請選擇 進入手機版 | 繼續訪問電腦版

香港愛華頓迷討論區

QQ登錄

只需一步,快速開始

搜索
樓主: Fuko~

愛華頓轉會討論區 2020-2021球季

拖肥球星

有價即放
回復

1萬

拖肥球星

EVERTON twitter : Allan loan deal ?
回復 支持 反對

拖肥球星

Loan deal ok as he is approaching 30
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

witzz 發表於 2020-8-17 20:40
Loan deal ok as he is approaching 30

就算借都應該有先借後買條款
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

24cheung 發表於 2020-8-17 11:39
都冇咩進步,賣走都唔係壞事

我都同意好價就放,TD我硬係覺得呢2年都無乜進步,身型又唔係好硬淨,雖然佢仲好後生,應該仲有進步空間。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

ngkk821 發表於 2020-8-14 10:29
Brands 已講過 "It won’t be a big-spending summer",所以大家唔好有太大期望,始終疫情嚴重影響收入。
...

Brands來到之後表現只係中規中矩,而且來到之後講賣人更加係毫無表現,講真班瘀血就算價低都應該止蝕,出場機會無乜,再唔係借走,咁倒不如有幾多收返幾多先,擺係度無So。

老莫如果可以返來做DoF就好了,買人係老莫走後無個得。今屆都無乜期望,瘀血賣唔走也唔可能買入幾多人,註冊25人,但一隊有成30人,同埋我都希望俾多d機會年輕球員,尤其青訓嗰班,打起有身價才是球會青訓的良性循環,原本今季對Dowell係有些期待,可惜已經賣走,青訓當時的黃金一代都走的走,散的散。保拿斯和杜辛儘量清走吧,實在無能力打英超了,出場等於打少個。拉美利斯希望安帥能夠幫幫佢,佢實力還是有一定的,但打開西班牙波好明顯唔習慣體力化的英超,體力和身型都輸蝕。施古臣由來之前已經無好感,來之後更無好感,身價人工超高,估計清唔到,能力就唔夠佢人工高,速度慢,視野唔夠闊,俾波唔夠毒唔夠快。

咁的時勢,龍門就無謂換,換左也不一定好過Pickford。中場中如果買唔到好球員,請重用Besic吧,佢係國家隊又能打中堅,我仍然認為佢夠班打英超,只是可能外借多年,跟一隊估計無乜默契,但有咁的球員而唔去利用我覺得係浪費。
回復 支持 反對

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2020-8-18 01:41
Brands來到之後表現只係中規中矩,而且來到之後講賣人更加係毫無表現,講真班瘀血就算價低都應該止蝕,出 ...

認同唔好太大變動,成隊波問題在於中場,無人連貫後場及前場。如果只能買一個借一個,一定係中場中及右中場,如果買唔到右中場,哥頓移去打右中場,李察打左邊,買或借個前鋒例如RM嘅祖域或J洛,甚至古天奴打攻擊自由人,目的係要搵到第三個進攻點。TD如果有12M就賣啦,今年嘅12M等於平時18M了,佢唔係主力,好價應賣。
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

EVERTON  twitter update : EVERTON in talk  napoli Allan, watford Doucoure, Roma Florenzi , 仲有同馬體會傾緊佢地右閘 Arias
回復 支持 反對

拖肥球星

Doucoure plz
回復 支持 反對

1萬

拖肥球星

Forever_Fan 發表於 2020-8-18 01:41
Brands來到之後表現只係中規中矩,而且來到之後講賣人更加係毫無表現,講真班瘀血就算價低都應該止蝕,出 ...

你講個D其實有幾多可以入哂BRANDS數??
1. 賣人唔係FM/FIFA打機,你肯放都要有球會肯接你手。
今季清到舒拉,上季清到卡拉臣已經好唔錯。問心,保拿斯連葡超都唔肯接手,
佢本人唔願意減薪去較低級別的話,下場都會好似NIASSE個D禁FREE走。
至於BESIC,少數遺留落黎的球員有人肯接手,幾大都賣走埋佢。拉美利斯我諗問題係佢身上多D,俾佢返番去西甲打左兩年,都冇一間球會肯接手。明顯已經唔係人工問題,因為佢根本入唔到波...
SO FAR,我對佢眼光較失望GE有IWOBI同埋DELPH...IWOBI呢個PANIC BUY一睇就知出事。
左邊又唔夠競爭力,右邊又冇乜表現。中間又唔輪到佢打。DELPH就要問班軍醫點解可以長期都幫唔到佢甩尾個傷。
2. 青訓問題其實不下一次聽你提出過。我覺得呢季已經好好,你唔能夠期望每一季都有青訓跑出...
就算你放眼成個聯賽都唔會成日有呢D事發生。今季已經有GORDON同埋BRANTHWAITE上到位,捱左幾年的賀基治直情最佳中堅。仲有KENNY仔外借完又話有機會返黎踢第一右閘。我睇唔到我地有幾俾唔夠機會班年青球員,除左龍門之外。同埋唔好忘記,好似KEAN呢D都係19/20歲,講重視年輕球員我諗我地一D都唔失禮。
好似DOWELL,CONNOLLY,PENNINGTON呢D簽左長約又上唔到位先一直拖緊大家後腿,每一季又要同佢地搵賣家借出去,借唔走又阻著個青訓系統升新人上黎。
回復 支持 反對