請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: wahton

作客修頓

拖肥隊長

今場無論喺迫搶同猜傳上都完敗
回復 支持 反對

拖肥隊長

上對利記已見中場出現問題了…
回復 支持 反對

拖肥隊長

艾倫最後十分鐘,你見佢好似放棄比賽咁…唔郁。
回復 支持 反對

拖肥隊長

我最後十分鐘都無睇了
回復 支持 反對

拖肥球星

第一場波已經睇到冇咗你利察列臣的重要性!伊禾比完全唔夠班!
下下半場換入Gordon賓拿特, Gordon都有帶波, 有攔截 ,有行人, 相反賓拿特好似唔係好見人
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

馬後炮咁講,呢場最大責任係安76...上場右路冇左高文之後,右路放題已經係一次大警號。
結果比安76佢諗GE更加嚴重...佢對球員GE了解應該比我地更加深...IWOBI同埋GODFREY一睇就知唔可能代替到正選個兩個...所以左邊換施古臣加多攻力我又明白。
禁右邊又有冇適當提杜古希幫幫GODFREY呢?
面對冇左李察利臣呢個入球進攻點,隊波更加唔識攻,加埋今日好多個表現都唔對辦,最正常已經係KEANE...完敗黎形容一D都唔過份。
好又好在11月又有一次國際賽期,好多球員都話11月底可以返黎踢。眼前只係得呢兩場波要捱過...
就當呢場波係交學費,下場真係唔可以再用番JAMES打右翼呢套...打番442,防反迫搶捱過呢兩場仲實際。
回復 支持 反對

拖肥隊長

442、2個前鋒都要搵人…占士打前鋒浪費左策劃的強項,但又真係諗唔到鴨仔以外,第二個合適做前鋒的人選。或者打4411也可…施格臣打返佢最善長個後上支援攻中位。

我賽前建議打4231,就係知中場唔夠人搶,希望人多搭夠。

下場波,左右閘都應唔同人,左閘究道安帥會俾新仔出,定出德夫呢?真係估唔到佢。右閘,仲照用葛菲便死梗,希望莊祖堅尼出得切,唔得的話, 我情願用戴維斯。打三中堅,米拿同堅尼都唔慣,仲易出事。

呢兩場波艾倫跌WALT好嚴重,要多一個人支援佢,故我仍傾向打二防中,德夫拍佢。

下場若安帥仍堅持出伊禾比…咁我真係唯有相信有啲嘢我地呢啲凡人係睇唔到睇唔透了。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

reedlo16 發表於 2020-10-26 00:15
442、2個前鋒都要搵人…占士打前鋒浪費左策劃的強項,但又真係諗唔到鴨仔以外,第二個合適做前鋒的人選。或 ...

打4411都得,收返JAMES入中間做自由人,家下手頭上我地中場防守比邊路好,比人攻中間好過左右放題式斬中...

如果仲偏執一定要用原有戰術打黎緊兩場,我敢講有一分都好彩。
回復 支持 反對

拖肥隊長

以事論事,李察同高文係左右進攻嘅突破點,今場一下子無晒本來已經唔易踢,加上今場對邊真係針好fit, 波到人到令我地成隊波根本無辦法組織到攻勢,再無埋甸尼更加無眼睇。堅事實係占士唔係神,佢無錯係有創造力,但一定要隊友圍繞住佢去攻,咁弱點就係體能相對英超衝撞速度黎講踢得辛苦啲,回防對佢黎講係難嘅。唔想將輸波責任入晒新仔,明明中堅你要人踢閘,唔係話變就變得,以佢出腳同企位同拎波果下猶豫,我諗都係擺返佢入中間啦。阿倫係跌左watt, 心態上落後時更無火。杜古希照計如果唔係有傷,我認為中場做個塞位未必要換走。伊禾比大家安心可以放棄;另賓納特後備入黎除左果下禁區扣完比隊友外,其餘時間啲比波決定都麻麻地,呢個可以解釋點解佢真係只可以做副選。
回復 支持 反對

拖肥預備組

用4321, 安76 成名陣式, 施格臣打返史雲斯個入涉輔鋒位,james防守黑洞, 收返入中間較好,三防中有5個可用問題不大, 安帥高估了伊禾比同godfred 能力。 無李察,只有施格臣叫做有d 機會入到禁區射波,一係就用u23 個simms.
回復 支持 反對