請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

愛華頓轉會討論區 2020-2021球季

1萬

拖肥球星

breaking news for EVERTON twitter : watford midfielder Doucoure agree to sign EVERTON , he sign 4 years contract
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Fuko~ 發表於 2020-8-18 22:05
你講個D其實有幾多可以入哂BRANDS數??
1. 賣人唔係FM/FIFA打機,你肯放都要有球會肯接你手。
今季清到舒 ...

其實自從有DoF呢個職位後,暫時無一個係出色的,買入的球員水貨多,人工高。清人仲大獲,個個人工鬼咁高,自然難以清除瘀血。但清唔到人難道可以買幾多人,註冊才25人,我地30個球員都有了,加上今季無歐洲賽,呢幾年又亂買人,個個人工又高,薪金表應該爆哂額,係財政上唔清人就唔應該繼續買,頂盡一個起兩個止。DOWELL, CONNOLLY, PENNINGTON 呢類球員其實人工非常低,週薪個個低於15000鎊,而且近幾季都外借,何來拖後腿之說?  一個杜辛60000鎊,拉美利斯65000鎊,保拿斯75000鎊,施古臣,禾確特,兩個都係十萬鎊週薪,全部高薪低能又清唔走,部份一季都打唔到幾場,再唔係上場等於打少個,佢地呢班都拖球會後腿才是。Besic已經最後一年,佢有人接受機會唔大,人工才30000鎊,但我唔覺佢表現真係連班高薪低能或青訓仔都不如,問題係夾返好隊波,佢想下季有班落都會肯打爭氣波,一直無領隊俾機會佢,倒不如最後呢季俾機會佢,我地球會上季已經話薪金表太高了,唔努力清走班高薪低能的球員,就只能夠善用現時球員,不要想再買入太多球員了。
回復 支持 反對

拖肥球星

除李察,Holgate,甸尼,哥頓,DCL係非賣品,其他好價都可以賣,當然唔係要賣晒,賣到2-3個已經好好了。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2020-8-19 00:29
其實自從有DoF呢個職位後,暫時無一個係出色的,買入的球員水貨多,人工高。清人仲大獲,個個人工鬼咁高, ...

DOWELL, CONNOLLY, PENNINGTON呢批又上唔到一隊,放落U23又冇意思,個陣俾禁長約佢地根本就ON9。
你留佢係一隊又要同定佢註冊唔可以好似班牛奶仔唔駛註冊都即用,結果一定係四圍搵人借或者賣走佢地。
借唔走留係U23,又阻著班U23練波組隊,都唔係拖後腳? 前幾年個青訓政策根本失敗。

BESIC完全係相反,1年約先係最吸引。我地簽唔到GE HOLBERG就係例子。我地禁缺錢一定壓你價,你唔賣,連一毫子都冇。坦白講,佢有幾多料,你睇佢打鍚菲聯有幾多場正選就一清二楚。唔好成日覺得我地球會唔肯試同用人,根本就係條友連中游水準都未到。
你睇番歷史,我地放得走棄用GE有幾多個走左之後可以發光發熱??大部分都係越踢越衰...
近年反例子先得VALSIC...就連古爾都有話大巴黎可以賣得走。(雖然我覺得流料黎)卡拉臣叫做有番D水準,但未到頂級水準。麥卡菲甩甩地D傷都係水晶宮打到下。LOOKMAN係德甲連正選都打唔到。(雖然球隊去到踢歐聯4強)
其他你數到幾多?? 盧卡古去到曼聯沉左幾耐先係國米番生...米拉冇左影...迪路菲奧番左去巴塞一季又走左。
回復 支持 反對

拖肥球星

我地青訓唔算差,但唔好諗到好勁,現在有holgate,哥頓,DCL上到位其實已經好過好多球隊。另外同大會係無得比,車仔有幾十個球員外借,曼聯曼城又係,對面街呢幾年在高普下進步真係好多,暫時真係無得鬥,所以能夠2年有一個新人上到位都算唔錯了。
回復 支持 反對

拖肥球星

暫時無得鬥唔代表認輸,越王臥薪嘗膽,總有一日成功。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2020-8-19 01:05
我地青訓唔算差,但唔好諗到好勁,現在有holgate,哥頓,DCL上到位其實已經好過好多球隊。另外同大會係無得 ...

長利狗志氣滅愛隊威風 , 你咁講真係好錯 , 安帥就快買到 Allan , Doucoure , 我地 D 冗員就算蝕都要盡快賣走 , 安察洛堤知點做
回復 支持 反對

拖肥球星

barker 發表於 2020-8-19 01:11
長利狗志氣滅愛隊威風 , 你咁講真係好錯  , 安帥就快買到 Allan , Doucoure , 我地 D 冗員就算蝕都要盡 ...

我都好想下季可以贏對面街。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2020-8-19 01:21
我都好想下季可以贏對面街。

我地要對安察洛堤呢位老江湖要有信心
回復 支持 反對

拖肥球星

Reports in the Spanish press suggest that new Barca boss Ronald Koeman wants to bring the 27-year-old to the Nou Camp having worked with the centre back at Everton.
回復 支持 反對