪更好選擇?不 ...

我印象中,佢今場打左翼鋒作出了兩次扭波,一次避開雲比沙卡向邊扭但被其他曼聯球員搶了皮球,另一次就是成功扭人搏犯規而做就第三球入波的那個罸球,我覺得佢變成球隊的第三個前線進攻點,最後換走杜古希而換入佢作賭博,幸運地成功了,如果之後操番起真不失為一個好的冬天收購,最少好過睇Iwobi在前面扭到唔知想點啦,哈哈。。。
回復 支持 反對

拖肥隊長

今場波真有D 野想講。
1) 我真係有D 唔明點解我地隊波O係佈防MARK 人上面經常都比到咁多空位對方猜波?每次對住曼聯我地總係非常被動,今季第三次對曼聯都仲未改善到,主場輸2下禁區內頭搥,對方簡單三閘位斬入禁區,就比人頂入,上次係B 費走入黎頂,果下輸我已經問點解我地D 中堅下下睇唔住呢D 入涉頭搥。當然中場封唔到對方尻斬入黎又係一個錯點。
2)追第一球果下其實係我地好少打得出呢類反擊,事實証明呢種足球至係最高效O既,同時以我地班球員又確實可以踢到O既,只係唔知點解我地總係打唔出呢類波出黎!。比波走位湯戴一彈比甸尼,之後一個ONE TWO 過麥湯文尼,就一個直線。唔該高文、伊禾比右路幾個都多D 學下用呢D 波,唔好下下攞死個波再想扭,拖到乜野反擊機會都無晒。
3) 唔想又用一場波,或失誤去評死奧臣。失第三球無錯係有D 失位,不過失呢下波果下我更會想鬧班防守球員。4個人圍位麥湯文尼但3個企佢後面,啲搶點差到。
4) DCL 幾下搶點同控前技巧都明顯提高左;李察利臣就2下埋門都望門興嘆....一下近乎空門,射到無力又唔準;第二下入禁區比人力壓下燙射又係唔中龍;占士入波....真係卡士,一控一射....爽,占士大家知係一個要隊友走位拉開佢一腳O既球員....杜古希呢幾場同占士默契好左,識得幫占士接開對手。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

想問大家 BIG DUNC 係咪好憎曼狗 ?我見卡特利雲入波之後他開心到跳起走到向安察洛堤擁抱
回復 支持 反對